ساعاتی پس از آزمایش موشکی پیونگیانگ؛ انفجار موشک کره جنوبی در پی نقص فنی

نقص فنی در یکی از موشکهای بالستیک کره جنوبی منجر به سقوط آن و فعال شدن آژیرهای خطر در مناطق مسکونی اطراف شد.
سئول شامگاه سهشنبه ۴ اکتبر در پایگاه هوایی «گانگ نئونگ» درحال برگزاری یک مانور مشترک نظامی با آمریکا بود که صدای انفجاری شدید در شهر ساحلی «گانگ نئونگ» شنیده شد.
وزارت دفاع کره جنوبی بابت نقص فنی پیشآمده و سقوط «ناخواسته» موشک بالستیک کوتاهبرد «هیومو-۲» عذرخواهی کرده است. این مانورنظامی تنها ساعاتی پس از آن انجام شد که موشک میان برد کره شمالی از فراز ژاپن عبور کرد.
انفجار این موشک و آتش ناشی از آن، موجب رعب و وحشت مردم منطقه شد و برخی تصور کردند که از سوی همسایه شمالی به آنها حمله شده است. «سکوت چند ساعته» دولت سئول درباره این حادثه نیز بر گمانهزنیها افزود.
یکی از فرماندهان ارتش کره جنوبی با تایید سقوط این موشک آنهم تنها لحظاتی بعد از پرتاب، اعلام کرد در این حادثه فردی کشته یا مجروح نشده است.
نماینده شهر گانگ نئونگ در پارلمان کره جنوبی در صفحه خود در فیسبوک نوشت: «سامانههای تسلیحاتی که با پول مالیاتدهندگان ساخته میشود، جان مردم خودمان را تهدید میکند.» وی در ادامه پیام خود از ارتش این کشور خواست تا درباره این پرتاب ناموفق بطور کامل تحقیق کند. وی همچنین از ارتش به دلیل تاخیر در صدور بیانیه رسمی انتقاد کرد.
بر اساس این گزارش، ساعاتی پس از آن که کاربران اینترنتی ویدئوهایی از این انفجار را در شبکههای اجتماعی منتشر کردند، ارتش کره جنوبی به این نقص در عملکرد موشک اعتراف کرد. این تصاویر نشان میداد که یک گلوله نارنجی حاوی شعلههای آتش از منطقهای نزدیک پایگاه هوایی بیرون میآید. سئول اعلام کرده که در حال بررسی علت «پرواز غیرعادی» این موشک است.
موشک بالستیک هیومو-۲ و کاربرد آن
موشک هیومو-۲ ساخت کشور کره جنوبی، برای استفاده در حملههای پیشگیرانه و تلافیجویانه علیه کره شمالی کاربرد دارد و این حادثه در حالی رخ داده که ارتش آمریکا و کره جنوبی در حال انجام تمرینات مشترک برای نشان دادن توانایی خود در جلوگیری از حمله احتمالی پیونگیانگ بودند.
پرتاب موفقیتآمیز موشک بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هستهای توسط کره شمالی ساعتها قبل از این رزمایش، تحریکآمیزترین نمایش تسلیحاتی این کشور از سال ۲۰۱۷ و پنجمین دور آزمایش موشکی این کشور در ۱۰ روز گذشته بود.
گفته میشود برد این موشک بهاندازهای است که میتواند جزیره گوام را که مقر یکی از بزرگترین تاسیسات نظامی ایالات متحده در اقیانوسآرام است، هدف قرار دهد. کره شمالی در سال ۲۰۱۷ نیز موشکهایی را آزمایش کرده بود که اعلام شد قادرند اهدافی در خاک آمریکا را هدف قرار دهند.
کره شمالی در سال جاری نزدیک به ۴۰ موشک بالستیک را از حدود ۲۰ سکوی پرتاب مختلف آزمایش کرده است. کیمجونگ اون، رهبر این کشور با «استفاده» از شکاف عمیق ناشی از جنگ اوکراین در شورای امنیت سازمان ملل، توسعه تسلیحاتی کشورش را بدون احساس خطر در مورد تحریمهای بیشتر شتاب بخشیده است.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
برخی کارشناسان میگویند پیونگیانگ مترصد است با شناختهشدن بهعنوان یک کشور هستهای، قدرت چانهزنی خود را افزایش دهد.
ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلبانی، نروژ و ایرلند خواستار برگزاری نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل در مورد آخرین پرتاب موشک از سوی کره شمالی شدهاند.