بر اساس بخشنامه جدید دولت هر گونه انتشار محتوی در اینترنت که سبب نفرت پراکنی شود و جان فرد دیگری را به خطر اندازد جرم شناخته شده و به شدت با آن برخورد خواهد شد.
دادگاهی در فرانسه روز سه شنبه با تایید تصمیم وزارت کشور برای تعصیلی یک مسجد در نزدیکی پاریس به دلیل ترویج دیدگاههای افراطی اعلام کرد که این اقدام منع قانونی ندارد.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که دولت فرانسه مسجد پانتن در حومه پاریس را به ترویج دیدگاههای افراطی و حمایت از موضعگیریهایی متهم کرد که به ادعای وزارت کشور فرانسه منجر به قتل ساموئل پاتی، معلم تاریخ یک مدرسه راهنمایی در تاریخ شانزده اکتبر شده است.
دادگاه اداری مونتروی ضمن تایید و قانونی شمردن دستورالعمل دولت برای تعطیلی مسجد پانتن به مدت شش ماه در حکمی اعلام کرد: «به نظر نمیآید که بخشنامه صادر شده از سوی فرمانداری شهرستان «سن-سن-دنی» مبنی بر بستن موقت مکان مذهبی یاد شده به منظور جلوگیری از تکرار وقایعی مشابه دارای منع قانونی باشد مخل آزادیهای اساسی تلقی شود.»
مقامات محلی و مسئولان دولتی در فرانسه مدعیاند که مسجد پانتن ۹ اکتبر ویدیویی از اظهارات انتقاد آمیز پدر یک دانشآموز مدرسه راهنماییِ شهر «کنفلان-سنت-اونورین» نسبت به اقدام معلم تاریخ این مدرسه برای نمایش کاریکاتورهای پیامبر اسلام در کلاس در شبکه اجتماعی فیسبوک منتشر کرده بود.
پس از آنکه معلم مدرسه یاد شده در شهرستان ایولین بدست یک جوان اسلامگرای چچنی سر بریده شد، دولت حکم به تعطیلی موقت مسجد پانتن داد و چندین شهروند دیگر را نیز که در شبکههای اجتماعی در این خصوص پستهایی در حمایت از فرد مهاجم منتشر کرده بودند، شناسایی و بازداشت کرد.
برخورد دولت فرانسه با محافل و مراکز اسلامی مشکوک به ترویج ایدههای افراطگرایانه پس از این واقعه و همچنین تاکید امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری این کشور بر کوتاه نیامدن از اصول و ارزشهای لائیسیته که منجر به انتشار مجدد کاریکاتورهای پیامبر اسلام توسط نشریه شارلی ابدو شد، خشم و اعتراض گسترده شهروندان و نیز مسئولان برخی کشورهای اسلامی را برانگیخته است.
رئیس مسجد پانتن و مسئول فدراسیون مسلمانان این شهر که در جلسه دادرسی حضور داشت اقدام انجام شده بر ضد معلم تاریخ را جنایتی فجیع خواند و نسبت به وقوع آن ابراز تاسف کرد.
دادگاه در حکم خود آورده که مسئولان مسجد پانتن با انتشار ویدیوی جنجالی در فیسبوک مرتکب سهل انگاری بزرگی شده و بایست بر اساس جایگاه و موقعیت خود رویکردی محتاطانه را در پیش میگرفتند.
بر اساس بخشنامه جدید دولت هر گونه انتشار محتوی در اینترنت که سبب نفرت پراکنی شود و جان فرد دیگری را به خطر اندازد جرم شناخته شده و به شدت با آن برخورد خواهد شد.
گفتنی است که فدراسیون مسلمانان پانتن در بیانیهای اعلام کرده که بنا دارد از طریق وکلای خود به رای صادر شده برای تعطیلی مسجد این شهر نزد شورای کشوری فرانسه (نهادی که کارکرد دیوان عالی را دارد) اعتراض کند.