NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ژاپن «ویگووی» را تحت پوشش بیمه درمانی قرار داد؛ ویژگی‌های این داروی ضد چاقی چیست؟

Wegovy
Wegovy Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

دولت ژاپن اعلام کرد که از روز چهارشنبه و برای اولین بار در سه دهه اخیر، یک درمان جدید برای چاقی، تحت پوشش بیمه عمومی این کشور قرار خواهد گرفت.

آگهی

هدف دولت از اتخاذ چنین تصمیمی، نگرانی از سوء استفاده احتمالی افراد سالم از این دارو برای کاهش وزن همچنین ارائه مراقبت‌های بهداشتی لازم در این زمینه بوده است.

داروی ضد چاقی ویگووی (Wegovy) که توسط شرکت داروسازی دانمارکی «نوو نوردیسک» تولید می‌شود، در ماه مارس تاییدیه‌های لازم برای تولید و فروش را از مقامات بهداشتی ژاپن دریافت کرد و اکنون نیز به فهرست داروهایی اضافه شده که بهای پرداختی برای آن، تحت پوشش بیمه عمومی این کشور قرار می‌گیرد.

این دارو حاوی ماده فعال سماگلوتید است؛ یک آگونیست گیرنده GLP-1 که بدن را برای تولید انسولین بیشتر و کاهش سطح قند خون تحریک می‌کند.

این دارو همچنین حس سیری را القا می‌کند و میل به خوردن را کاهش می‌دهد و به این ترتیب از میزان اشتهای افراد می‌کاهد.

تا کنون در ژاپن، پوشش بیمه درمانی محدود به افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند فشار خون بالا، چربی خون بالا و دیابت نوع ۲ بوده است و داروی تزریقی جدید نیز در صورتی شامل حال افراد چاق می‌شود که از طریق رژیم غذایی و ورزش به نتایج کافی نرسیده باشند و پیش شرط‌های دیگری همچون شاخص توده بدنی (BMI) ۳۵ یا بالاتر (یا شاخص توده بدنی ۲۷ یا بالاتر به همراه دو یا چند مشکل سلامتی مرتبط با چاقی) داشته باشند.

این درمان شامل تزریق‌های هفتگی است که معمولاً در شکم، بازوها یا ران‌ها و توسط خود فرد مبتلا انجام می‌شود و هر بسته دارو نیز شامل چهار دارو برای هر ماه است.

شرکت داروسازی دانمارکی «نوو نوردیسک» تولیدکننده داروی دیگری به نام اوزمپیک (Ozempic) نیز هست که ساختاری تقریبا مشابه ویگووی دارد. با این وجود از این دارو، برای مصارف ویژه از جمله برای درمان دیابت نوع ۲ آنهم در دوزهای پایین‌تر استفاده می‌شود؛ در حالی که ویگووی بطور مشخص برای کاهش وزن تولید شده و دوزهای سماگلوتید بالاتری دارد.

اگرچه ویگووی برای درمان چاقی مفرط تولید شده اما در برخی کشورها از جمله ایالات متحده، استفاده از آن با اهداف زیبایی بسیار گسترش یافته و همین موضوع باعث کمبود جهانی آن شده و نگرانی‌هایی را درباره دسترسی افرادی که برای درمان واقعی به آنها نیاز دارند، بوجود آورده است.

به همین دلیل انجمن‌های پزشکی در بسیاری از کشورها نگرانی خود را در این باره ابراز کرده و درباره استفاده نامناسب از داروهای حاوی GLP-1 برای اهداف زیبایی هشدار داده‌اند.

بویژه آنکه هم اکنون برخی از کلینیک‌هایی که خدمات غیرضروری ارائه می‌دهند، این دارو را تحت عنوان «رژیم‌های غذایی پزشکی» تجویز می‌کنند و در تبلیغات اینترنتی کلینیک‌های جراحی زیبایی نیز درمان «رژیم غذایی GLP-1» ترویج می‌شود.

این تبلیغات در حالی انجام می‌شود که بر اساس گزارش مجله انجمن پزشکی آمریکا، محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا نشان دادند که بین مصرف داروهایی همچون ویگووی و اوزمپیک و خطر بالای ابتلا به مشکلات جدی معده و روده ارتباط وجود دارد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نتایج پژوهش تازه: والدین گوشی به دست در خانه منتظر این پیامدها برای فرزندانشان باشند

نتایج امیدوارکننده در پیشگیری از ایدز؛ با تزریق این دارو تا ۹۶ درصد به اچ‌آی‌وی دچار نمی‌شوید

شیوع نگران‌کننده خودکشی در میان جوانان؛ چه راه‌هایی برای کمک وجود دارد؟