سیدمصطفی هاشمی طبا که ۷۰ سال سن دارد، مسن ترین نامزد دوازدهمین دور انتخابات ریاست جهموری ایران محسوب می شود.
او متولد اصفهان، دارای لیسانس برنامه و بودجه و فوق لیسانس نساجی از دانشگاه پلی تکنیک است.
انتصابات
سیدمصطفی هاشمی طبا از دوران ریاست جمهوری محمد رجایی در پستهای متعددی به فعالیت پرداخته است که عبارتند از:
- وزیر صنایع سنگین در دولت دوم موقت به نخست وزیری محمدرضا مهدوی کنی و دولت محمدجواد باهنر
- وزیر صنایع در دولت میرحسین موسوی
- رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع در سالهای ۱۳۶۳ و ۱۳۶۴
- رئیس مرکز توسعه صادرات ایران در سالهای ۱۳۶۹ تا ۱۳۷۲
- رئیس سازمان تربیت بدنی در سالهای ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۰ در دولت دوم هاشمی (۱۳۷۶-۱۳۷۲) و دولت اول محمد خاتمی (۱۳۸۰-۱۳۷۶)
- دو دوره رئیس کمیته ملی المپیک جهموری اسلامی طی سالهای ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷ و ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۳
- مشاور وزارت ورزش و جوانان در امور زیربنایی، سرمایه گذاری و توسعه زیرساختهای ورزش کشور (از سال ۱۳۹۳)
دور دوم فعالیت او در کمیته ملی المپیک همزمان با ریاست جهموری هاشمی رفسنجانی و تاکید او بر برنامه های سازندگی بود. در کنار تلاش های ریاست جمهوری وقت برای تسریع روند توسعه و بازسازی کشور، اهتمام فائزه هاشمی به ورزش و بویژه ورزش زنان نیز به کمک آقای هاشمی طبا آمد تا درنهایت هم به فعالیتهای ورزشی ایران سر و سامانی داده شود و هم برای اولین بار پس از انقلاب به ورزش زنان توجه شود.
همچنین در زمان فعالیت او در کمیته ملی المپیک، ایران توانست برای اولین بار پس از انقلاب در کمیته بین المللی المپیک نماینده ای داشته باشد و این موقعیت را برای چهار سال حفظ کند.
مصطفی هاشمی طبا در گفتگو با خبرگزاری ایلنا درباره عضویت ایران در کمیته بین المللی المپیک می گوید: «با برخی کج سلیقگی ها این پست مهم و ارزشمند برای ایران از دست رفت و با توجه به صف طولانی که پشت این پست بین المللی وجود دارد تصور نمی کنم دیگر ایران بتواند این موقعیت بین المللی را به دست آورد و نماینده ای در این کمیته داشته باشد.»
او همچنین می افزاید: «برای حضور در IOC سوابق مدیریت ورزشی و لابی های سیاسی و مالی بسیار تاثیرگذار است که در آن مقطع ایران توانسته بود شرایط لازم را برای این حضور به دست آورد که با حذف بنده این فرصت به راحتی از کشورمان سلب شد. البته این کار حذف من نبود بلکه حذف ایران بود.»
نامزدی برای انتخابات ریاست جهموری ایران
آقای هاشمی طبا که در زمرۀ اصلاح طلبان است، پیش از این نیز یک بار در سال ۱۳۸۰ نامزد هشتمین دور انتخابات ریاست جهموری ایران شد.
در آن زمان، او که خود از بنیانگذاران حزب کارگزاران سازندگی محسوب می شد درحالی برای نامزدی هشتمین دور انتخابات به صحنه آمد و رقیب محمد خاتمی شد که حزب متبوعش، کارگزاران سازندگی، از محمد خاتمی حمایت کرده بود.
او درنهایت نیز پس از برگزاری این انتخابات، با کسب ۲۸ هزار رای، در میان ۱۰ نامزد تایید صلاحیت شده نفر دهم (آخرین نفر) شد.
اقدام او همچنین باعث شد به فعالیتش در شورای مرکزی این حزب پایان داده شود.
شرح حال سایر نامزدها:
اسحاق جهانگیری
حسن روحانی
ابراهیم رئیسی
محمدباقر قالیباف