انتظار شکوفایی صنعت تغذیه قطر با نزدیک شدن جام جهانی ۲۰۲۲

رشد اقتصادی قطر در میان کشورهای حوزهٔ خلیج فارس یکی از سریعترینهاست و حوزهٔ خوراک و نوشیدنی نیز از این قاعده مستثنا نیست.
همهٔ ما احتمالا بارها سری به سالن غذای فروشگاههای عظیم زدهایم، اما امروز برای این کار اپلیکیشنی به بازار آمده است.
ده رستوران در یکی؛ اپلیکیشنی با آشپزخانهٔ مرکزی
شرکتی قطری یک تالار خوراک مجازی راهاندازی کرده که میتوان در آن از رستورانهای مختلف غذا سفارش داد و پول همه را با یک صورتحساب و در یک تراکنش پرداخت کرد.
تالار مجازی خوراک «اند اکسپرینس» رستورانهای مختلفی را یکجا جمع کرده است و مشتری میتواند از آشپزخانههای مختلف غذا سفارش بدهد و هزینه را یکجا بپردازد.
آشپزخانههای این تالار و اپلیکیشن همگی متعلق به علی ناصر السعدیاند که کارش را از سال ۲۰۱۵ با پخت و فروش پنکیک در یک دکّه آغاز کرده و بعدها آن را توسعه داده است.
او میگوید: «ما به دیگران هم کمک میکنیم، یعنی وقتی کسانی میخواهند رستوران خودشان را داشته آشپزخانه و وسایل کار در اختیارشان میگذاریم تا کسبوکارشان را توسعه بدهند.»
وبلاگنویسهای خوراک و امتیازدهی به رستورانها
یان و دییون مارکس پنج سال یک وبلاگ دربارهٔ خوراک راه انداختهاند. این زوج دائما به رستورانهای دوحه سر میزنند و آنها را امتحان میکنند.
دییون میگوید: «وقتی به دوحه آمدیم، شبکههای اجتماعی چندان فعال نبودند، اما در طول زمان اینطور شده و فکر میکنم در حال حاضر، مردم در سراسر دنیا به وبلاگهای غذا سر میزنند، چون وبلاگ جنبهٔ شخصیتری دارد و ارتباط با آن آسانتر است.»
یان میافزاید: «بهنظرم مردم کمکم دارند از رستورانهای زنجیرهای بزرگ فاصله میگیرند و آگاهتر میشوند و از بقیه چیز یاد میگیرند تا بهروشهای بهتری غذاهای تازه ابداع کنند.»
امپراتوری گیاهخواری و محصولات گیاهی
غنیم السلطانی اهل قطر بنیانگذار جوان شرکت «انبات هولدینگ» هفت کسبوکار موفق گیاهی راهاندازی کرده است، از رستوران گرفته تا لوازم آرایشی.
او میگوید هیچ تجربهای در کسبوکار نداشته و خودش همه چیز را از پایه یاد گرفته است و میافزاید: «میخواستیم فضایی ایجاد کنیم که الهامبخش باشد و شیوهٔ تغذیه مردم را اینجا در قطر متحول کند، چون مردم ما دربارهٔ تأثیر واقعی عادات غذایی و انواع خوراک بر سلامت آگاهی چندانی نداشتند. حالا اینجا ۱۳ رستوران، و دو سالن اسپای فعال و ۲۵۰ نفر نیرو داریم. دوحه دارد به اولین شهر دنیا در زمینهٔ گیاهخواری و محصولات گیاهی تبدیل میشود.»
غنیم گیاهخواری را یک سبکزندگی و نوعی جنبش میداند که تنها به غذا محدود نمیشود بلکه مسئلهٔ مزارع و رفتار با حیوانات و همچنین پوشش و لباس افراد را نیز در بر میگیرد.
صفحات خورشیدی ویژهٔ روی زمین و اپلیکیشن گردشگری
کمیتهٔ برگزاری جام جهانی قطر از سال ۲۰۱۵ از صاحبان کسبوکار دعوت کرد تا پروژههایی را راهاندازی کنند که بتوانند نقشی در بهبود برگزاری جام جهانی داشته باشند.
شرکت سانپِیو که یکی از ۱۲ برندهٔ این فراخوان بود محصول جالبی دارد، یعنی صحفات خورشیدیای که میتوان رویشان راه رفت. این صفحات خورشیدی بهمنزلهٔ جزئی از میراث جام جهانی بیرون استادیوم الثمامه نصب میشوند.
مدیریت این ورزشگاه تصمیم گرفته است که در زمان برگزاری جام جهانی برق حاصل از این صفحات به فضایی اختصاص داده شود که تماشاگران در آن استراحت کنند و در صورت لزوم وسایل برقیشان را شارژ کنند.
یکی دیگر از پروژههای موفق اپلیکیشن گردشگری ویاوی است که در لبنان ساخته شده اجازهٔ یافتن بازدیدگاههای محلی را میدهد.
فیحا سحیرا، مدیر عملیاتی ویاوی میگوید: «ویواوی نوعی بازار مجازی برای برگزارکنندگان رویدادهای مختلف است. کسانی بهدنبال تجربههای تازه و منحصربهفردند، و این تجربهها را جای دیگری پیدا نمیکنند، ما این افراد را به کسانی که چنین خدماتی ارائه میدهند وصل میکنیم.»
تمامی برندگان چالش ۲۲ امیدوارند که بازار کارشان رونق بگیرد و بعد از جام جهانی هم تداوم پیدا کند.