آلمان و فنلاند زنان و کودکان را از اردوگاه خانوادههای داعش در سوریه میپذیرند

دو کشور اروپایی به تازگی اقدام برای بازگرداندن اعضای خانواده پیکارجویان داعش را در که در ارودگاههای شمال سوریه نگهداری میشوند، آغاز کردند.
مقامات آلمان و فنلاند روز یکشنبه اعلام کردند که پنج زن را که برخی از آنها در کشورشان به ظن عضویت در گروه داعش تحت پیگرد قضایی هستند به همراه شانزده کودک از شمال سوریه به خاک خود بازگرداندهاند.
خانوادههای داعشی که بسیاری از کشورهای اروپایی نظیر فرانسه از بازگرداندن آنها امتناع میورزند اغلب در اردوگاههایی واقع در شمال سوریه تحت کنترل کُردهای این منطقه نگهداری میشوند.
برخی از زنان اسیر در این اردوگاهها تابعیت کشورهای اروپایی را دارند و با همسرانشان برای پیوستن به داعش به سوریه عزیمت کرده بودند؛ برخی دیگر نیز پس از رساندن خود به سوریه با نیروهای به اصطلاح «جهادی» در این کشور ازواج کردهاند.
این اقدام در حالی صورت گرفته که برلین به تازگی اعلام کرده که قانون ممنوعیت اخراج پناهجویان سوری را که تاپایان سال جاری میلادی اعتبار دارد، تمدید نمیکند.
مقامات دولت آلمان روز جمعه هفته گذشته اعلام کردند که از سال آینده میلادی هر پناهجوی سوری که برای امنیت ملی این کشور خطرناک قلمداد شود به سوریه بازگردانده خواهد شد.
هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان این اقدام مشترک را که روز شنبه با استفاده از یک هواپیمای چارتر صورت گرفت، عملیاتی انسان دوستانه توصیف کرد.
آقای ماس با دادن این وعده که اقدامات مشابه دیگری در هفتهها و ماههای آینده صورت خواهد گرفت، یادآور شد: در میان کودکان که برخی از آنها یتیم هستند، تعدادی بیمار وجود دارد که همین امر سبب شد تا «ضرورت فوری» برای بازگردان آنها وجود داشته باشد.
آلمان روز شنبه سه زن و دوازده کودک را از شمال سوریه بازگردانده که برخی از کودکان متعلق به سه زن یاد شده هستند.
به گزارش وزارت امور خارجه آلمان شش کودک و دو زن متعلق به خانوادههای داعشی نیز به کشور فنلاند باز گشتهاند.
سه زن آلمانی که در این اقدام مشترک بازگردانده شدهاند ۲۱، ۲۴ و ۳۸ سالهاند و بر اساس آنچه در گزارش فرانسه پرس به آن اشاره شده در کشور زادگاه خود به دلیل عضویت در «تشکیلات تروریستی» تحت پیگرد قانونی قرار گرفتهاند.
این زنان سال ۲۰۱۴ برای پیوستن به صفوف داعش وارد خاک سوریه شده بودند. دو تن از آنها به تنهایی به سوریه رفته و در آنجا با پیکارجویان ازدواج کردند و نفر سوم به همراه شریک زندگیاش عازم سوریه شده بود.
بر اساس گزارشی که برخی رسانههای آلمانی منتشر کردهاند بیش از ۲۰۰ زن و کودک دارای گذرنامه و تابعیت آلمانی همچنان در اردوگاههای شمال سوریه به سر میبرند.