رزمایش نظامی مشترک و گسترده کره جنوبی و آمریکا آغاز شد

آمریکا و کره جنوبی با آغاز یکی از بزرگترین رزمایشهای نظامی خود در سالهای اخیر، که قرار است ۱۰ روز به طول بینجامد میخواهند بار دیگر همبستگی خود را در مقابل تهدیدات روزافزون کره شمالی نشان دهند.
این رزمایش که قرار است تا ۱ سپتامبر ادامه داشته باشد شامل تمرینات میدانی هواپیمایی، کشتیهای جنگی، تانکها و همچنین نیروهای زمینی است که با حضور بیش از دهها هزار سرباز برگزار میشود. برگزاری این رزمایش احتمالا خشم پیونگ یانگ را به همراه خواهد داشت. کره شمالی پس از مدتی توقف، بار دیگر گسترش برنامههای اتمی و موشکی خود را از سر گرفته و آزمایشهای تسلیحاتی خود را در سال جاری میلادی به رکوردی بیسابقه رساندهاند.
رزمایش مشترک آمریکا و کره جنوبی که «سپر آزادی اولچی» نامیده میشود همراه با یک برنامه آموزشی چهار روزه «دفاع غیرنظامی» برای کارمندان دولت کره جنوبی خواهد بود. طبق گزارشها این تمرین شامل اقداماتی برای شبیهسازی حملات مشترک دشمن، تقویت تسلیحات و سوخت در خط مقدم و مقابله با سلاحهای کشتار جمعی خواهد بود.
رسانههای آمریکایی همچنین گزارش دادهاند که در این رزمایش نحوه استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین و دیگر تسلیحات پیشرفته جنگی جدید که در طول جنگ روسیه و اوکراین مورد استفاده قرار گرفته، به نیروهای کرهای آموزش داده خواهد شد. این رزمایش در حالی برگزار میشود که دو کشور در سالهای اخیر برخی از تمرینهای نظامی مشترک و معمول خود را لغو و برخی دیگر را به شبیهسازیهای رایانهای محدود کرده بودند تا فضا برای دیپلماسی دولت ترامپ با کره شمالی فراهم شود. در عین حال گسترش همهگیری کووید ۱۹ یکی دیگر از دلایل توقف این رزمایشها به شمار میرفت.
با این حال دیدارهای بیحاصل دونالد ترامپ با کیم جونگ اون که با وعده رفع تحریمها علیه کره شمالی صورت گرفته بود در نهایت نه تنها موجب خلع سلاح پیونگ یانگ نشد که خشم بیشتر رهبران کره شمالی را نیز برانگیخت. پیونگ یانگ پس از اینکه دریافت قصد ترامپ از دیدار و ملاقات با کیم جونگ اون، تنها گرفتن عکسهای یادگاری و نه تلاش برای حل اختلافات و تنشزدایی میان طرفین است، بار دیگر و این بار با سرعت بیشتر به گسترش برنامه تسلیحاتی خود روی آورد.
حالا رزمایش نظامی مشترک کره جنوبی و آمریکا در حالی برگزار میشود که از زمان روی کار آمدن دولت جدید محافظهکار در سئول تنشها در روابط دو کره تنشآمیزتر از قبل دنبال میشود. کیم یو جونگ، خواهر رهبر کره شمالی هفته گذشته در واکنش به طرح یون سوک یول، رئيس جمهوری جدید کره جنوبی در خصوص ارائه مزایای اقتصادی به پیونگ یانگ در ازای کنار گذاشتن برنامه تسلیحاتی این ایده را احمقانه توصیف و از رئيس جمهوری کره جنوبی خواسته بود تا دهانش را ببندد.
به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
ناظران مسائل شبهجزیره کره بر این باورند که در چنین فضای تنشآمیزی برگزاری رزمایش نظامی مشترک میان کره جنوبی و آمریکا میتواند باز هم بر شدت تنشها در این منطقه بیفزاید و با توجه به گسترش برنامههای تسلیحاتی پیونگ یانگ حتی احتمال وقوع درگیریهای مرزی میان دو کشور را نیز نمیتوان از نظر دور نگاه داشت.