NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

برنامه‌ریزی واکسیناسیون علیه کرونا در کشورهای اروپایی چگونه است؟

اروپا خود را برای واکسیناسیون آماده می‌کند
اروپا خود را برای واکسیناسیون آماده می‌کند Copyright CANVA PRO
Copyright CANVA PRO
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

حمل و نقل واکسن ها، مراکز واکسیناسیون و پرسنلی که باید واکسن ها را تزریق کنند نیازمند برنامه‌ریزی خاصی هستند. آلمان و اسپانیا از جمله اولین کشورهای اروپایی هستند که با یک برنامه مشخص به این موضوع پرداخته اند. برای آگاهی درباره برنامه‌ریزی در اروپا برای واکسیناسیون علیه کووید این گزارش را بخوانید.

آگهی

کشورهای اروپایی برنامه‌ریزی برای تزریق واکسن کرونا را پیش از صدور اجازه اداره دارویی اروپا آغاز کرده بودند. تدارکات، افراد دارای اولویت برای تزریق واکسن، کارزارهای تبلیغاتی برای اقدام سریع مشخص شده‌اند.

اتحادیه اروپا از مدت ها قبل با پیش خرید دوزهای واکسن‌های بالقوه که می توانست به تأیید اداره دارویی اروپا برسد برای توزیع آنها در حال برنامه ریزی بود تا به گفته خودشان این کارزار تاریخی و بی سابقه را به سرانجام برسانند.

بنابراین با تأیید نظر اداره دارویی اروپا از سوی کمیسیون اتحادیه اروپا، دولت‌های عضو این اتحادیه می‌توانند برنامه واکسیناسیون خود را پس از گذشت یک سال از مشاهده اولین اثرات کرونا آغاز کنند.

با این حال اگر چه قرار است در روزهای آینده اولین مرحله از واکسن های سفارش داده شده از سوی اتحادیه اروپا تحویل کشورهای عضو این اتحادیه شود اما این کارزار ملی با استقبال بخشی از شهروندان این کشورها همراه نبوده است. حتی احتمال شیوع گونه‌های ویروس جدید که در بریتانیا مشاهده شده نیز نتوانسته است این بخش از مردم را برای تزریق واکسن ترغیب کند.

آمادگی کشورهای اروپایی برای واکسیناسیون چگونه است؟

حمل و نقل واکسن ها، مراکز واکسیناسیون و پرسنلی که باید واکسن ها را تزریق کنند نیازمند برنامه‌ریزی خاصی هستند. آلمان و اسپانیا از جمله اولین کشورهای اروپایی هستند که با یک برنامه مشخص به این موضوع پرداخته اند.

آلمانی‌ها منتظر رسیدن اولین سفارش‌های واکسن کرونا برای مهار این بیماری در کشورشان هستند. دولت فدرال آلمان قرار است دوزهای واکسن را بر اساس جمعیت ایالت ها پخش کند. همچنین مسئولیت برنامه‌ریزی برای تزریق ۱۱ تا ۱۳ میلیون دوز از واکسن ها تحویل داده شده در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ بر عهده ایالت ها خواهد بود.

خارج از تردیدهایی که نسبت به کارزارهای واکسیناسیون وجود دارد، آلمان و ایتالیا با کمبود پرسنل مواجه هستند، به گونه‌ای که مقام های مسئول از داوطلبان برای انجام این کار دعوت کرده‌اند.

ایتالیا نیز در نظر دارد بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر را برای تزریق واکسن استخدام کند. این تصمیم فقط برای مدیریت اولین محموله از واکسن فایزر گرفته شده است. این کشور همچنین باید نزدیک به دو هزار مرکز برای تزریق واکسن به ۱.۸ میلیون ایتالیایی در نیمه اول ژانویه را افتتاح کند.

یک مشکل اساسی در روند واکسیناسیون نحوه نگهداری واکسن‌های کرونا است به‌طوریکه در مورد واکسن فایزرـبیون‌تک دمای منفی ۷۰ درجه سانتیگراد توصیه شده است. با این حال اگر چه شرکت‌های حمل و نقل با این محدودیت‌ها آشنا هستند اما تدارکات برای انتقال این تعداد واکسن نیاز به یک برنامه‌ریزی خاص دارد؛ به‌خصوص که باید این تعداد دوز واکسن بدون شکسته شدن زنجیره سرمایش از هواپیما به کامیون منتقل شود تا به مراکز واکسیناسیون برسد.

فرودگاه میلانو مالپنسا در شمال ایتالیا خود را به کانتینرهای یخ خشک مجهز کرده است و شرکت لوفت هانزا در آلمان دوزهای منجمد را با هواپیماهای باری به فرودگاه‌های مختلف که مجهز هستند تحویل می‌دهد. بنابراین سطح آمادگی میان کشورها متفاوت است.

در سوئیس به عنوان کشوری که خارج از اتحادیه اروپا قرار دارد برخی کانتون‌ها در نظر داشتند تا اولین مرحله تزریق واکسن را بعد از ۱۱ ژانویه انجام دهند اما صدور مجوز به سه واکسن فایزر-بیون‌تک، مدرنا و استرزنکا توسط مسئولان بهداشت ملی تعجب برنامه ریزان را برانگیخت. از همین رو آماده سازی برای واکسیناسیون در کانتون‌ها سرعت گرفته است. مسئولیت تدارکات در سوئیس به ارتش داده شده است.

Jessica Hill
نمونه واکسن مدرناJessica Hill

اولین افرادی که در اتحادیه اروپا واکسینه می‌شوند چه کسانی هستند؟

اینکه دولت‌ها برای تزریق اولین دوزهای واکسن تحویل داده شده اولویت را به کادرهای درمانی و افراد مسن بدهند تعجب برانگیز نیست.

در اسپانیا تاکنون هجده گروه دارای اولویت با ترتیب مشخص برای واکسیناسیون مشخص شده‌اند. ساکنان و پرسنل خانه‌های سالمندان و کادر درمانی که ۲.۵ میلیون نفر برآورد می‌شوند در اولین مرحله واکسینه می شوند. دومین مرحله که در ماه مارس آغاز می‌شود، افراد بالای ۶۵ سال، معلولان و افراد آسیپ پذیر را در نظر گرفته است.

در پرتغال و ایتالیا در کنار کادر آموزشی، نیروهای امنیتی نیز جزء شغل‌های دارای اولویت هستند که واکسینه می‌شوند.

آیا واکسن کافی برای همه اعضای اتحادیه اروپا وجود دارد؟

اتحادیه اروپا از اواخر ماه اوت تا اوایل دسامبر حدود ۲ میلیارد دوز واکسن کرونا به شش آزمایشگاه مختلف سفارش داده است تا این واکسن ها بر اساس جمعیت کشور عضو و میزان قدرت گسترش ویروس در آن کشور توزیع شوند.

آگهی

با این حساب حتی اگر بپذیریم اکثر واکسن‌ها برای اثربخشی کامل باید در دو مرحله‌ تزریق شوند برای اتحادیه اروپا با جمعیت ۴۴۸ میلیون نفر این تعداد سفارش زیاد است.

این فاصله میان جمعیت و تعداد واکسن های سفارش داده شده اجازه می‌دهد تا اطمینان حاصل شود واکسن برای همه شهروندان ساکن در اتحادیه اروپا وجود دارد حتی اگر یکسری از این واکسن‌ها در مرحله آزمایش باشند و تاکنون اجازه توزیع ندارند.

با این حال برخی این فاصله را ناکافی می دانند، چرا که معتقدند برخی مراکزی که درصدد تولید واکسن کرونا هستند و اتحادیه اروپا به آنها سفارش داده است در مرحله تست هستند و احتمال توزیع این واکسن ها تا ماه‌های آینده وجود نخواهد داشت.

چه جمعیتی آماده واکسیناسیون است؟

در دوره‌ای که مراحل آماده سازی واکسن‌ها در مدت زمان کوتاه طی شده است، دولت‌های اروپایی با شهروندانی مواجه هستند که به این روند به دیده تردید می نگرند.

آگهی

بر اساس یافته‌های یک نظرسنجی تقریباً یک سوم جمعیت ایتالیا مانند اسپانیا و آلمان مخالف واکسیناسیون هستند. مرکز ایپسوس که این نظرسنجی را انجام داده اعلام کرده است فرانسه با مخالفت ۵۰ درصد جمعیتش نقش شاگرد بدتر را ایفا می‌کند. اما در مقابل در بریتانیا ۷۹ درصد مردم موافق واکسیناسیون هستند.

با این حال هیچکدام از کشورهای اروپایی با وجود این بخش غیرقابل انکار از جمعیتشان، واکسیناسیون را تاکنون اجباری نکرده اند. بنابراین انتظار می‌رود کارزارهایی برای تشویق مخالفان واکسیناسیون شکل بگیرد تا آن‌ها برای تزریق واکسن مجاب شوند.

برای مثال در ایتالیا یک آگهی با عنوان «زندگی دوباره» در دست آماده سازی است تا از این طریق به مردم اطمینان‌های لازم را بدهند. همچنین چادرهایی به شکل یک گل بزرگ در مراکز عمومی برپا شده است تا اعتماد مردم را جلب کنند.

چه زمانی به زندگی معمولی بر‌می‌گردیم؟

زمانی که از واکسیناسیون حرف زده می‌شود منظور ایمنی جمعی است. بر اساس یافته های انستیتو پاستور برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا باید حداقل ۷۰ درصد مردم ایمن شوند تا بتوان به زندگی گذشته بازگشت.

آگهی

از همین رو سالوادور ایلا، وزیر بهداشت اسپانیا مانند همتای پرتغالی‌اش معتقد است که به این درصد تا تابستان نخواهیم رسید. بلژیک نیز با اتخاذ روش محتاطانه‌ای برای مهار کرونا اعلام کرده است روند واکسیناسیون تا پایان سال طول خواهد کشید.

به توییتر یورونیوز فارسی بپیوندید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پیام کریسمسی رئیس سازمان جهانی بهداشت: فداکاری‌های سال ۲۰۲۰ را بر باد ندهیم

بازگشایی مرز فرانسه و بریتانیا برای سفر اضطراری با تست کرونای منفی؛ انتقاد رانندگان از نبود تست کافی

سازمان جهانی بهداشت: گونه جدید ویروس کرونا خارج از کنترل نیست