رزمایش سه روزهای که روز پنجشنبه در آبهای بینالمللی در نزدیکی جزیره اوکیناوا ژاپن آغاز شده بود نخستین رزمایش مشترک آمریکا و متحدان این کشور در شرق آسیا با حضور یک ناو هواپیمابر آمریکایی بعد از نوامبر ۲۰۱۷ است.
رزمایش ترکیبی ایالات متحده و کره جنوبی در آبهای آزاد در نزدیکی جزیره اوکیناوا ژاپن پس از سه روز به پایان رسید.
این رزمایش در حالی آغاز شد که اقدامات کره شمالی گمانه زنیهایی را در خصوص احتمال انجام یک آزمایش هستهای دیگر از سوی پیونگ یانگ ایجاد کرده بود. رزمایش سه روزهای که روز پنجشنبه در آبهای بینالمللی در نزدیکی جزیره اوکیناوا ژاپن آغاز شده بود نخستین رزمایش مشترک آمریکا و متحدان این کشور در شرق آسیا با حضور یک ناو هواپیمابر آمریکایی بعد از نوامبر ۲۰۱۷ است.
این رزمایش چند هفته پس از آن انجام شد که جو بایدن و یون سوک یول، رئيس جمهوری کره جنوبی در نشستی در سئول متعهد شدند که تمرینات نظامی مشترک را ارتقا دهند. همچنین روسای جمهوری دو کشور راهکارهایی را برای افزایش تدابیر لازم در زمینه محافظت واشنگتن از کره جنوبی در برابر تهدیدهای فزاینده کره شمالی مورد بحث و بررسی قرار داده بودند.
ناو هواپیمابر اتمی ١٠٠ هزار تنی رونالد ریگان، رزم ناو مجهز به موشک هدایتشونده آنتیتام، ناوشکن بنفولد مجهز به سامانه پدافندی موشک بالستیک و همچنین ناو بیگهورن در این رزمایش مشارکت داشتند. از سوی دیگر و از طرف کره جنوبی هم یک کشتی و دو ناوشکن در این رزمایش شرکت کردند.
ناوگان هفتم نیروی دریایی ایالات متحده گفته بود که این رزمایش با هدف تقویت قابلیت همکاری میان نیروی دریایی دو کشور انجام شده است.
روز جمعه سونگ کیم، فرستاده ویژه بایدن در امور کره شمالی در این رابطه اعلام کرد که واشنگتن با هماهنگی نزدیک با کره جنوبی و ژاپن خود را برای همه سناریوهای محتمل آماده میکند. کیم که برای دیدار سهجانبه با همتایان کره جنوبی و ژاپنی در خصوص بنبست هستهای کره شمالی به سئول سفر کرده همچنین تاکید کرد که واشنگتن در حال ارزیابی اقدامات کره شمالی در شهر پونگی ری در شمال شرقی این کشور است. اقداماتی که بسیاری بر این باورند آمادهسازی برای انجام یک آزمایش هستهای جدید به شمار میرود.
در دولت دونالد ترامپ مذاکراتی در سطح رهبران میان کره شمالی و ایالت متحده صورت گرفت اما در نهایت پس از چند دور دیدار و گرفتن عکسهای یادگاری ترامپ و کیم، عملا هیچ یک از تحریمهای کره شمالی برداشته نشد. پس از آن بود که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی بار دیگر فعالیتهای هستهای متوقف شده کشورش را از سر گرفت و به ویژه در ماههای اخیر آزمایشهای موشکی فراوانی برای توسعه برنامه تسلیحاتی خود انجام داده است. این کشور در سال جاری ۱۷ آزمایش موشکی انجام داده که نگرانیهای زیادی را در خصوص چشمانداز تنشها در شبه جزیره کره برانگیخته است.