یافته‌های تازه پژوهشگران؛ نخستین هنرمندان زمین انسان‌های نئاندرتال بوده‌اند نه هوموساپین‌ها

پژوهشگری در یکی از غارهای آردالس اسپانیا
پژوهشگری در یکی از غارهای آردالس اسپانیا Copyright ای اف پی
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

عمرسنجی رنگدانه‌های کشف‌شده در غارهای آردالس اسپانیا ثابت می‌کند که آنها ۶۵ هزار سال پیش به دست نئاندرتال‌ها ایجاد شده‌اند، زمانی که هنوز تیرهٔ انسان خردمند یا هوموساپین بر زمین زندگی نمی‌کرده است.

آگهی

پژوهشگران به‌کمک یافته‌های تازه در غارهای پیشاتاریخی اسپانیا نتیجه گرفته‌اند که انسان نئاندرتال بسیار بیش از آنچه گمان می‌رفت به انسان امروزی نزدیک بوده است، تا جایی که می‌توان نئاندرتال‌ها را نخستین هنرمندان روی زمین برشمرد.

پژوهش اخیر شماری از محققان که در نشریهٔ آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده است اثبات می‌کند که نئاندرتال‌ها حقیقتا به خلق هنری علاقمند بوده‌اند.

از نظر این باستان‌شناسان رنگدانه‌های اُخرایی که اخیر در غارهای آردالس جنوب اسپانیا کشف شده، در حدود ۶۵ هزار سال پیش به دست نئاندرتال‌ها ساخته شده، زمانی که هنوز تیرهٔ انسان خردمند یا هوموساپین بر زمین زندگی نمی‌کرده است.

ای اف پی
رنگدانه های اخرایی در یکی غارهای آردالسای اف پی

به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

پیش از این گمان می‌رفت که پدید‌آمدن این رنگ‌دانه‌ها که نقش‌شدن‌ هرکدام‌شان بر دیوار غار گاه ۱۵ تا ۲۰ هزار سال با هم فاصله دارد،‌ بر اثر فرآیند طبیعی اکسیداسیون صورت گرفته،‌ اما تکنیک‌های عمرسنجی اخیر ثابت می‌کند که این رنگ‌دانه‌ها کاملاً ساختهٔ دست نئاندرتال‌ها(و نه انسان‌های پیشاتاریخی) بوده‌اند و احتمالا در جریان مراسمی آئینی بر دیوار پاشیده می‌شده‌اند.

این یافته‌ها آشکار می‌کند که نئاندرتال‌ها که حدود ۴۰ هزار سال پیش منقرض شدند چنان که گمان می‌رفت بدوی و نافرهیخته نبوده‌اند.

از سوی دیگر کهن‌ترین غارنگاره‌های هوموساپین‌ها که در جنوب فرانسه یافت شده‌اند حدود ۳۰ هزار سال قدمت دارند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

کشف قدیمی‌ترین کفش‌های اروپا متعلق به ۶ هزار سال پیش در غاری در اسپانیا

شکل بینی انسان‌های امروزی از نئاندرتال‌ها به ارث رسیده است

سحرخیزی انسان‌ها ریشه در ژن‌های به جا مانده از اجداد نئاندرتال دارد