NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ایران: هرگونه لحن تهدیدآمیز فرانسه باعث پیچیده‌تر شدن پرونده فریبا عادل‌خواه می‌شود

Georges Seguin
Georges Seguin Copyright  Mehrdad EsfahaniPhotos have been modified
Copyright  Mehrdad Esfahani
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار به روز شده در
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

عباس موسوی: «هرگونه لحن تهدید آمیز و مداخله‌جویانه باعث پیچیده‌تر شدن این پرونده شده و جمهوری اسلامی ایران بی‌احترامی به اصول حاکمیتی خود از جمله استقلال قوه قضائیه را به هیچ وجه بر نمی‌تابد.»

آگهی

ایران روز چهارشنبه با اشاره به سخنان اخیر ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه درباره محکومیت فریبا عادل‌خواه به ۵ سال زندان اعلام کرد که «هرگونه لحن تهدید آمیز و مداخله‌جویانه باعث پیچیده‌تر شدن این پرونده شده و جمهوری اسلامی ایران بی‌احترامی به اصول حاکمیتی خود از جمله استقلال قوه قضائیه را به هیچ وجه بر نمی‌تابد.»

عباس موسوی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به سخنان آقای لودریان که یک روز پیش از این اعلام کرده بود «حبس فریبا عادلخواه روابط دیپلماتیک ایران و فرانسه را دشوارتر می‌کند» گفت: «رسیدگی به "جرایم اتباع ایرانی" صرفا در صلاحیت قضایی "محاکم ایرانی" است... این پرونده با رعایت مقررات در دادگاه مورد رسیدگی قرار گرفته و خانم عادل‌خواه از حقوق شهروندی خود برخوردار بوده است.... رای صادره رای دادگاه بدوی است و خانم عادل‌خواه می‌تواند از طریق مجاری قانونی نسبت به آن فرجام خواهی کند.»

فریبا عادل‌خواه، پژوهشگران ایرانی-‌فرانسوی زندانی در ایران، استاد ۶۱ ساله دانشگاه‌های پاریس است. او دارای دکترای «مردم‌شناسی اجتماعی و قوم‌شناسی» از فرانسه است و تا پیش از بازداشت در موسسه مطالعات سیاسی پاریس مشغول فعالیت بوده است.

خانم عادل‌خواه از خرداد ١٣٩٨ پس از سفر به ایران زندانی است. گفته می‌شود که او در جریان سفرهایش به ایران، بارها به قم سفر کرده و مشغول تحقیق درباره حوزه علمیه قم بوده است.

حدود ۱۰ روز پیش از این سعید دهقان، وکیل خانم عادل‌خواه از محکومیت موکلش به ۵ سال زندان به اتهام «تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی» خبر داده بود.

در واکنش به این حکم ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه محکومیت خانم عادلخواه را یک اقدام سیاسی خواند و اعلام کرد که «هیچ کدام از اتهاماتی که به او زده شده باورپذیر و جدی نمی باشند.» او همچنین خواستار آزادی هرچه سریع‌تر خانم عادل‌خواه شد.

ایران تابعیت مضاعف را برای شهروندانش به رسمیت نمی‌شناسد و بر این اساس معتقد است که فریبا عادل‌خواه، باید مطابق قوانین این کشور محاکمه شود.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

نشانه مثبت از احتمال آزادی فریبا عادلخواه؛ وکیل محقق دو تابعیتی جلسه دادگاه را «رضایت‌آمیز» خواند

نامه فائزه هاشمی از زندان در آستانه سالگرد خیزش ۱۴۰۱؛ «دردنامه» زندانی یا «ذکر مصیبت» زندانبان؟

سازمان ملل متحد خواستار دسترسی فوری نرگس محمدی و دیگر زنان زندانی به مراقبت‌های پزشکی شد