نشانه مثبت از احتمال آزادی فریبا عادلخواه؛ وکیل محقق دو تابعیتی جلسه دادگاه را «رضایتآمیز» خواند

فریبا عادلخواه، محقق دوتابعیتی ایرانی - فرانسوی که از حدود ۱۰ ماه پیش در ایران زندانی است روز یکشنبه بار دیگر در نشستی تازه از جلسه دادگاه رسیدگی به اتهاماتاش حاضر شد.
خانم عادلخواه که دارای تخصص در رشته مردم شناسی است ژوئن سال گذشته میلادی به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «اجتماع و تبانی» بر ضد امنیت کشور دستگیر و روانه زندان شد.
کمیتهای که پس از دستگیری فریبا عادلخواه برای حمایت از آزادی وی از زندان در فرانسه تشکیل شد اتهامات وارده به وی را بی اساس و مضحک و عجیب توصیف کرده بود.
نخستین جلسه رسیدگی به اتهاماتی که این محقق دو تابعیتی برای آنها تحت پیگرد قضایی گرفته از روز سوم مارس در شعبه پانزده دادگاه انقلاب تهران آغاز شد.
به گفته سعید دهقان، وکیل فریبا عادلخواه دومین جلسه رسیدگی به اتهامات این استاد و پژوهشگر علوم انسانی امروز یکشنبه، ۱۹ آوریل/ ۳۱ فروردین با حضور وی برگزار شد و حدودا دو ساعت به طول انجامید.
آقای دهقان در گفتگو با خبرگزاری فرانسه تصریح کرده که جلسه امروز دادگاه به گونهای «رضایتآمیز» جریان یافته است.
این سخنان وکیل فریبا عادلخواه میتواند نشانهای مثبت از فرجام پیش رو در نتیجه دادرسی به پرونده قضایی پژوهشگر ایرانی -فرانسوی و در نهایت آزادی وی باشد که در صورت تایید اتهامات وارده دست کم پنج سال مجازات زندان در انتظار وی خواهد بود.
فریبا عادلخواه اویل سال جاری میلادی در جریان نشست رسیدگی به پرونده وی در شعبه اول بازپرسی دادسرای امنیت شهید مقدس اوین از اتهامها «جاسوسی و تشویش اذهان عمومی» تبرئه شده بود.
سعید دهقان ضمن اعلام اینکه حکم دادگاه قرار است ظرف هشت روز آینده صادر شود، خاطرنشان کرده است که خانم عادلخواه در نهایت پس از نزدیک به یازده ماه حبس در پایان جلسه محاکمه روز یکشنبه از «روحیه خوبی» برخوردار بود.
به گفته وکیل خانم عادلخواه بخشی از روحیه مثبت موکل وی ناشی از آزادی رولان مارشال، همکار و شریک زندگیاش است که وی نیز پیشتر در ژوئن سال ۲۰۱۹ هنگامی که برای دیدن وی به ایران آمده بود در فرودگاه دستگیر و زندانی شده بود.
سعید دهقان در ادامه افزود: خانم عادلخواه در طول مدت حبس رولان مارشال خود را مسئول دستگیری و زندانی شدن وی میدانست زیرا آقای مارشال برای دیدن او و خانوادهاش در ایران به تهران سفر کرده بود.
آقای مارشال اواخر ماه مارس در جریان یک مبادله زندان میان تهران و پاریس و پس از رهایی جلال روحالله نژاد، مهندس ایرانی که واشنگتن خواهان استرداد وی به آمریکا بود از زندان آزاد شد.
رولان مارشال همچون فریبا عادلخواه محقق، مدرس و پژوهشگر «مرکز پژوهشهای بینالمللی» (CERI) وابسته به مدرسۀ علوم سیاسی پاریس است.
گفتنی است که فریبا عادلخواه در اعتراض به بازداشت «غیر قانونی» خود از پایان مه دسامبر تا اواخر فوریه به مدت ۴۹ روز دست به اعتصاب غذا زده بود.