اروپا و چالش تغییرات اقلیمی؛ از ترامپ تا شراب بریتانیایی

اروپا و چالش تغییرات اقلیمی؛ از ترامپ تا شراب بریتانیایی
نگارش از Euronews

انتظار می رود گرم شدن کره زمین همچنان به وقوع بلایای طبیعی، بارانهای سیل آسا، سیل، خشکسالی های شدید منجر شود، و پیامدهای دراز مدتی برای طبیعت، سلامت انسانها و اقتصاد داشته…

انتظار می رود گرم شدن کره زمین همچنان به وقوع بلایای طبیعی، بارانهای سیل آسا، سیل، خشکسالی های شدید منجر شود، و پیامدهای دراز مدتی برای طبیعت، سلامت انسانها و اقتصاد داشته باشد. دانشمندان معتقدند که تغییرات جوی ناشی از عواملی است که بشر در آنها دست دارد و علت این پدیده نیز انتشار گازهای گلخانه ای است که توسط سوختهای فسیلی ایجاد می شوند.

استدلال کسانی مثل دونالد ترامپ، رییس جمهوری منتخب آمریکا که تغییرات آب و هوایی را انکار می کنند، این است که دمای کره زمین بارها در طول تاریخ، بالا و پایین رفته است. اما تنها طی یکصدسال گذشته، کره ما حدود هفت دهم درجهٔ سانتیگراد گرمتر شد. دانشمندان پیش بینی می کنند که افزایش دما تا پایان قرن بیست و یکم، به ۲ الی ۶ درجه سانتیگراد هم برسد.

مذاکره کنندگان از سراسر جهان در مراکش جمع شدند تا برای مقابله با این وضعیت بحرانی دست به کار بشوند. در اروپا برای کنترل گرمایش زمین چه کاری می توان انجام داد؟ “اتحادیه اروپا پیمان جهانی تغییرات اقلیمی موسوم به «توافق پاریس» را تصویب کرده است. یکی از اهداف این پیمان نگه داشتن گرمایش زمین زیر ۲ درجه سانتیگراد تا پایان قرن حاضر است، که البته بعید به نظر می رسد در شرایط فعلی دست یافتن به این هدف عملی باشد. اتحادیه اروپا همچنین می گوید قادر خواهد بود که افزایش گازهای گلخانه ای را تا سال ۲۰۲۰ میلادی کاهش بدهد

بقیه کشورهای اروپایی چه اقداماتی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی انجام می دهند؟ والری گوریا، خبرنگار یوروینور به بوسنی رفته؛ کشوری که نیروگاهای حرارتی که با سوخت ذغال سنگ کار می کنند، تنفس را برای مردم محلی دشوار کرده و حتی باعث مرگ و میر هم شده است. در منطقه بالکان ۱۲ نیروگاه حرارتی وجود دارد که سوختشان ذغال سنگ است و قرار است ۱۷ نیروگاه دیگر هم تا سال ۲۰۳۰ میلادی ساخته بشود. برای بوسنی که می خواهد به عضویت اتحادیه اروپا در بیاید، کاهش گسیل گازهای گلخانه از نظر قانونی الزام آور است. به این ترتیب این کشور راه درازی برای پیوستن به اروپا در پیش دارد.

تغییرات اقلیمی مسئله جدی است. در دومین گزارش این برنامه «کندوکاو» نیمه پر لیوان را می بینیم: افزایش میانگین دما باعث رونق شراب سازی در بریتانیا شده است. شرابهای انگلیسی در آخرین مسابقه جهانی بهترین شراب در پاریس، ۱۲۰ مدال از آن خود کردند. کارشناسان شراب هم پس از اینکه شراب گازدار بریتانیایی را با چشم بسته چشیده اند، آن را به شامپاین فرانسوی ترجیح دادند.

در آخرین بخش این برنامه کندوکاو درباره اقدامات اروپا در زمینه تغییرات اقلیمی و آینده «توافق پاریس» با نیک مِیبی از سازمان موسوم به «نسل سوم متخصصان محیط زیست» در باره تعهدات و اقدامات اروپا برای مبارزه با تغییرات اقلیمی گفتگو می کنیم.

مطالب مرتبط

موضوع داغ

مطالب بیشتر درباره

گرمایش و تغییرات آب و هوایی