وزیر امور خارجه ایران در گفتگوی تلفنی با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که تهران برای نهایی کردن «یک توافق خوب و فوری آمادگی کامل دارد.»
حسین امیرعبداللهیان روز جمعه ضمن اعلام «پیشرفتهای محسوس در گفتگوهای هستهای» با قدرتهای جهانی از پذیرش خطوط قرمز ایران به عنوان شرط لازم برای توافق نهایی و حضور وزاری خارجه در وین یاد کرد.
وزیر امور خارجه ایران در همین راستا روز جمعه با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفتگو کرد و با وی آخرین تحولات مربوط به مذاکرات هستهای در پایتخت اتریش را مورد بررسی قرار داد.
آقای امیرعبداللهیان در جریان این گفتگوی تلفنی با نام بردن از «تضمینهای موثر اقتصادی» یادآور شده است که «شتابزدگی و عجله طرف غربی نمیتواند مانع رعایت خطوط قرمز ایران شود.»
به گزارش ایرنا، حسین امیر عبداللهیان در جریان این گفتگوی تلفنی اعلام کرد که ایران «برای نهایی کردن یک توافق خوب و فوری آمادگی کامل دارد.»
بر اساس این گزارش جوزپ بورل نیز خطاب به آقای امیر عبداللهیان گفته است که «عمده درخواستهای ایران در توافق پیش رو مورد توجه قرار گرفته» وی به عنوان هماهنگ کننده معتقد است که «گفتوگوها در مسیر پیشرفت و رسیدن به نتیجه نهایی قرار دارد.»
این سخنان در حالی ایراد میشود که سرگئی ریابکوف، معاون وزارت خارجه روسیه روز پنجشنبه اعلام کرده بود که ایران و طرفهای مورد مذاکره بر سر احیای برجام آخرین مرحله از گفتگوها را پشت سر میگذارند.
از سوی دیگر برخی رسانهها روز جمعه به نقل از میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در گفتگوهای هستهای وین از دسترسی به توافقی جدید میان قدرتهای جهانی و ایران ظرف بیست و چهار تا ۴۸ ساعت آینده خبر دادهاند.
ایالات متحده آمریکا نیز پنجشنبه شب از «پیشرفتهای عمده» در مذاکرات هستهای با ایران خبر داد اما در عین حال اعلام کرد که «هنوز چند موضوع دشوار حل نشده» در این مذاکرات باقی مانده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تاکید بر لزوم حل و فصل سریع مسائل باقی مانده گفت که «دو طرف اصلی مذاکرات بسیار به یک توافق احتمالی نزدیک شدهاند.»
این در حالیست که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تازهترین گزارش خود اعلام کرده که ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به میزان ۱۵ برابر بیش از حد توافق شده در برجام افزایش یافته است.
همزمان با انتشار این گزارش منابع خبری اعلام کردند رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز شنبه چهارم فوریه به ایران سفر میکند.
به نوشته برخی رسانههای نزدیک به قدرت در ایران، این سفر ابتکاری از سوی آقای گروسی برای دستیابی به یک نقشه راه احتمالی جهت حل و فصل مسائل پادمانی میان تهران و آژانس عنوان شده است.