NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

درباره مهاجم حمله مرگبار به کلیسای شهر نیس چه می‌دانیم؟

مهاجمی صبح امروز با سلاح سرد به کلیسای نیس حمله کرد
مهاجمی صبح امروز با سلاح سرد به کلیسای نیس حمله کرد Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

سر یک زن در این حمله تقریبا بریده شد، یک مرد که نگهبان کلیسا بود نیز با ضربات چاقو به گلویش کشته شد و سومین قربانی که به شدت زخمی شده بود توانست فرار کند اما در اثر شدت جراحات جان باخت. مهاجم هنگام حمله و در زمان بازداشت به طور مرتب شعار الله اکبر سر می‌داد.

آگهی

ساعاتی پس از حمله با چاقو در کلیسایی در شهر نیس فرانسه، هنوز بسیاری از سوال‌ها بی‌پاسخ است. با آنکه نحوه رخ دادن وقایع کم و بیش مشخص شده است اکنون سوال‌هایی درباره هویت مهاجم پرسیده می‌شود. دادستان ضدتروریسم فرانسه در ساعت ۹ شب به وقت محلی اطلاعات بیشتری را درباره حمله و مهاجم بیان کرد اما با وجود آنکه یک نام در رسانه‌های فرانسوی مطرح و تکرار شده است اما دادستان در نشست خبری خود به نامی از مهاجم اشاره نکرد.

مهاجم این حمله با چاقویی ۳۰ سانتی‌متری صبح روز پنجشنبه ۲۹ اکتبر (۸ آبان) به حاضران در کلیسای جامع شهر نیس حمله کرد که بر اثر آن سه نفر شامل یک مرد و دو زن کشته و چند نفر دیگر مجروح شدند. سر یک زن در این حمله تقریبا بریده شد، یک مرد که نگهبان کلیسا بود نیز با ضربات چاقو به گلویش کشته شد و سومین قربانی که به شدت زخمی شده بود بعد از فرار و رساندن خود به خیابان جانبی کلیسا در اثر شدت جراحات وارده جان باخت. با اطلاع رسانی شاهدان عینی و حضور پلیس شهری فرد مهاجم خلع سلاح شد که البته با مجروحیت شدید وی همراه بود. به‌گفته دادستان ضد تروریسم فرانسه مهاجم هنگام حمله و در زمان بازداشت به طور مرتب شعار الله اکبر سر می‌داده است.

درباره مهاجم چه می‌دانیم؟

دادستان ضد تروریسم فرانسه اعلام کرد که مهاجم یک تونسی ۲۱ ساله است که در اوایل ماه اکتبر(مهر) از طریق جزیره لامپدوزا ایتالیا به فرانسه آمده است. بنا بر اظهارات این مقام قضایی فرانسه در ساک نامبرده اوراقی صادره از صلیب سرخ ایتالیا بدست آمده که نشان می دهد عامل حمله متولد تونس در سال ۱۹۹۹ است. فرد مزبور ۲۰ سپتامبر خود را به لامپدوزای ایتالیا رسانده و سپس در بندر باری رویت شده است. از ساک نامبرده سه چاقو، دو گوشی تلفن همراه و یک قرآن کشف و ضبط شده است.

مهاجم به علت جراحات ناشی در لحظه دستگیری در بیمارستان بستری است. مقام قضایی فرانسه اطلاعات بیشتری در مورد وضعیت عمومی نامبرده در اختیار رسانه ها قرار نداد.

دوربین‌های مدار بسته دقایقی پیش از هفت صبح حضور او در راه آهن سراسری نیس را ضبط کرده‌اند. او پس از پشت و رو کردن کاپشن و تعویض کفش‌ها پس از پیمون حدود ۴۰۰ متر خود را به کلیسا می‌رساند و از یکی از دربهای جانبی وارد ساختمان کلیسا می‌شود.

خبرگزاری فرانسه پیش تر در مطلبی از ابراهیم عیساوی به‌عنوان مظنون اصلی این حمله یاد کرده بود. اواخر سپتامبر وارد لامپدوزا در ایتالیا و سپس در اوایل اکتبر وارد خاک فرانسه شد. او در ایتالیا تحت قوانین قرنطینه قرار گرفت و سپس ماموران در ایتالیا به او دستور «خروج از خاک» را ارائه کردند.

روزنامه بریتانیایی گاردین اما در گزارشی جزییات بیشتری را فاش کرده است. این رسانه به نقل از مقام‌ها فرانسوی اعلام کرد که وقتی پلیس ابراهیم عیساوی را بازداشت کرد او هیچ مدرک شناسایی همراه نداشت و تنها برگه‌ای همراهش بود که نام او را از صلیب سرخ ایتالیا نشان می‌داد با این حال وی از فرانسه تقاضای پناهندگی نکرده بود.

او ۱۴ روز را در یک قایق در قرنطینه بود تا اینکه در تاریخ ۹ اکتبر به شهر باری ایتالیا منتقل شد.
دادستانی سیسیل به گاردین

دادستانی سیسیل با تایید اینکه عیساوی در تاریخ ۲۰ سپتامبر وارد لامپدوزا شده بود به گاردین گفت: «او ۱۴ روز را در یک قایق در قرنطینه بود تا اینکه در تاریخ ۹ اکتبر به شهر باری ایتالیا منتقل شد.» طبق این گزارش تونسی‌های زیادی وارد خاک ایتالیا می‌شوند اما اغلب به آن‌ها برگه ترک خاک داده می‌شود که ملزم به خروج از ایتالیا در مدت هفت روز می‌شوند. عیساوی چنین دستوری را دریافت کرده بود اما مانند بسیاری دیگر به طور غیر قانونی به فرانسه سفر کرد.

طبق گفته منابع ایتالیایی به روزنامه گاردین، فرضیه فعلی و محتمل این است که وی با یک کشتی کوچک به لامپدوزا سفر کرده بود.

ماتئو سالوینی، وزیر کشور سابق ایتالیا با گرایش راست افراطی اعلام کرد اگر گزارش‌ها درباره عیساوی در لامپدوزا تایید شود وزیر فعلی کشور باید کناره‌گیری کند یا برکنار شود.

توئیت سالوینی وزیر کشور سابق ایتالیا

فرانسه در یک ماه اخیر شاهد چند حمله با سلاح سرد بوده است که اغلب از سوی افراد مهاجری صورت گرفته است که مدت کوتاهی وارد خاک فرانسه شده‌اند. سن افراد مهاجم نیز زیر ۲۰ سال بوده است.

اواخر ماه گذشته جوان ۱۸ ساله پاکستانی با ساطور قصابی به عابران در نزدیکی دفتر پیشین نشریه فکاهی «شارلی ابدو» در پاریس هجوم برد و دو نفر را زخمی کرد. وی سه سال پیش وارد خاک فرانسه شده بود.

دو هفته پیش نیز یک جوان ۱۸ ساله چچنی متولد مسکو که در فرانسه به تازگی کارت پناهندگی ده ساله دریافت کرده بود ساموئل پاتی، معلم تاریخ مدرسه‌ای در حومه پاریس را سر برید. آقای پاتی در کلاس درس «آزادی بیان» کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام را به دانش‌ آموزان نشان داده بود، کاریکاتورهایی که مجله فکاهی شارلی ابدو، منتشر کرده بود.

دولت فرانسه پس از این حادثه فشار بر محافل و مراکز اسلامی را افزایش داد و تاکید کرد که با هرگونه پیام حاوی نفرت پراکنی و ترویج ایده‌های اسلام گرایی افراطی در شبکه‌های اجتماعی به شدت برخورد می‌کند.

امانوئل ماکرون سپس ضمن محکوم کردن اقدام تروریستی حمله به معلم تاریخ در دفاع از انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام توسط نشریه شارلی ابدو تاکید کرده بود که از ارزش‌های لائیسیته که تضمین کننده آزادی بیان در کشورش است کوتاه نمی‌آید.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

حمله با سلاح گرم به یک کشیش ارتدوکس در لیون فرانسه؛ یک مظنون بازداشت شد

جزئیات تازه از حملات فرانسه؛ مرد قمه به دست در لیون: می‌خواستم شکلات ببُرم

سر بریدن یک معلم در فرانسه؛ دستور تعطیلی یکی از مساجد حومه پاریس صادر شد