پارلمان دانمارک به لایحه پیشنهادی دولت مبنی بر اخراج پناهجویان به کشور ثالث رای موافق داد.
پارلمان دانمارک روز پنجشنبه قانونی را تصویب کرد که به این کشوراسکاندیناو امکان می دهد «پناهجویان را به کشورهای خارج از مرزهای اروپا و یا کشور مبدا منتقل کند.»
پارلمان دانمارک با نادیده گرفتن درخواست و تقاضای مهم کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و نهادهای غیردولتی حامی حقوق پناهجویان، به این طرح دولت رای داد.
۷۰ نماینده پارلمان دانمارک به اجرایی شدن این لایحه رای موافق دادند. تنها ۲۴ تن از نمایندگان با این قانون مخالفت کردند. دانمارک عضوی از اتحادیه اروپاست و تصویب چنین قانون «مهاجرستیز» تبعات مهمی دارد و می تواند باعث تفرقه شدید در صحن اتحادیه اروپا شود.
این لایحه به دانمارک اجازه می دهد پناهجویانی را که وارد خاک این کشور می شوند را به مراکز پناهندگی در یک کشور شریک، به طور بالقوه خارج از اروپا، بفرستد. بدین ترتیب پرونده این پناهجویان یا در کشور ثالث بررسی می شوند و یا اینکه مستقیما این افراد به کشورهای خود فرستاده(اخراج) می شوند.
دولت سوسیالیست دانمارک قصددارد پذیرش پناهجویان در این کشور را به عدد ۰ برساند. این لایحه بخشی از برنامه های بلندمدتی است که اغلب دانمارکی ها در نظرسنجی ها مختلف با آن موافقت کرده اند.
شارلوت اسلنته، دبیرکل شورای پناهندگان دانمارک، یک سازمان غیردولتی، در بیانیه ای به این لایحه «ضدحقوق بشری» اعتراض کرد و گفت: «عدم رسیدگی به درخواست های پناهندگی هم غیرمسئولانه است و با همبستگیهای بشری بی ارتباط است.»
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) ماه گذشته از دانمارک خواست تا چنین لایحه ای را تصویب نکند.
جیلیان تریگز، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در ماه مه گذشته گفته بود: «چنین قوانینی حقوق کسانی را که به دنبال ایمنی و حفاظت هستند تضعیف می کند، آنها را به مثابه شیطان معرفی و مجازات می کند و در نهایت امکان دارد زندگی آنها را به خطر بیندازد.»