NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل:‌ گزارش‌های موثقی از اعدام مخالفان طالبان دریافت کرده‌ایم

میشل باشله
میشل باشله Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوزفارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

میشل باشله، کمیسر شیلیایی حقوق بشر سازمان ملل می‌گوید گزارش‌های موثقی از سرکوب مخالفان، اعدام و محدودیت‌های بی‌سابقه علیه زنان در افغانستان دریافت کرده است.

آگهی

میشل باشله، کمیسر ارشد حقوق بشر سازمان ملل می‌گوید گزارش‌های موثقی از نقض حقوق بشر توسط طالبان در افغانستان از جمله اعدام غیرنظامیان و معترضان و محدودیت‌های بی‌سابقه علیه زنان دریافت کرده است.

وی در سخنرانی خود در شورای حقوق بشر جزئیاتی از اعدام‌ها ارائه نکرد اما از همکاران خود خواست تا مکانیزمی برای نظارت دقیقی بر اقدامات طالبان داشته باشند.

کمیسر شیلیایی حقوق بشر سازمان ملل گفت که نحوه رفتار طالبان با زنان «خط قرمز اساسی» جامعه جهانی خواهد بود.

میشل باشله که در نشست اضطراری مجمع حقوق بشر سازمان که به درخواست پاکستان و سازمان همکاری اسلامی تشکیل شده بود، شرکت می‌کرد، گفت: «ترس و نگرانی‌های شدیدی برای زنان، روزنامه نگاران و نسل جدید رهبران جامعه مدنی افغانستان وجود دارد.»

وی تصریح کرد که اقلیت‌های قومی و مذهبی در این کشور در هفته‌های گذشته تحت شدیدترین سرکوب ها از سوی طالبان قرار گرفته‌اند.

نصیر احمد اندیشا، دیپلمات ارشد و پیشین افغان، هم که در این جلسه شرکت کرده بود خواستار پاسخگویی برای اقدامات طالبان شد و وضعیت کشورش را «نامشخص و وخیم» توصیف کرد، او گفت که «میلیون‌ها نفر در افغانستان از جان خود می‌ترسند.»

کارشناسان مستقل حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه مشترکی به جهانیان هشدار دادند که بسیاری از مردم افغانستان از ترس انتقام‌گیری مخفی شده‌اند زیرا «طالبان همچنان خانه به خانه بهدنبال شهروندان است.»

در این بیانیه آمده است که به جز سرکوب و اعدام، مصادره اموال و تخریب املاک بسیاری از شهروندان نیز آغاز شده است.

دولت پاکستان در این جلسه پیش نویس قطعنامه ای درباره وضعیت افغانستان که از سوی سازمان همکاری اسلامی پیشنهاد شده بود را ارائه داد. برخی از دیپلمات‌های غربی از متن این قطعنامه انتقاد کرده و گفتند که متن آن متناسب با وخامت اوضاع در افغانستان نیست. گفته می‌شود نامی از طالبان در این قطعنامه برده نشده است.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

یک اتریشی کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل می‌شود

گزارش سالانه وزارت خارجه آمریکا در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران و افغانستان حاوی چه نکات جدیدی بود؟

دیپلمات آلمانی: طالبان با خروج افغان‌ها از کشور پس از ۳۱ اوت موافقت کردند