آلمان با وجود انتقادها، ممنوعیت اخراج مهاجران سوری‌ را لغو می‌کند

Access to the comments نظرها
نگارش از یورونیوز فارسی
آلمان به زودی ممنوعیت اخراج مهاجران سوری‌ را لغو می‌کند
آلمان به زودی ممنوعیت اخراج مهاجران سوری‌ را لغو می‌کند   -  Copyright  آسوشیتدپرس

آلمان روز جمعه ۱۱ دسامبر (۲۱ آذر) اعلام کرد که از سال ۲۰۲۱ اگر پناهندگان سوری به‌عنوان خطر امنیتی قلمداد شوند اجازه بازگرداندن آن‌ها به کشورشان وجود خواهد داشت.

بزرگترین قدرت اقتصادی و پرجمعیت‌ترین عضو اتحادیه اروپا که در سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ پذیرای شمار زیادی از پناهجویان سوری که از جنگ داخلی این کشور فرار کرده بودند، شده است حال می‌گوید که زمان آن رسیده است که ممنوعیت اخراج این افراد لغو شود.

هانس گئورگ انگلکه معاون وزارت کشور آلمان به خبرنگاران گفت: «ممنوعیت عمومی اخراج به سوریه در پایان سال جاری منقضی می‌شود.»

کسانی که مرتکب جنایت می‌شوند یا به دنبال تروریست‌ها می‌روند آسیب جدی به کشور و مردم ما وارد می‌کنند و باید کشور ما را ترک کنند.
هانس گئورگ انگلکه
معاون وزارت کشور آلمان

وی افزود: «کسانی که مرتکب جنایت می‌شوند یا به دنبال تروریست‌ها می‌روند آسیب جدی به کشور و مردم ما وارد می‌کنند و باید کشور ما را ترک کنند.»

این تصمیم که انتقاد شدید گروه‌های حقوق بشری را به دنبال داشت در یک کنفرانس تلفنی بین هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان که مدت‌ها خواهان لغو ممنوعیت اخراج مهاجران از کشور بود و ۱۶ همتای خود در سطح ایالت‌های آلمان اتخاذ شد.

آقای انگلکه به جای زهوفر که در قرنطینه بسر می‌برد، در یک کنفرانس خبری پس از اتخاذ این تصمیم گفت: «تخمین زده می‌شود ۹۰ مظنون اسلامگرای سوری در آلمان باشند.»

از زمانی که یک مرد سوری در ماه اکتبر گذشته یک گردشگر در شهر درسدن واقع در شرق آلمان را با چاقو کشت درخواست‌های برای تغییر موضع دولت آلمان در این موضوع افزایش یافته است. دادستان‌های آلمان اعلام کردند که مهاجم ۲۰ ساله در سال ۲۰۱۵ به‌عنوان یک پناهنده وارد آلمان شده بود و در این مدت سابقه کیفری نیز به نام وی ثبت شده است.

وی در آلمان تحت شرایط «تحمیل شده» زندگی می‌کرد. چراکه پس از موج مهاجرت به آلمان در سال ۲۰۱۵ تصمیم گرفته شده بود که حتی اگر درخواست پناهندگی مهاجران سوری رد شود، این افراد به کشورشان که در جنگ داخلی است، بازگردانده نشوند.

بوریس پیستوریوس، وزیر کشور ایالت نیدرزاکسن آلمان تصریح کرد که اخراج به سوریه در سطح اجرایی غیر ممکن خواهد بود چرا که هیچ موسسه دولتی سوریه با آلمان روابط دیپلماتیک ندارد.

اما وی به شدت از معنای نمادین این اقدام که آلمان را به نخستین کشور اتحادیه اروپا برای لغو ممنوعیت اخراج دیپلماتیک تبدیل می‌کند انتقاد کرد.

زمانی که چندین کشور عضو اتحادیه اروپا مرزهای خود را به روی پناهجویان بستند آلمان بیش از یک میلیون مهاجر از جمله ده‌ها هزار سوری را پذیرش کرد.