درصد بالای بیکاری برای اروپا تا چه حد خطرناک است و چگونه باید با آن مبارزه کرد؟ به نظر می رسد اروپا در انتظار پائیزی داغ و زمستانی پر از نارضایتی است. اتحادیه های کارگری فرانسه و لهستان در حرکتی مشابه همچون یونان، روز دهم سپتامبر دست به اعتراض علیه برنامه های ریاضتی دولت هایشان زدند.
کشورهای منطقه یورو، با نرخ بیکاری بالاتر از دوازده درصد روبروهستند که در تعدادی از این کشورها بیش از پنجاه درصد بیکاران را جوانان تشکیل می دهند. این نشانه نزدیک شدن به یک انفجار اجتماعی برای دولت هایی است که در عین حال زیر فشار قوانین بودجه منطقه یورو و نیز اصلاحات دردناک مورد نظر بروکسل، مانند آزاد سازی بازار کار قراردارند.
فرانسه با کسری بودجه بیش از چهار درصد تولید ناخالص داخلی روبروست ودر عین حال رتبه اعتباری آن کاهش یافته است. در کنار یونان، اسپانیا، پرتغال وایتالیا، فرانسه نیز با اصلاحاتی که وعده داده، دست به گریبان است.
پرونچ برز، از پارلمان اروپا به یورونیوز می گوید: “هر وضعیتی این چنین می تواند در سطح اروپا منجربه بی ثباتی شود. وقت آن رسیده که دریابیم، مادامیکه به این مشکلات پرداخته نشود، احتمال بروز بحران منتفی نیست.
کارستن برتسکی، اقتصاددان ارشد در بانک آی.ان.جی نیز به یورونیوز می گوید: “ظاهرا در اسپاینا و یونان، نارضایتی وموج بیکاری بالا می تواند به جنبش های ناسیونالیستی و پوپولیتسی دامن بزند و روزی این کشورها به حضور در اروپا نه بگویند و از آن خداحافظی کنند.”
این اقتصاد دان به عنوان راه حل می گوید: “در سطح اروپا می توانیم در زمینه سرمایه گذاری در مشاغل جدید و تولید کاربرای جوانان بدون پرداخت مالیات، تدابیری بکار گیریم. در این زمینه ها باید واقعا نوآور بود تا بتوان نسل جدید را امیدوار کرد. در غیر اینصورت آنها به اروپا پشت می کنند.” ادامه گفتگوها در برنامه بیست و پنج ثانیه.