هکرهای چینی که آمریکا تحت تعقیب قرار داده چه کسانی هستند؟

مقامات ایالات متحده آمریکا یک گروه هکری موسوم به «ایپیتی۴۱» را به نفوذ در شبکههای دولتی، جاسوسی از کنشگران هنگ کنگی و حمله سایبری به سِرور شرکتها برای اخاذی متهم کردهاند.
هفت عضو این گروه از جمله پنج تبعه چین روز چهارشنبه ۱۶ سپتامبر (۲۶ شهریور) توسط وزارت دادگستری آمریکا تحت پیگرد قانونی قرار گرفتند. شماری از کارشناسان میگویند این افراد با دولت چین در پیوند هستند، در حالی که شماری دیگر میگویند آنها تنها هدف مالی را تعقیب میکنند.
این گروه چه کسانی هستند؟
پنج عضوی که به تازگی تحت تعقیب قرار گرفتهاند کارمندان فعلی یا سابق شرکتی به نام «نتوُرک تکنولوژی ۴۰۴» هستند. شرکتی که ادعا میکند خدمات هک سایبری «مثبت» به مشتریان خود ارائه میکند تا نقاط ضعف سیستمهایشان را شناسایی و آنها را برطرف کنند. اما وزارت دادگستری آمریکا میگوید ردپای این شرکت در حملات سایبری به نهادهای غیرمشتریاش دیده میشود.
این شرکت متهم است کامپیوترهای صدها شرکت و نهاد مختلف (از دارویی تا مخابراتی) در سراسر جهان را هک کرده است. در یکی از این موارد، یک موسسه غیرانتفاعی ضد فقر هدف حمله قرار گرفت. هکرها کنترل کامپیوترهای آن را در دست گرفتند و با استفاده از رمزگذاری اطلاعات آن، خواهان دریافت باج شدند.
نام این شرکت همچنین در حملات به سرورهای دولتی در هند و ویتنام دیده میشود.
این شرکت در حملات خود از روشهای فیشینگ قدیمی تا روشهای پیچیده نوین بهره میبرد. در یک مورد دیگر تنها سه روز پس از حمله به یک نهاد، مجددا ایمیلهایی حاوی بدافزار به کارمندان منابع انسانی آن فرستاده شده است.
موسسه «فایر آی» که یک شرکت آمریکایی فعال در زمینه امنیت سایبری است، میگوید هدفگذاری این گروه در حملات خود از جمله نهادهای مخابراتی، رسانههای خبری و شرکتهای دارویی «منطبق با اولویتهای سیاست ملی چین» است.
فعالیت در هنگ کنگ و تبت
این گروه اطلاعات مربوط به چهرههای طرفدار دموکراسی در هنگکنگ و یک راهب بودایی در تبت را جمعآوری کرده است؛ دو مکانی که پکن در آنها با ناآرامیهای سیاسی روبهرو بوده است.
همچنین یکی از هکرها به نام جیانگ لیزی که با نام مستعار بلکفاکس کار میکرده، قبلا در یک گروه هکری وابسته به دولت چین عضویت داشته و به همکاری با وزارت امنیت چین افتخار کرده است.
با این حال کارشناسان میگویند برخی از حملات آنان صرفا جنبه اخاذی داشته و با هدف کسب پول انجام شده است. پنج هکر چینی تحت تعقیب همچنان آزاد هستند اما دو تن دیگر در پی یک عملیات گسترده پلیس فدرال آمریکا در مالزی بازداشت شدند. ایالات متحده به دنبال استرداد قضایی این دو تن است.