شارل میشل نخستین رئيس شورای اروپا است که برای انتخابات در پارلمان اروپا نامزد شده و به همین دلیل میگوید در ماه ژوئن از سمت خود کنارهگیری خواهد کرد.
شارل میشل، رئيس شورای اروپا میگوید پس از برگزاری انتخابات پارلمان اروپا در ماه ژوئن سال جاری، از سمت خود کنارهگیری خواهد کرد چرا که برای انتخابات پارلمان اروپا نامزد شده و در صورتی که بتواند در این انتخابات پیروز شود به عنوان نماینده پارلمان اروپا به فعالیت خود ادامه میدهد.
این اقدام غافلگیر کننده سیاستمدار بلژیکی، گمانهزنیها را در مورد اینکه چه کسانی رهبران بعدی اتحادیه اروپا خواهند بود، تشدید میکند. ضمن اینکه مذاکرات برای انتخاب سمتهای عالی اتحادیه در ماه نوامبر آغاز میشود و مشخص نیست در آن چند ماه چه کسی به جای میشل ریاست شورای اروپا را برعهده خواهد داشت.
کنار رفتن احتمالی میشل این خطر را دارد که قدرت ویکتور اوربان ضد رویکردهای کلاسیک اتحادیه در ۶ ماه پس از کنار رفتن میشل در این بلوک افزایش یابد چرا که اگر کشورهای عضو نتوانند به سرعت به گزینه جانشینی برای میشل دست یابند کشوری که ریاست دورهای شورای اتحادیه اروپا را برعهده دارد جلسات این نهاد را رهبری خواهد کرد. مجارستان از ماه ژوئیه ریاست دورهای را عهدهدار خواهد بود و ویکتور اوربان میتواند از خلا ایجاد شده برای اعمال نفوذ خود در اتحادیه اروپا بهره ببرد.
این خبر بدی برای اتحادیه اروپا است که چرا که همین حالا هم بروکسل بر سرمسائل بسیاری از جمله حمایت از اوکراین و مسئله مهاجران با بوداپست اختلافات بنیادین دارد.
اورزولا فن در لاین، رئيس کمیسیون اروپا که او هم مانند میشل از سال ۲۰۱۹ در این سمت حضور داشته تاکنون در خصوص اینکه آیا قصد دارد در صورت مهیا بودن شرایط برای یک دوره دیگر در این جایگاه داشته باشد یا خیر سکوت کرده است. هرچند بسیاری از این معادلات به نتایج پارلمان اروپا بستگی خواهد داشت.
رئيس شورا که میشل در آنجا حضور داشت وظیفه دارد بر نشستهای اتحادیه اروپا نظارت داشته و برای بحرانهای مشترکی مانند همهگیری کووید، تهاجم روسیه به اوکراین و همچنین مسئله مهاجرت یک راهبرد مشترک در میان اعضای بلوک دست یابد.
میشل ۴۸ ساله که پیشتر نخست وزیر کشورش بلژیک بوده ضمن اعلام کنارهگیری در ماه ژوئن گفت: «چهار سال پس از شروع دوره خود به عنوان یک رهبر اروپایی این مسئولیت من است که گزارشی که کار خود را که در این سالها انجام دادهام ارائه و پروژهای را برای آینده اروپا پیشنهاد کنم.»
انتخابات پارلمان اروپا قرار است طی روزهای ۶ تا ۹ ژوئن میان تمام ۲۷ کشور اتحادیه برگزار و در نهایت مجموع ۷۲۰ نمایندهای که قرار است در این نهاد مردمی اروپایی حضور داشته باشند، تعیین شوند.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
این نخستین بار است که یک رئيس شورای اروپا برای انتخابات پارلمان اروپا نامزد میشود.