ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در هفتههای اخیر بارها خبر کشته شدن چندصد «شورشی حوثی» را در بمبارانهای هوایی منتشر کرده است.
ائتلاف نظامی تحت رهبری عربستان سعودی روز چهارشنبه با صدور بیانیه اعلام کرد ۱۴۵ شورشی حوثی در جریان بمبارانهای هوایی ۲۴ ساعت گذشته عربستان و متحدانش به حومه شهر مآرب کشته شدهاند.
از سه هفته گذشته تاکنون ریاض تقریبا هر روز از کشته شدن شمار زیادی از «شورشیان حوثی» در جریان حملات هوایی خود به حومه مآرب خبر میدهد.
خبرگزاری دولتی عربستان سعودی (واس) با انتشار بیانیه فرماندهی ائتلاف گزارش کرد در جریان بمباران ۲۴ ساعت گذشته علیه مواضع حوثیها در صرواح (حومه شرقی) و الجوف (حومه شمالی) مآرب ۱۸ خودروی نظامی شورشیان منهدم و ۱۴۵ شبهنظامی کشته شده اند.
رسانههای نزدیک به حوثیها و از جمله المسیره، باوجود تائید خبر حملات هوایی آماری از جانباختگان نظامی و شبهنظامی جنبش انصارالله نمیدهند. سایت المسیره برای مثال روز چهارشنبه سوم نوامبر از دستکم ۲۸ حمله هوایی ائتلاف خبر داد اما آماری از قربانیان احتمالی منتشر نکرد.
شهر مآرب در نزدیکی مرز با عربستان سعودی آخرین پایگاه دولت عبد ربه منصور هادی در در شمال شرق یمن به شمار میرود. نیروهای نظامی و شبهنظامی جنبش انصارالله از بهار گذشته حملات خود برای تصرف این شهر را شدت بخشیدند. با وجود پیشرویهای سریع اولیه، به نظر میرسد بمبارانهای گسترده هوایی ائتلاف، حرکت حوثیها را پشت دروازههای این شهر به شدت کند کرده است.
با این حال یک مقام وفادار به «دولت» عبد ربه منصور هادی روز سهشنبه اعلام کرد حوثیها با وجود تلفات گسترده به پیشرویهای خود به سوی مآرب ادامه میدهند. همزمان یحی سریع، یکی از سخنگویان انصارالله گفت نیروهای این جنبش بسیار به شهر نزدیک شده اند.
خبرگزاری عربستان سعودی تقریبا همه روزه تصاویری از جنگ میان نیروهای وفادار به دولت منصور هادی و حوثیها در حومه مآرب را منتشر میکند.
عربستان سعودی و متحدانش از سال ۲۰۱۵ و پس از آنکه حوثیها در آستانه ورود به بندر عدن، مرکز دولت مستعفی عبد ربه منصور هادی بودند، وارد میدان جنگ در یمن شدند. با وجود آنکه مرحله نخست حملات هوایی ائتلاف با نام «طوفان قاطع» پس از یک ماه پایان یافت، مرحله دوم مداخله نظامی برای حمایت از «دولت مشروع» منصور هادی با نام «بازگرداندن امید» پس از ۶ سال همچنان ادامه دارد.
در جریان جنگ یمن که از سوی سازمان ملل متحد «بزرگترین تراژدی بشردوستانه حال حاضر جهان» توصیف شده، بیش از ۱۰۰هزار نفر کشته و زخمی شدهاند و میلیونها نفر از جمله کودکان، در آستانه مرگ بر اثر گرسنگی و بیماری قرار دارند.