ریزش معدن سوما و به دنبال آن انفجار و آتشسوزی موجب مرگ بیش از ۳۰۰ کارگر کشته شد. اتفاق دلخراشی که از آن به عنوان بدترین حادثه صنعتی ترکیه و بزرگترین فاجعه معدنی در دنیا در قرن اخیر یاد میکنند.
دادگاهی در ترکیه مدیران اجرایی معدن سوما را به ۲۲ سال زندان محکوم کرد.
در این حکم که روز ۱۱ ژوئیه (۲۰ تیر) صادر شد، مدیران اجرایی معدن سوما به علت قصور در فاجعه ریزش و آتشسوزی در این معدن در ماه مه ۲۰۱۴ که منجر به مرگ ۳۰۱ نفر شد، مقصر شناخته شده و به ۲۲ سال زندان محکوم شدهاند.
ریزش معدن سوما و به دنبال آن انفجار و آتشسوزی در این معدن موجب مرگ بیش از ۳۰۰ کارگر شد، اتفاق دلخراشی که از آن به عنوان بدترین حادثه صنعتی ترکیه و بزرگترین فاجعه معدن در دنیا در قرن اخیر یاد میکنند.
حادثه معدن سوما موجی از اعتراض را در ترکیه برانگیخت. منتقدان اعتقاد داشتند که مسئولان صنعت ترکیه بیش از اندازه به رجب طیب اردوغان، که در آن زمان نخستوزیر بود، نزدیک هستند. شخص اردوغان نیز به دلیل اعلام این که «این فاجعه بخشی از سرنوشت حرفهای کارگر معدن است»، مورد انتقاد شدید قرار گرفت.
شرکت هلدینگ سوما که صاحب اصلی معدن سوما است به دنبال فاجعه آتشسوزی منکر هرگونه سهلانگاری و قصور شد. از سوی دیگر، دولت نیز اعلام کرده بود که قوانین ایمنی موجود در معدن از استاندارد لازم برخوردار بوده است.
مدیرکل هلدینگ سوما و مدیر فنی این معدن هر یک به ۲۲ سال زندان، دو عضو دیگر مسئول معدن سوما به ۱۹ سال و رییس هیئت مدیره به ۱۵ سال زندان محکوم شدند.
دادگاه حکمهای زندان کوتاهتری را برای ۹ کارمند معدن که با اتهاماتی از نظیر«قتل شبه عمد» تا «قتل سهوی» مواجه بودند صادر کرد. ۳۷ نفر از ۵۱ متهم پرونده معدن سوما نیز تبرئه شدند.
ترکیه از لحاظ حوادث معدن به خصوص معادن زغالسنگ دارای سابقه خوبی نیست. سالانه صدها معدنچی در حوادث محل کار جان خود را از دست میدهند.
دولت ترکیه شش ماه پس از وقوع فاجعه معدن سوما، قوانین ایمنی در معادن و مجازاتهای سختتری از جمله جریمه نقدی و محکومیت زندان را وضع کرد.