لندن در پی سختتر کردن سیاست مهاجرتی و اخراج مهاجران غیرقانونی است

لندن روز یکشنبه اعلام کرد که قصد دارد سیاست مهاجرتی خود را سختتر کند تا بدین ترتیب جلوی هجوم مهاجران غیرقانونی برای ورود به بریتانیا از راه کانال مانش را بگیرد.
پریتی پاتل، وزیر کشور بریتانیا ضمن اعلام این مطلب گفت که کشورش از این پس درخواستهای پناهندگی را بر اساس مسیری که فرد مهاجر برای ورود به کشور طی کرده بررسی میکند.
خانم پاتل در ادامه مهاجرانی که راه کانال مانش برای ورود غیرقانونی به کشورش انتخاب میکنند را به «خرید پناهندگی» با گذر غیرقانونی از کشوری به کشور دیگر متهم کرد و گفت سیاست پذیرش پناهجو در بریتانیا بر اساس طرحی جدید مورد بازنگری قرار میگیرد.
وزیر کشور بریتانیا که در کنگره سالانه حزب محافظهکار سخن میگفت بدون اشاره به جزئیات طرحی که در این خصوص برای ارائه در دست دارد از «بازسازی عمده نظام پذیرش پناهجو» در سال آینده خبر داد و تاکید کرد که چنین اصلاحاتی طی دههای گذشته در بریتانیا بی سابقه است.
وی در عین حال اجرایی شدن طرح را «زمان بر» توصیف کرد و از «واکنش سریع عملیاتی به مهاجرت غیرقانونی» به عنوان یکی از ویژگیهای سیاستهای جدید بریتانیا نام برد.
خانم پاتل با اشاره به شمار زیادی مهاجر غیرقانونی که هر هفته وارد بریتانیا میشوند، یادآور شد که «خوشبختانه» برکسیت این امکان را فراهم کرده که پس از دهها مقامات بریتانیا بتوانند در باره افرادی که به کشور وارد و یا از آن خارج خواهند شد، تصمیمگیری کنند.
این اظهارات در حالی بیان می شود که دولت بریتانیا به تازگی با شمار کم سابقهای از اقدام برای مهاجرت غیرقانونی از فرانسه روبرو شده که عمدتا از راه کانال مانش و با هدایت قاچاقچیان انسان صورت میگیرد.
به نوشته مطبوعات بریتانیایی، لندن پیشتر چندین گزینه را برای مهار این بحران در نظر گرفته بود که همگی با اعتراض و خشم سازمانهای مدافع حقوق بشر مواجه شد.
فرستادن مهاجران غیرقانونی به سرزمینهای تحت مالکیت بریتانیا در اقیانوس اطلس، تبدیل کشتیهای قدیمی به مراکزی برای پذیرش و اسکان مهاجران و یا ایجاد موج مصنوعی در کانال مانش برای جلوگیری از عبور قایقهای حامل مهاجران از جمله این گزینهها بودند.
وزیر کشور بریتانیا بدون آنکه جزئیات طرحاش را فاش کند به خبرنگاران گفت که کلیه اقدامات محسوس و عملی برای مقابله موثر با مهاجرت غیرقانونی را در دستور کار قرار گرفته است.
از جمله موارد پیشبینی شده در طرح وزیر کشور بریتانیا که برخی رسانهها از آن سخن گفتهاند عدم صدور مجوز ورود برای مهاجرانی است که با پرداخت پول به گروههای قاچاقچی به صورت غیرقانونی وارد سواحل انگلیس شدهاند.
به گفته مقامات فرانسوی، بیش از شش هزار مهاجر غیرقانونی طی هشت ماه نخست سال جاری میلادی تلاش کردند با قایقهای بادی و یا اجسام شناور از کانال مانش عبور کنند.