پوشش زنده اخبار مربوط به اعتراضهای ایران را در روز یکشنبه ۲۷ نوامبر (۶ آذر) میتوانید در این گزارش دنبال کنید
مطابق ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، معترضان شنبه شب نیز در مناطق مختلف تهران و نیز در شهرهای کرج، رشت، اصفهان و الیگودرز در استان لرستان به خیابانها آمدند و شعارهایی در حمایت از کردستان و علیه رهبر ایران سر دادند.
همزمان، حسین رونقی، فعال مدنی، به قید وثیقه آزاد شد ولی مهدی امیرپور، خبرنگار ورزشی با سابقه به نوشته همسرش نیمه شب ششم آذر از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. دیدهبان مستقل حقوق بشر کردستان (ههنگاو) نیز از بازداشت ۱۲ شهروند کُرد در پیرانشهر خبرداد.
تصاویر ارسالی از شهرهای کردنشین از جمله بوکان حاکی از ادامه حضور نیروهای نظامی و امنیتی برای مقابله با اعتراضهای مردمی است. حضور نیروهای امنیتی در سایر شهرهای ایران نیز در شرایطی گزارش میشود که از صبح روز یکشنبه دانشجویان در دانشگاه صنعتی شریف و خواجهنصیرالدین طوسی در تهران و نیز دانشجویان دانشگاه آزاد سنندج تحصن خود را در اعتراض به بازداشت و ممنوعالورودی دانشجویان و جو امنیتی دانشگاه آغاز کردند.
پوشش زنده اخبار مربوط به اعتراضهای ایران را در روز یکشنبه ۲۷ نوامبر (۶ آذر) میتوانید در این گزارش دنبال کنید:
علی دایی: خودم و خانوادهام بیشمار تهدید شدهایم
علی دایی، بازیکن سابق تیم ملی فوتبال ایران در اینستاگرام نوشت که «در این ماهها و روزهای اخیر شاهد تهدیدات بیشماری علیه خودم و خانودهام از سوی برخی نهادها، رسانهها و افراد ناشناس بودهام که خودشان را پروفسور، فیلسوف و جامعهشناس میدانند.»
وی سپس پرسید که با این عوامفریبیها و تهدیدها به کجا میرسید؟
قدرت تنفس پدر کیان پیرفلک کاهش یافت و بیمار به ونتیلاتور وصل شد
رئیس بیمارستان گلستان اهواز گفت که امروز قدرت تنفس میثم پیرفلک، پدر کیان پیرفلک کاهش یافت و تیم بیهوشی بیمارستان، بیمار را به دستگاه ونتیلاتور وصل کرد.
وی تاکید کرد که شرایط وی در حال حاضر درمان با دارو و نگهداری در آیسییو است.
وی افزود: «به علت شرایط شدید تخریب بافتها و استخوانها، درمان بیمار طولانی مدت خواهد بود.»
سفیر فرانسه در تهران با یکی از زندانیان این کشور دیدار کرد
کمیته حمایت از سیسیل کولر، زن فرانسوی که از هفت می در ایران بازداشت است در بیانیهای اعلام کرد که سفیر فرانسه در تهران توانسته است با این زن زندانی دیدار کند.
این کمیته گفت که «پس از ۲۰۰ روز بیخبری از سیسیل بالاخره دسترسی کنسولی به او داده شود. نیکلا روشه، سفیر فرانسه در تهران ۲۳ نوامبر توانست با او دیدار و صحبت کند.
به گفته این کمیته، دیدار سفیر با سیسیل ده دقیقه طول کشید و آنها تحت نظر بودند. سیسیل نمیتوانست آزادانه صحبت کند و زمان کافی برای توصیف زندگی روزمره خود و اعلام وضعیت جسمی و روانی خود نداشت.»
سیسیل کولر و ژاک پاریس در ماه مه گذشته هنگام سفر در ایران بازداشت شدند. ایران آنها را به جاسوسی متهم کرده است.
به گفته کمیته حمایت از سیسیل کولر، این معلم و کارگر سندیکایی در زندان اوین است. این کمیته گفت که وی در جریان آتشسوزی مرگبار اوین در آنجا بوده است.
طبق این گزارش، خانم کولر در یک سلول با چندین زن دیگر است.
این کمیته یادآور شد که این زندانی فرانسوی تا به امروز دسترسی به وکیل نداشته است و نتوانسته با خانوادهاش بهطور مستقیم تماس برقرار کند.
مدیر کمپین معلولان توسط اطلاعات سپاه احضار شد
بنا بر اعلام حساب توئیتر کمپین معلولان، بهروز مروتی، مدیر این کمپین ظهر یکشنبه توسط سازمان اطلاعات سپاه برای ارائه پارهای توضیحات در خصوص «تحریم مراسم روز جهانی معلولان در همبستگی با مردم داغدیده» احضار شده و مقرر گردیده است که در روز سهشنبه هفته جاری به این نهاد مراجعه کند.
کمپین معلولان روز گذشته در توئیتی با تحریم مراسم روز جهانی معلولان در همبستگی با مردم داغدیده نوشت: «در دو ماه گذشته در کنار جمع کثیری از جانباختگان چند نفر از شهروندان دارای معلولیت را نیز از دست دادیم که آنقدر غریبانه از میان ما رفتند. حتی اشکهایمان را محکوم به حبس در چشمانمان کردند تا به سوگشان ننشینیم. آری! جمعی از هموطنانمان به گناه فریاد حقطلبی کشته، معلول و مجروح و یا بازداشت شدند تا قلم، تن و روان ما یارای اندیشیدن به برنامهها و مراسم مرسوم و بعضا کلیشهای سوم دسامبر را نداشته باشد. از این رو، ضمن تاکید بر احقاق حقوق ملت و گرامیداشت یاد تمامی جانباختگان، برنامههای روز جهانی افراد دارای معلولیت امسال را تحریم کرده و بر ضرورت توانبخشی شهروندانی که در پی حوادث تلخ اخیر معلول گشتهاند، تاکید میکنیم.»
نماینده مهاباد در مجلس: در اعتراض مردمی یک ماه گذشته براساس آمارهای غیررسمی در مناطق کردنشین ۱۰۵ نفر کشته شدهاند
به گزارش ایلنا، جلال محمودزاده، نماینده مهاباد در مجلس ایران صبح یکشنبه با انتقاد به سرکوب خشونتآمیز معترضان در حوزه انتخابیه خود خطاب به رئیس جمهور و وزیر کشور گفت: «در اعتراض مردمی یک ماه گذشته متاسفانه تاکنون ۱۳ نفر و براساس آمارهای غیررسمی در مناطق کردنشین ۱۰۵ نفر کشته شدهاند.»
وی خطاب به احمد وحیدی، وزیر کشور دولت ابراهیم رئیسی ادامه داد: «آقای وحیدی؛ شخص جنابعالی به عنوان وزیر کشور و رئیس شورای امنیت کشور باید جوابگوی این وضعیت باشید و برای چندمین بار درخواست داریم کسانی را که به مردم تیر جنگی شلیک کردهاند را شناسایی و به دادگاه معرفی کنید، اما متاسفانه به جای پیگیری حق و حقوق مردم، دستگاه قضایی با کمال تعجب از منِ نماینده مردم که پیگیر این موضوع هستم، شکایت کرده است. همچنین لشگرکشی و امنیتی کردن فضای شهرهای کردنشین از جمله مهاباد، دستگیریهای بدون دلیل شهروندان، هجوم شبانه به منازل و تخریب لوازم و خودروهای مردم و نوشتن شعار بر روی دیوار داخل منازل ساختمانهای مسکونی و ایجاد رعب و وحشت و همچنین استقرار ایست بازرسیهای متعدد در ورودی شهرهای کردنشین و بازرسی کردن وسایل شخصی مردم همانند اوایل انقلاب به چه دلیل است؟ چرا به فشارها و امنیتی نمودن فضای شهرهای کردنشین پایان نمیدهید؟»

فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران از بازداشت دو روزنامهنگار خبر داد
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران (IFJ) از بازداشت مهدی امیرپور، روزنامهنگار حوزه ورزش روز یکشنبه در منزل خود خبر داد.
صدف فاطمی، روزنامهنگار و همسر مهدی امیرپور نیز در توئیتی درباره بازداشت همسرش نوشته است: «ساعت ۲ نیمه شب ششم آذر، ماموران وزارت اطلاعات با حضور در خانهمان، همسرم مهدی امیرپور را بازداشت کرده و موبایل و لپتاپش را هم با خود بردند. او چند ساعت بعد در تماس تلفنی کوتاهی از حضور خود در زندان اوین خبر داد. خبر بیشتری از وضعیت او ندارم.»
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران همچنین از بازداشت رضا اسدآبادی، خبرنگار حوزه کارگری خبرگزاری ایلنا در روز چهارشنبه ۲ آذر و انتقال او به مکان نامعلوم توسط ماموران اطلاعاتی خبر داده است.
اعتصاب کامیونداران در برخی نقاط کشور
بنابر گزارشها و ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی، روز یکشنبه کامیونداران در برخی نقاط کشور از جمله شاپور اصفهان، کرمانشاه، بندرعباس و قزوین دست به اعتصاب زدهاند.
در روزهای گذشته ویدیوها و گزارشهایی مبنی بر اعتصاب برخی واحدهای صنعتی در نقاط محتلف ایران در شبکههای اجتماعی منتشر شده بود.
ایسنا: هنگامه قاضیانی آزاد شد
خبرگزاری ایسنا به نقل از برخی منابع از آزادی هنگامه قاضیانی، بازیگر سرشناس ایرانی خبر داد. این خبرگزاری اتهامات خانم قاضیانی را «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان کرده است.
این بازیگر سرشناس سینمای ایران روز یکشنبه ۲۹ آبان در پی پستی در صفحه اینستاگرام خود که در آن حجاب از سربرداشت و نوشت: «شاید این آخرین پست من باشد. از این لحظه به بعد، هراتفاقی برایم بیفتد، بدانید که من تا اخرین نفس کنار مردم ایران هستم.» بازداشت شده بود.

صفحه توئیتر تیم ملی فوتبال مردان آمریکا «الله» جمهوری اسلامی را به پرچم ایران بازگرداند
خبرگزاری ایرنا حذف نماد «الله» از پرچم ایران را «اقدامی شیطنتآمیز» خوانده و گفته است که صفحه رسمی تیم ملی آمریکا پس از واکنش ایران و اعتراض کاربران، «مجبور به اصلاح» پرچم شده است.

افشای دو سند مبنی بر بهرهبرداری سیاسی از حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی قطر
گروه هکری بلک ریوارد که روز جمعه از هک کردن خبرگزاری فارس خبر داده بود، دو سند از آرشیو هک شده این رسانه با عناوین «طرح عملیات جام جهانی فوتبال» و «توصیههای سردبیران رسانههای جبهه انقلاب» مبنی بر دستورالعملهایی برای بهرهبرداری سیاسی از حضور تیم ملی فوتبال ایران منتشر کرد.
در مقدمه «طرح عملیات جام جهانی فوتبال» آمده است: «بر خلاف تصور رایج، سیاست از فوتبال جدا نیست. سیاست منهای فوتبال از جمله شعارهای توخالی و دروغین غرب همچون حقوق بشر است.»
در این سند همچنین راهکارهایی برای بهرهبرداری سیاسی از بردهای احتمالی تیم ملی با «ضریبدهی» به اتفاقاتی از قبیل برگزاری جشنها پس از بازیهای تیم ملی در خیابانها و پارکها و صحنهآفرینی بازیکنان تیم ملی و گلزنی به خصوص در بازی با تیم ایالات متحده آمریکا پیشنهاد شده است. همچنین اعتبارزدایی از رسانهها و کارشناسان ورزشی «ضدانقلاب» به عنوان «مخالفان شادی، امید و آرامش مردم ایران» از دیگر راهکارهای پیشنهادی در این سند است.
در سند دوم با عنوان «توصیههای سردبیران رسانههای جبهه انقلاب» قسمتی به «بررسی راهبردهای مقابله با کنش های احتمالی در جام جهانی» اختصاص داده شده. در این قسمت اهمیت موضوع چنین بیان شده است: «در شرایطی که کمتر از دو هفته به آغاز جام جهانی مانده است، تکرار تحرکات برخی از بازیکنان در راستای مشروعیتبخشی به اغتشاشات به سیاق برخی ورزشکاران در هفته های گذشته، چه در میدان و چه خارج از میدان، باید مورد توجه جدی قرار گرفته و با سازوکارهای حساب شده، مدیریت شود. از اینرو پرداختن به این موضوع در زمان کوتاه باقی مانده موضوعی با اهمیت است و با در نظر گرفتن ابعاد مساله میتوان راههایی را برای جلوگیری از حدوث و مقابله احتمالی با آن طراحی کرد. در این راستا ادبیات زیر که برآمده از نشست هماندیشی جمعی از سردبیران رسانه های جبهه انقالب است توصیه میگردد.»
