رویای تبدیل واژه‌ها و عبارات به عکس با هوش مصنوعی؛ نسخه آخر «دالی-آی۲» آزمایش می‌شود

تصویر فضانورد سوارکار  با استفاده از هوش مصنوعی دالی-آی
تصویر فضانورد سوارکار با استفاده از هوش مصنوعی دالی-آی Copyright AFP
Copyright AFP
نگارش از مریم عباسی‌زاده با استفاده از  AFP
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

اوپن ای‌‌‌‌آی که ایلان ماسک هم از بنیان‌گذاران آن است درصدد است به مدد هوش مصنوعی امکان تبدیل شدن متن به تصویر را فراهم کند.

آگهی

شرکت‌ آمریکایی اوپن ای‌آی (OpenAI) فعال در حوزه هوش‌مصنوعی روز چهارشنبه ۲۰ ژوئیه از آغاز قریب‌الوقوع مرحله آزمایشی طرح دالی-ای (DALL-E) خبر داد. نسخه آخر این طرح که امکان خلق نقاشی از محتوای یک متن را فراهم می‌کند، توسط یک میلیون داوطلب محک زده خواهد شد.

در فاز آزمایشی « دالی-ای » که عنوانش علاوه بر نام سالوادور دالی، نقاش شهیر اسپانیایی، وامدار ربات انیمیشن وال-ئی (WALL·E) استودیو پیکسارهم هست، یک‌ میلیون کاربر این امکان را خواهند داشت تا رویای تبدیل واژه‌ها و عبارات به نقاشی را به حقیقت تبدیل کنند. اوپن ای‌‌‌‌آی که ایلان ماسک هم از بنیان‌گذاران آن است درصدد است به مدد هوش مصنوعی امکان تبدیل شدن متن به تصویر را فراهم کند.

پروژه بلند پروازانه دالی-‌آی ۲ که در واقع نمونه تکمیل شده دالی-آی ۱ است، از دقت درک و رزولوشن بالاتری برخوردار است و توانایی درک رابطه بین دو تصویر را هم دارد. این پروژه در ژانویه ۲۰۲۲ کلید خورد و موفق به خلق تصاویری شده که تا پیش از این وجود نداشتند. بعنوان مثال می‌توان به نمونه‌های منتشر شده این طرح از قبیل «خرس قطبی در حال گیتار زدن»ِ، «کوالا در حال انداختن توپ بسکتبال داخل حلقه» و یا «مونالیزا با مدل موی موهوک (Mohawk hairstyle) اشاره کرد.

این شرکت آمریکایی در یک پست اینترنتی تاکید کرده که در حال حاضر از دالی-آی در تهیه موسیقی برای کودکان سرطانی و طراحی جلد مجله‌ها و ترویج مفاهیم جدید زندگی استفاده می‌شود. قرار است طی هفته‌های آینده برای حدود یک میلیون داوطلبی که نام خود را وارد لیست انتظار کرده‌اند، دعوتنامه فرستاده شود تا آنها بتوانند آخرین نسخه این ابزار شگفت‌انگیز را امتحان کنند.

این پیشرفت‌های علمی درحالی است که استفاده از هوش‌مصنوعی نگرانی‌های زیادی را در مورد جایگزین شدن انسان با ماشین در حوزه‌های مختلف برانگیخته است. با این حال علاقه‌مندان می‌گویند تکنولوژی بیش از آن‌که «تهدید» باشد، «فرصت» است. مخالفان معتقدند امکان سوءاستفاده از این ابزار یا وسیله‌های مشابه با هدف جعل خبر و انتشار اطلاعات ساختگی وجود دارد.

اوپن ای‌آی می‌گوید در همکاری با پژوهشگران و متخصصان تدابیر لازم را برای حراست از حریم شخصی افراد و جلوگیری از سوءاستفاده و یا فریب‌دادن آنها اتخاذ کرده است. از این‌رو بارگذاری تصویر حقیقی اشخاص و یا تلاش برای شبیه‌سازی سلبریتی‌ها و چهره‌های مشهور سیاسی ممنوع است. همچنین محتواهایی که از نظر سیاسی، جنسیتی و یا اشاعه خشونت در تضاد با سیاست‌های اعلامی دالی-ای باشند، فیلتر خواهند شد.

پیش از این هم امکان تبدیل متن به تصویر با استفاده از هوش‌مصنوعی گوگل وجود داشت که در نوع خود درجه‌ فوق العلاده پیشرفته‌ای از فوتورئالیسم و ​​سطح عمیقی از درک زبان بود. 

به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید 

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مجری مجازی با هوش مصنوعی و لهجه عربی کلاسیک در کویت شروع به کار کرد

مزایای هوش مصنوعی و زیرساخت‌های فناوری اطلاعات مبتنی بر IBM POWER برای شرکت‌های مراقبت سلامت

علت مرگ متیو پری بازیگر سریال «فرندز» اعلام شد