نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان روز پنجشنبه ۲۹ دسامبر ۲۰۲۲ بار دیگر با انتقاد از نیروهای حافظ صلح روس مستقر در کریدور لاچین، آنها را «شاهدان خفته» تجاوز آذربایجان به منطقه قره باغ کوهستانی خطاب کرد.
نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان روز پنجشنبه ۲۹ دسامبر ۲۰۲۲ بار دیگر با انتقاد از نیروهای حافظ صلح روس مستقر در کریدور لاچین، آنها را «شاهدان خفته» تجاوز آذربایجان به منطقه قره باغ کوهستانی خطاب کرد.
پاشینیان در جلسه امروز دولت ارمنستان گفت: «رفتار نیروهای حافظ صلح روس برای [ایروان] غیرقابل قبول است.» وی در ادامه افزود: «آنها ساکت نشستهاند و تلاشهای آذربایجان برای بیرون راندن ارامنه از قره باغ را نظاره میکنند.»
وی خاطرنشان کرد که «ارمنستان و قره باغ منتظر این هستند تا ببینند نقشه راه روسیه برای رفع انسداد کریدور لاچین چیست.»
به گفته وی، در شرایط کنونی، روسیه یا باید به دنبال مجوز شورای امنیت سازمان ملل متحد برای نظامیان خود باشد یا درخواست استقرار «قوای چندملیتی حافظ صلح» را در منطقه بپذیرد.
به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید
گروهی که باکو آنها را «فعالان آذربایجانی» میخواند از اواسط ماه دسامبر کریدور لاچین - تنها راه ارتباطی زمینی بین ارمنستان و قره باغ - را در اعتراض به آنچه «استخراج غیرقانونی معدن» عنوان شده، مسدود کردهاند.
به ادعای مقامات ایروان، بسته شدن این مسیر تدارکاتی که برای ساکنان منطقه قرهباغ بسیار حیاتی است میتواند یک بحران انسانی را در این بخش از قلمرو منطقه قفقاز رقم بزند.
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در پاسخ به انتقادات ایروان، آنها را «غیر قابل قبول» خواند و هرگونه اتهامی علیه کشورش را رد کرد.
وی در نشست خبری خود گفت: « صلحبانان روسی هر کاری که ممکن است برای بهبود وضعیت در میدان انجام میدهند.»
نخستوزیر ارمنستان روز سه شنبه ۲۷ دسامبر نیز نیروهای حافظ صلح روسیه را به «بیعملی» در منطقه موسوم به «قره باغ کوهستانی» متهم کرد و ماموریت آنها را زیر سوال برده بود.
ایروان میگوید باکو توافقنامه صلح بین ارمنستان، روسیه و آذربایجان را که پس از پایان جنگ و در ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ میلادی به امضاء رسید، نقض کرده است، توافقنامهای که بر اساس آن باکو میبایست امنیت تردد در کریدور لاچین را تضمین میکرد.
باکو اما میگوید ایروان از این کریدور برای فعالیتهای نظامی استفاده می کند.
به عنوان بخشی از این توافقنامه سال ۲۰۲۰ قرار شد تا روسیه نیروهای حافظ صلح خود را در قرهباغ مستقر کند.
روسیه قفقاز را حیاط خلوت خود میداند، اما گویا حمله نظامی مسکو به اوکراین این کشور را درگیر اولویتهای دیگری کرده است.