NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

مجسمه پری کوچک دریایی در دانمارک هم «برچسب نژادپرستی» خورد

 مجسمه پری کوچک دریایی در دانمارک هم «برچسب نژادپرستی» خورد
Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

پلیس دانمارک با اعلام اینکه تحقیقی برای روشن شدن ماهیت این اقدام خرابکارانه آغاز شده، در گزارش خود توضیح داده است که شخصی با حروفی درشت و به زبان انگلیسی عبارت «ماهی نژادپرست» را روی مجسمه پری کوچک دریایی درج کرده است.

آگهی

پلیس دانمارک اعلام کرد که مجسمه پری کوچک دریایی،‌ مشهورترین اثر هنری دانمارک به تازگی مورد هجمه خرابکاران قرار گرفته است.

این اقدام تخریبی در حالی صورت گرفته که بنا به گفته کارشناسان عاملان آن به احتمال زیاد اطلاعی از تاریخچه ساخت مجسمه پری کوچک دریایی نداشته و تحت تاثیر جریان منتسب به جنبش مبارزه با تبعیض نژادی و خشونت بر ضد اقلیت‌ها دست به این کار زده‌اند.

پلیس دانمارک با اعلام اینکه تحقیقی را درباره این اقدام خرابکارانه آغاز کرده، در گزارش خود توضیح داده است که شخصی با حروفی درشت و به زبان انگلیسی عبارت «ماهی نژادپرست» را روی مجسمه پری کوچک دریایی درج کرده است.

مجسمه پری کوچک دریایی با الهام از رمان مشهوری به همین نام اثر هانس کریستیان آندرسن،‌ نویسنده نامدار دانمارکی ساخته شده است. ان گروم شوینسن،‌ کارشناس ادبی که با آثار این نویسنده دانمارکی آشنایی کامل دارد در گفتگویی تلویزیونی تاکید کرده که در داستان این رمان به هیچ وجه اشاره‌ای به موضوعات مرتبط با مسائل نژادپرستی نشده است.

این رویداد در راستای موج نفرت همگانی و تظاهرات گسترده نسبت به تمایلات نژادپرستانه و خشونت‌ بر ضد اقلیت‌ها صورت گرفته که پس از مرگ جورج فلوید، جوان سیاه‌پوست آمریکایی در برخی کشورهای جهان به راه افتاد.

جنبش اعتراضی یاد شده زمینه طرح بحث‌ها و مجادلات کلامی درباره تاریخ استعماری و شخصیت‌های تاریخی و سیاسی کشورها را فراهم کرد و برخی بناها و مجسمه‌های مرتبط با این دوران را به انبار موزه‌ها فرستاد.

دانمارک طی هفته‌های گذشته شاهد چندین اقدام تخریبی بر ضد برخی بناها و نماد‌های تاریخی بود که از میان آنها می‌توان به هجمه علیه مجسمه هانس اگدا، مبلغ اعزامی به گرینلند در دوران استعمار این جزیره واقع در اقیانوس منجمد شمالی یا حمله به مجسمه‌‌های مهاتما گاندی و کریستیان چهارم، پادشاه سابق این کشور اشاره کرد.

مجسمه پری کوچک دریایی پیش‌تر نیز به دفعات مورد حمله خرابکاران قرار گرفته بود. سر این مجسمه دو بار در سالهای ۱۹۶۴ و ۱۹۸۸ میلادی ربوده شد و یکبار نیز در سال ۱۹۸۴ یکی از بازوان مجسمه از بدن جدا شد.

سنگ زیرین این مجسمه نیز ابتدای سال جاری میلادی در اشاره به جنبش دموکراسی خواهی پا گرفته در هنگ‌گنگ، منقش به شعار «هنگ کنگ آزاد» شده بود.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

مجسمه‌هایی که سرنگون می‌شوند؛ اشاعه‌گران تمدن یا استثمارگران بومیان؟

معترضان به نژادپرستی به مجسمه یکی دیگر از پادشاهان بلژیک حمله کردند

حمله به سیاستمداران اروپایی در گرماگرم انتخابات؛ نخست‌وزیر دانمارک در کپنهاگ مورد سوءقصد قرار گرفت