NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

پایان انسداد کریدور لاچین؛ وزرای خارجه ارمنستان و آذربایجان در واشنگتن دیدار می‌کنند

مرز قره‌باغ
مرز قره‌باغ Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

همزمان با پایان انسداد چهار ماهه کریدور لاچین توسط گروهی از معترضان آذری، ایروان اعلام کرده که وزیر خارجه ارمنستان در واشنگتن با همتای آذری خود دیدار و گفتگو خواهد کرد.

آگهی

پس از هفته‌ها تنش میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه مورد مناقشه قره‌باغ کوهستانی، ایروان اعلام کرد روز یکشنبه دور جدیدی از گفتگوها میان این دو کشور در واشنگتن با هدف عادی‌سازی روابط برگزار می‌شود. 

باکو یکشنبه گذشته یک ایست بازرسی جدید در کریدور لاچین، جاده‌ای که از خاک آذربایجان به قره‌باغ می‌رسد، ایجاد کرده است. اقدامی که ارمنستان آن‌را نقض فاحش آتش‌بس سال ۲۰۲۰ خوانده است. 

این موضوع باعث شده بود تا در روزهای گذشته تبادل آتش در مرز میان دو کشور صورت گیرد و چند نفر از سربازان دو کشور نیز زخمی شوند. 

با این حال آنی بادالیان، سخنگوی وزارت امور خارجه ارمنستان روز شنبه اعلام کرد که یکشنبه ۳۰ آوریل، آرارات میرزویان، وزیر امور خارجه ارمنستان برای یک سفر کاری به واشنگتن سفر و در آنجا با مقام‌های باکو دیدار و گفتگو خواهد کرد. این در حالیست که طرف آذربایجانی هنوز واکنشی به این خبر نشان نداده است. 

 وزارت دفاع ارمنستان روز شنبه اعلام کرد یکی از سربازانش بر اثر شلیک گلوله نیروهای آذری در استان سیونیک در جنوب این کشور مجروح شده است. 

پایان انسداد جاده لاچین

در همین حال، معترضان آذری که جاده منتهی به لاچین را برای چهار ماه مسدود کرده‌اند، روز جمعه اعلام کردند که به دلیل ایجاد ایست بازرسی توسط باکو، به اقدام خود پایان می‌دهند. 

مسدود شدن کریدور موسوم به لاچین که از مرز ارمنستان به منطقه قره باغ کوهستانی منتهی می شود، مانع از عرضه مواد غذایی به این منطقه و تشدید تنش بین آذربایجان و ارمنستان شده بود. 

منطقه آرتساخ یا قره‌باغ با ساکنان اکثرا ارمنی و به مرکزیت استپاناکرت که آذربایجانی‌ها آن را خان‌کندی می‌نامند، در دوران اتحاد جماهیر شوروی و پیش از آن که بدنبال فروپاشی شوروی تحت حمایت ارمنستان اعلام استقلال کند و خود را جمهوری خودخوانده بخواند، منطقه‌ای خودمختار اما تحت حاکمیت و جزیی از خاک جمهوری آذربایجان بود. 

جمهوری خودخوانده آرتساخ زمانی که در ۲ سپتامبر ۱۹۹۱ میلادی اعلام استقلال کرد، از سوی هیچ کشور مستقلِ عضو سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته نشد، حتی از سوی ارمنستان. «ترنسنیستریا» در مولداوی و «اوستیای جنوبی» و «آبخازیا» در گرجستان، سه منطقه جدایی طلبی تحت حمایت روسیه، تنها واحدهای ارضی بودند که اعلام استقلال و جدایی قره‌باغ را به رسمیت شناختند.  

آذربایجان پس از دومین جنگ با ارمنستان در سال ۲۰۲۰ توانست کنترل این منطقه را دوباره به دست بگیرد و اراضی اشغالی خود را آزاد کند، جنگی که به کشته شدن بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ سرباز انجامید. با این حال و بر اساس قرارداد آتش بس دو طرف، بنا شد نیروهای حافظ صلح روسی در منطقه مسقر شوند و ترانزیت در امتداد کریدور لاچین ادامه داشته باشد. 

جنگ اول بر سر قره‌باغ که از  فوریه ۱۹۸۸ تا مارس ۱۹۹۴ میلادی ادامه داشت، بیش از ۳۵ هزار کشته برجای گذاشته بود. 

اما از چهار ماه قبل گروهی تحت حمایت دولت باکو، این جاده را با ادعای اینکه استخراج غیرقانونی معدن از سوی ارامنه به محیط زیست این منطقه آسیب زده، این جاده را مسدود کردند. حالا و در آستانه دیدار مقام‌های ایروان و باکو در واشنگتن، این افراد روز جمعه اعلام کردند پس از دیدار با مقام‌های آذربایجانی، به اعتراض خود پایان داده و جاده را باز می‌کنند. 

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

آذربایجان ارمنستان را به قاچاق سلاح به قره باغ متهم می‌کند و با بهره بردن از ماجرای مسدود کردن جاده توسط گروهی از شهروندانش، یک ایست بازرسی در ابتدای کریدور لاچین ایجاد کرد که اعتراض طرف ارمنی را به همراه داشته است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

چهار روز مذاکره پشت درهای بسته؛ واشنگتن از پیشرفت مذاکرات صلح میان ارمنستان و آذربایجان خبر داد

انتقاد از ادامه انسداد گلوگاه قره‌باغ؛ ارمنستان: صلح‌بانان روس «شاهدان خفته» هستند

بسته‌ماندن جاده لاچین؛ ارمنستان صلح‌بانان روس را به بی‌عملی در قره‌باغ متهم کرد