آنگولا با ۱۶۰۰ کیلومتر سواحل رویایی، مناظر خیره کننده، گونه های متنوع جانوری و گیاهی و میراث فرهنگی استثنایی، کشوری است که از جاذبه های توریستی بالایی برخوردار است، اما بخش بزرگی از این ظرفیتهای گردشگ
آنگولا از نظر ثروت طبیعی، زیبایی مناظر، چیزی از همسایگان خود، آفریقای جنوبی، بوتسوانا و یا نامیبیا، که در آنها صنعت گردشگری به مراتب توسعه یافته تر است، کم ندارد. در آنگولا اقداماتی برای توسعه صنعت گردشگری در حال اجراست.
استان هوییلا، یکی از ۱۸ استان جمهوری آنگولا، از جاهایی است که از قابلیت و پتانسیل گردشگری بالایی برخوردار است. پرتگاه «تونداوالا» یکی از زیباترین و دیدنی ترین جاهایی این کشور، در این استان واقع شده است. اینجا سرمایه گذاران زیادی را به سوی خود جذب کرده است. تاکنون ۳۵ میلیون دلار در حوزه صنعت گردشگری سرمایه گذاری شده است.
No. 19 wonder of Africa – #tundavala gap, #angola, Photo:Getty #bradtguides#condenasttraveler#southernAfricaPhotopic.twitter.com/anDM1IFE6Q
— southernAfricaPhoto (@SouthernAfrMag) 6 September 2016
سرمایه گذاران داخلی دست به کار شده اند
یک استراحتگاه و مجتمع و رفاهی- تفریحی با مساحت ۲۱ هکتار درشهر لوبنگو، مرکز استان هوییلا ساخته شده است. مدیرکل این مجتمع توضیح می دهد که در ساخت آن به محیط زیست اهمیت داده شده است: وی می افزاید: «تمام مواد و مصالحی که برای ساخت این مجتمع استفاده شده طبیعی هستند. سعی کردیم فضایی ایجاد کنیم که مردم احساس کنند درآفریقا هستند و در عین حال معیارهای گردشگری سبز هم در آن بخوبی رعایت شده باشد.»
اشتغالزایی ناشی از توسعه توریسم
قرار است سرمایه گذاری های دیگری هم در این مجمتع صورت بگیرد. رونق صنعت گردشگری برای منطقه ای که بیشتر اقتصادش بر کشاوزی مبتنی است اتفاق خوبی خواهد بود: امروز ۱۲۰ نفر از افراد محلی در این هتل استخدام شده اند.
مدیر کل این مجموعه تفریحی در این باره می گوید: «۹۹ درصد کسانی که در این مجتمع اقامتی رفاهی کار می کنند آنگولایی هستند که فوق العاده است. این بدین معناست که ما از پس این کار برمی آییم. باید این تجربه را به دیگران منتقل کنیم.»
۱۵ سال پس از پایان جنگ داخلی در آنگولا، صنعت گردشگری در آنگولا در ﺣﺎل رﺷﺪ است. بعنوان مثال اقدامات گوناگونی برای تسهیل صدور روادید گردشگری انجام می شود.
The landscape of #tourism in #Angola#employment#GDP#worldranking
WTTC</a> <a href="https://t.co/PBwprTxRUD">https://t.co/PBwprTxRUD</a> <a href="https://t.co/l9iKeRsDqS">pic.twitter.com/l9iKeRsDqS</a></p>— FACRA (
FACRA_Angola) 11 January 2017
از نظر آملیا کارلوس کازالما، کارشناس گردشگری، اساس استراتژیهای جدید توسعه این صنعت در آنگولا باید انتقال تجربه و تربیت کسانی باشد که بتوانند بهره وری اقتصادی در گردشگری را افزایش بدهند. وی در این باره می گوید: «درآمدهای نفتی از کشور خارج می شود، در حالیکه درآمد بخش گردشگری در داخل کشور می ماند و می توان از آن برای سرمایه گذاری مجدد استفاده کرد. در نتیجه رونق اقتصاد گردشگری در آنگولا به توسعه اقتصادی کشور کمک می کند. در حال حاضر تصویری که از آنگولا به عنوان یک مقصد توریستی منحصر به فرد ارائه دهیم. باید ببینم ابتدا کدام حوزه صنعت گردشگری به توجه بیشتری نیاز دارد. باید قدم به قدم جلو برویم و نمی توان همه کارها را همزمان انجام داد.»
همکاری با خطوط هواپیمایی امارات
این استراتژی از چند ماه پیش آغاز شده است و شرکت هواپیمایی ملی آنگولا، با شرکت هواپیمایی امارات قرارداد همکاری امضا کرده است.
مدیر اجرایی شرکت هواپیمایی «تاگ آنگولا ایرلاینز» در این باره می گوید: «گفته می شود که دبی، قطب اصلی خطوط هوایی بین المللی است. به همین دلیل می خواستیم از تجربه خطوط هوایی امارات در این زمینه بهره ببریم. در حال حاضر روزانه ما پذیرای ۸۰ تا ۱۰۰ مسافر ترانزیت هستیم که مقصدشان کشورهای دیگر است. باور داریم که این تعداد افزایش خواهد یافت. به شرط اینکه بتوانیم خدمات مان را در بازار بخوبی ترویج بدهیم.»
هدف هم جذب گردشگران خارجی به آنگولاست و هم اینکه مردم از خطوط هوایی آنگولا برای سفر به لیسبون، ژوهانسبورگ، و هاوانا و یا کشورهای دیگر استفاده کنند.
این استراتژی باعث شده که شرکت هواپیمایی آنگولا بتواند ضررمالی ۱۷۰ میلیون دلاری اش در سال ۲۰۱۶ را جبران کند.
Announced as one of the biggest growing tourism destinations of the next 10 years, #Angola should be on your radar https://t.co/n7oBvUV4zRpic.twitter.com/xKch815Tht
— Bradt Travel Guides (@BradtGuides) 11 May 2017