مردی که اغلب از او به عنوان پدرخوانده هوش مصنوعی یاد میشود، شرکت گوگل را برای همیشه ترک کرد.آقای حفری هینتون برای این کار خود دلیل مشخصی را عنوان کرده است.
به گزارش نیویورک تایمز، دکتر جفری هینتون، شخصی که به همراه دو تن از دانشجویانش در دانشگاه تورنتو در سال ۲۰۱۲ موفق شدند یک شبکه مصنوعی موسوم به «شبکه عصبی هوش مصنوعی» بسازند، این هفته گوگل را ترک کرد.
آقای هینتون ۷۵ ساله در این خصوص اظهار داشت که برای اینکه بتواند آزادانه در مورد خطرات هوش مصنوعی صحبت کند استعفا داده است و تا حدی از نقش خود در این ایجاد این شبکه پیشرفته پشیمان است. او یک دهه پیش توسط گوگل استخدام شده بود تا به توسعه فناوری هوش مصنوعی در این شرکت کمک کند.
در حقیقت، این تحقیقات آقای هینتون بوده که مسیر را برای توسعه سامانههای فعلی همچون ChatGPT هموار کرده است. وی دلیل کنارهگیری از گوگل را نگرانی بابت سیل اطلاعات، فیلمها و عکسهای جعلی آنلاین و احتمال سرریز شدن هوش مصنوعی به عرصههای مختلف در بازار کار دانست.
او به نیویورک تایمز گفت که تا سال گذشته فکر میکرده که شرکت گوگل میتواند «قیم مناسبی» برای این فناوری باشد، اما زمانی که مایکروسافت شروع به استفاده از ربات چت در موتور جستجوی «بینگ / Bing» کرد، همه چی برای او عوض شد.
او گفته است که برخی از مخاطرات چتباتهای هوش مصنوعی «بسیار وحشتآفرین» هستند و هشدار داد که این رباتها میتوانند از انسانها باهوشتر شوند و توسط «افراد سودجو» مورد سوء استفاده قرار گیرند.
وی افزود: «من به این نتیجه رسیدهام که هوشی که ما در حال توسعه آن هستیم با هوشی که هم اکنون در اختیار داریم بسیار متفاوت است.
هینتون اشاره کرد که «گویی که ۱۰ هزار نفر در خدمت شما باشند و هر زمان که یک نفر یک چیزی را یاد گرفت، همه آن [ده هزار نفر] به طور خودکار آن را بیاموزند. و اینگونه است که این چترباتها می توانند بسیار بیشتر از هر شخص دیگری بدانند.»
نگرانی آقای هینتون همین حالا هم برای همه ملموس است و قبلا به واقعیت تبدیل شده است؛ چراکه با این حجم از عکسها، ویدیوها و متنهای تولید شده توسط هوش مصنوعی در اینترنت، دیگر مردم نمیتوانند تشخیص دهند که چه چیزی درست و چه چیزی تقلبی است.
همین چند وقت پیش بود که در آخرین بهروزرسانیهای تولیدکنندههای تصویر مانند «میدجورنی» به کاربران اجازه داد تا با توصیفی که به هوش مصنوعی ارايه میدهند بتوانند به راحتی و در عرض چند ثانیه یک تصاویر واقعی تولید کنند. یکی از این تصاویر از پاپ فرانسیس با اورکت سفید بالنسیاگا در ماه مارس بود، یا در نمونه دیگر امانوئل ماکرون را در میان اعتراضات فرانسه در حال فرار نشان میداد.
آقای هینتون نگران است که هوش مصنوعی در نهایت جایگزین مشاغلی مانند مشاوران حقوقی، دستیاران شخصی و سایر «مشاغل سخت» و احتمالا سایر مشاغل دیگر در آینده شود.
«جف دین / Jeff Dean»، دانشمند ارشد گوگل در بیانیهای گفت که گوگل از کمکهای هینتون به این شرکت در دهه گذشته قدردانی میکند ولی «به عنوان یکی از اولین شرکتهایی که اصول هوش مصنوعی را منتشر کرد، همچنان متعهد به رویکردی مسئولانه نسبت به هوش مصنوعی هستیم. ما به طور مداوم در حال فهم مخاطراتِ در حال ظهور این پدیده هستیم و در عین حال جسورانه به نوآوریهایمان ادامه میدهیم.»
آرویند کریشنا، مدیرعامل شرکت آیبیام به بلومبرگ گفت که ظرف پنج سال آینده تا ۳۰ درصد از مشاغل پشتیبانی شرکت با فنآوری هوش مصنوعی و اتوماسیون جایگزین خواهند شد.
کریشنا افزود که استخدام در حوزه منابع انسانی نیز آهسته یا تعلیق خواهد شد و میتواند منجر به جایگزینی حدود ۷۸۰۰ شغل شود. شرکت آیبیام در سطح جهان دارای ۲۶۰ هزار نیروی استخدامی است.