خانم وگول پولسکی که از پدری روستبار در بلژیک متولد شد با دنبال کردن تحصیلات در رشته حقوق در دهه شصت برای رسیدن به برابری جنسیتی، مبارزات خود را در زمینه تغییر قوانین آغاز کرد.
کمیسیون اروپا با اختصاص دادن یک مقام مستقل به یک کمیسر با عنوان «برابری جنسیتی» قصد دارد تا به هدف رفع تبعیض میان زنان و مردان نزدیکتر شود.
اورزولا فن در لاین، رییس کمیسیون اروپا در نامهای به هلنا دالی، کمیسری که قرار است مسئولیت «برابری جنسیتی» را در این کمیسیون بر عهده بگیرد، وظایف او را اینگونه توصیف کرد: «مبارزه با تبعیض جنسیتی در هر کجا که وجود داشته باشد.»
مسئولیت کمیسر برابری جنسیتی وامدار تلاشهای الیان وگول-پولسکی است؛ سیاستمداری که معروف به یکی از «مادران مدل سوسیالیستی اروپا» در دهه شصت قرن گذشته است.
خانم وگول-پولسکی که از پدری روستبار در بلژیک متولد شد با دنبال کردن تحصیلات در رشته حقوق در دهه شصت برای رسیدن به برابری جنسیتی، مبارزات خود را در زمینه حقوق آغاز کرد.
جرقه مبارزه از طریق تغییر قوانین برای خانم وگول-پولسکی با اعتصاب کارگران کارخانه ساخت اسلحه در ارستال بلژیک در سال ۱۹۶۶ زده شد. او درباره این اعتصاب گفته بود: «این اعتصابات برای من مثل یک شوک بودند. اینجا بود که متوجه شدم قانون، ابزاری است که میتواند در خدمت مبارزات باشد و انجام این کار اهمیت زیادی دارد.»
او بعدها در سال ۱۹۷۶ بر اساس ماده ۱۱۹ معاهده رم (حقوق برابر برای کار برابر و بدون تبعیض بر اساس جنسیت) پروندهای با نام «دفرون علیه سابنا» درباره حقوق یک زن مهماندار هواپیما از شرکت هواپیمایی سابنا را به دیوان دادگستری اروپا برد و از او دفاع کرد. این شرکت هواپیمایی مهمانداران زنش را در چهل سالگی مجبور به بازنشستگی می کرد در صورتیکه تنها با رسیدن به ۵۵ سالگی، کارمندان میتوانستند از حقوق بازنشستگی برخوردار شود. این به معنی آن بود که مهمانداران زن از حقوق بازنشستگی محروم بودند.
این دعوای حقوقی که ده سال به طول انجامید، سرانجام با پیروزی خانم وگول پولسکی به پایان رسید.
«برابری شمار زنان و مردان در پستهای عالی کشورهای عضو مانند کمیسیون اروپا»
زنان و مردانی که امروز در اتحادیه اروپا خواهان توسعه برابری جنسیتی هستند، معتقدند که برابری نسبی شمار زنان و مردان در حلقه همکاران رئیس جدید کمیسیون باید به سیاست داخلی کشورهای عضو هم تسری داده شود؛ به اعتقاد این افراد می توان حداقلی را برای زنان در عالیترین پستهای دولتی در نظر گرفت.
با این حال شماری از نمایندگان به برابری جنسیتی در حلقه همکاران رئیس جدید کمیسیون اروپا هم با دیده تردید نگاه میکنند؛ مارگاریتا مارکز، نماینده پرتغالی گروه سوسیالیست-دموکراتها میگوید: «چالش اول ما این است که بفهمیم چه میزان تامین مالی برای هرکدام از سیاستها وجود دارد. [چالش] دوم این که بفهمیم مشخصا چه سیاستی در پشت عنوانهای اعطا شده به هر یک از کمیسیونرها پنهان است.»
قرار است یک کارگروه در کمیسیون اروپا برای کمک به تحقق مساله برابری جنسیتی آغاز به کار کند؛ امری که پنچ دهه پس از آغاز مبارزات الیان وگول-پولسکی و همقطاران پرشمارش با وجود تمام پیشرفتها، همچنان چالشی بزرگ است.