ابراهیم رئیسی و محمدباقر قالیباف صبح روز سهشنبه در صحبتهای خود در مجلس شورای اسلامی از علی خامنهای تشکر کردند و مواضع رهبر جمهوری اسلامی را هوشمندانه خواندند
اعتراضات سراسری در ایران در واکنش به مرگ مهسا امینی، دختر ۲۲ سالهای که در بازداشت گشت ارشاد جان سپرد، به هجدهمین روز متوالی خود رسیده است؛ اعتراضاتی که سرکوب شدید و خشن نیروهای امنیتی را در پی داشته است.
روز گذشته سرانجام علی خامنهای پس از سکونی طولانی درباره این حوادث صحبت کرد و اعتراضات را توطئه برنامهریزی شده دشمن و به ویژه آمریکا و اسرائيل دانست. او در سخنرانی تند خود همچنین حمایتهای چهرههای فرهنگی و ورزشی از این اعتراضات را بیارزش و کم اهمیت خواند.
در عین حال حتی پس از سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی، اعتراضات به ویژه در دانشگاهها ادامه پیدا کرد و معترضان با سر دادن شعارهای ضدحکومتی نارضایتی خود را فریاد زدند.
اینترنت همچنان در ایران با اختلال شدید مواجه است و کاربران برای دسترسی به شبکههای اجتماعی و و پیامرسانها با مشکلات عدیدهای رو به رو هستند.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا نیز روز گذشته در بیانیهای تند تهدید کرد که برای نقض حقوق بشر، تحریمهایی را علیه جمهوری اسلامی ایران وضع خواهد کرد.
آخرین خبرها، گزارشها و واکنشها درباره اعتراضات سراسری ایران و واکنشهای بینالمللی به آن در روز سهشنبه ۱۲ مهر برابر با ۴ اکتبر را در این مطلب پیگیری کنید.
نماینده سوئدی پارلمان اروپا در همبستگی با زنان ایران موهای خود را در صحن قیچی کرد
عبیر السهلانی، نماینده سوئدی پارلمان اروپا روز سهشنبه در پایان سخنرانی خود علیه سرکوب معترضان در ایران با تکرار شعار «زن زندگی آزادی» موهای خود را صحن پارلمان قیچی کرد.
این نماینده پارلمان اروپا در سخنانش از جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به دلیل عدم حمایت از زنان ایران در مجمع عمومی سازمان ملل انتقاد کرد. عبیر السهلانی در بخشی از سخنانش از مقامات اتحادیه اروپا خواست تا به جای صدور بیانیه در عمل از زنان ایران طرفداری کنند.
وی مقامات ایران را به «جنایت علیه بشریت» متهم کرد.
عبیر السهلانی که عضو حزب مرکزی یا میانهروی سوئد است اصالت عراقی دارد.
پارلمان اروپا پس از بحثهای روز سهشنبه درباره جان باختن مهسا امینی و اعتراضها در ایران قرار است روز پنجشنبه پیشنویس قطعنامهای علیه ایران را به رای بگذارد.
نمایندگان مجلس ملی و وزرای دولت فرانسه به احترام قربانیان سرکوب در ایران یک دقیقه سکوت کردند
نمایندگان مجلس ملی فرانسه و وزرای دولت این کشور روز سهشنبه در ابتدای جلسه پرسش و پاسخ از دولت به احترام قربانیان سرکوب در ایران یک دقیقه سکوت کردند.
یائل برون پیوه، رئیس مجلس ملی فرانسه در ابتدای این نشست با اشاره به جان باختن مهسا امینی گفت: «از آن موقع به بعد زنان، مردان و همه جوانان ایران با شجاعتی فوقالعاده تحسین برانگیز نشان دادند که تشنه آزادی هستند.»
پس از این جمله یائل برون پیوه نمایندگان مجلس ملی فرانسه برای لحظاتی به طور ایستاده معترضان ایرانی را تشویق کردند.
رئیس مجلس ملی فرانسه در پایان سخنانش افزود که نمایندگان این مجلس مایل بودند که در ابتدای این نشست با یک دقیقه سکوت به قربانیان سرکوب در ایران ادای احترام کنند.
الیزابت بورن، نخستوزیر فرانسه و وزرای دولتش از جمله حاضران در این نشست بودند.
بورل: اتحادیه اروپا وضع تحریم علیه ایران به دلیل سرکوب معترضان را بررسی میکند
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سهشنبه گفت که اتحادیه اروپا وضع تحریم از طریق در نظر گرفتن «محدودیتهایی» علیه ایران را به دلیل «قتل مهسا امینی» و «سرکوب تظاهرکنندگان» در این کشور بررسی میکند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نمایندگان پارلمان اروپا گفت که اتحادیه اروپا به همراه کشورهای عضو این اتحادیه «همه گزینههای در دسترس» را علیه ایران بررسی خواهد کرد.
جوزپ بورل گفت: «مهسا امینی تنها ۲۲ سال داشت و از پایتخت کشورش بازدید میکرد. گشت ارشاد او را تنها به دلیل روسریاش بازداشت کرد و او در بیمارستان بستری شد و در آنجا درگذشت.»
وی در بخش دیگری از سخنانش از واکنش «نامتناسب» نیروهای امنیتی به اعتراضها در کشور انتقاد کرد.
شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا خواستار وضع تحریمهایی علیه ایران به دلیل سرکوب معترضان شدهاند.
اتحادیه اروپا پیش از این در سالهای ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ تحریمهایی را علیه ایران به دلیل «نقض حقوق بشر» وضع کرده بود. این تحریمها تا سال ۲۰۲۳ پابرجا هستند.
تحریمهای جدید علیه ایران احتمالا در نشست روز ۱۷ اکتبر وزرای خارجه اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
سازمان حقوق بشر ایران: تاکنون دستکم ۱۵۴ نفر در اعتراضها کشته شدهاند
سازمان حقوق بشر ایران مستقر در شهر اسلو پایتخت نروژ روز سهشنبه اعلام کرد که تاکنون «دستکم ۱۵۴ نفر» در جریان اعتراضها در ایران کشته شدهاند. آمار قبلی این سازمان از کشته شدن ۱۳۳ نفر حکایت داشت.
به گفته این سازمان مدافع حقوق بشر شماری از کشتهشدگان در اعتراضها را کودکان تشکیل میدهند.
بنا به اعلام سازمان حقوق بشر ایران استانهای سیستان و بلوچستان، مازندان، گیلان و آذربایجان غربی تاکنون بیشترین شمار قربانیان را در سطح کشور داشتند.
این نهاد همچنین کشتار روز جمعه در زاهدان را در حد «جنایت علیه بشریت» ارزیابی کرده است. روایت منابع محلی در استان سیستان و بلوچستان و مقامات امنیتی ایران از رویدادهای روز جمعه زاهدان با یکدیگر تفاوت زیادی دارد. مقامات جمهوری اسلامی رویدادهای روز جمعه در زاهدان را «حملهای تروریستی» خواندهاند.
به گفته سازمان حقوق بشر ایران دستکم ۹ نفر از کشتهشدگان در اعتراضهای ایران زیر ۱۸ سال سن داشتند.
تداوم اعتراضهای دانشآموزی در ایران
تصاویر و گزارشهای منتشرشده از ایران نشان میدهد که تجمعهای اعتراضآمیز دانشآموزان به ویژه دختران روز سهشنبه در داخل و خارج از مدارس ادامه داشته است.
در برخی از تصاویر منتشرشده دانشآموزان دختر در یکی از خیابانهای تهران در حال شعار دادن دیده میشوند.
یورونیوز به طور مستقل قادر به تائید صحت ویدئوهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی نیست.
مایک پمپئو: حکومت ایران برای یافتن عامل اعتراضها در آینه بنگرد
مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا روز سهشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت که حکومت ایران برای یافتن عامل اعتراضهای داخلی باید به جای مقصر جلوه دادن آمریکا و اسرائیل «در آینه بنگرد».
علی خامنهای، رهبر ایران روز دوشنبه در مراسمی نظامی از آمریکا و اسرائیل به عنوان مسئول «ناامنی و اغتشاش» یاد کرده بود.
ادامه تظاهرات دانشجویان در ایران؛ «این دیگه اعتراض نیست، شروع انقلابه»
چهارمین روز از اعتصابات سراسری دانشجویان ایران در دانشگاههای مختلف روز سهشنبه چهارم مهر ماه نیز ادامه یافت.
در تصاویر تجمعهای امروز دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد شعار میدادند: «این دیگه اعتراض نیست، شروع انقلابه» دانشجویان دانشگاه الزهرا هم شعار میدادند: « شهید ندادیم که سازش کنیم، این زن قاتل رو ستایش کنیم.» همچنین شعارهایی نیز در حمایت از علی کریمی از سوی دانشجویان سر داده شد.
در روزهای گذشته نیز دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی شعار «بهش نگین اعتراض، اسمش شده انقلاب» سر داده بودند.
فرانسه به دنبال توقیف داراییها و ممنوعیت سفر عاملان سرکوب در ایران است
کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه روز سهشنبه چهار اکتبر (۱۲ مهر) گفت که این کشور در چارچوب اتحادیه اروپا برای مسدود کردن داراییها و ممنوعیت سفر برای کسانی که مسئول سرکوب در ایران هستند اقدام میکند.
وی افزود که این اقدامات «مقامات ارشد را هدف قرار میدهد تا آنها را مسئول اقداماتشان بداند.»
وی با انتقاد از مقامات ایران گفت که از یک سو آنها اعتراضها را سرکوب میکنند و از سوی دیگر بسیاری از فرزندان خود را برای زندگی به غرب میفرستند.
علی کریمی تحت تعقیب قضایی قرار گرفت
خبرگزاری مهر نوشته است که علی کریمی به دلیل «همصدایی با دشمن و تشویق به اغتشاش» تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.
در روزهای اخیر گزارشهای تایید نشدهای در خصوص برخورد احتمالی با این اسطوره فوتبال ایران منتشر شده بود. همچنین هفته گذشته نیروهای امنیتی به خانه او در لواسان یورش برده بودند.
این خبرگزاری ادامه داده است که پرونده کریمی در مرحله تحقیقات قضایی و زیر نظر مقام قضایی در حال پیگیری است.
جواد ظریف: اشتباه است اگر فکر کنیم با خشونت میتوان مردم را حفظ کرد؛ مردم ما برابر حرف نادرست مقاومت میکنند
محمدجواد ظریف میگوید مردم ایران در برابر حرف نادرست مقاومت میکنند و حتما اشتباه است اگر تصور شود میتوان مردم را نادیده گرفت.
ظریف همچنین در ادامه گفته است: « حتما اشتباه میکنیم اگر فکر کنیم میتوانیم مردم را نادیده بگیریم تصور این که مردم را بتوان با خشونت حفظ کرد تصوری است که خداوند به پیغمبر میفرماید تو هم نمیتوانی.»
سایت انتخاب خبر داده که آقای ظریف این اظهارات را در نشست «استادان دانشگاه تهران با رئيس این دانشگاه» که در خصوص اعتراضات اخیر و همچنین مسائل دیگر همچون موضوع حجاب برگزار شده به زبان آورده است.
وزیر خارجه پیشین ایران همچنین گفته است: «ما زیر بار حرف زور نمیرویم از یک طرف و از سوی دیگر مردمی داریم که در برابر حرف نادرست مقاومت میکنند. این بزرگترین عامل بازدارنده ما است.»