جنگ غزه به زبان ارقام و آمار؛ مناقشه اسرائیل و حماس مرگبارترین برای خبرنگاران ثبت شد

سربازان ارتش اسرائیل در نوار غزه
سربازان ارتش اسرائیل در نوار غزه Copyright عکس از وزارت دفاع اسرائیل
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آخرین تحولات جنگ حماس و اسرائیل در روز سه‌شنبه ۳۰ آبان سال ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۲۱ نوامبر سال ۲۰۲۳ میلادی را‌ در این صفحه دنبال کنید.

آگهی

برای مشاهده اخبار تحولات جنگ حماس و اسرائیل در روز گذشته اینجا را کلیک کنید.

شما همچنین می‌توانید پوشش کامل اخبار بین‌المللی یورونیوز در مورد جنگ حماس و اسرائیل را از این صفحه دنبال کنید.

21.11.2023
22:20

نتانیاهو: توافق با حماس بر سر گروگان‌ها تصمیم درستی است

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز سه‌شنبه به دولت خود گفت که تصمیم به دستیابی به توافقی با حماس بر سر گروگان‌هایی که از ۷ اکتبر به این سو در غزه نگهداری می‌شوند، تصمیم درستی است.

برآورد مقام‌های اسرائيلی این است که حدود ۲۴۰ نفر در نوار غزه در اسارت حماس هستند. 

21.11.2023
20:08

تعداد کشته‌شدگان جنگ غزه از ۱۴ هزار نفر فراتر رفت
 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، مقام‌های بهداشتی در نوار غزه روز سه‌شنبه اعلام کردند که از زمان آغاز جنگ هفتم اکتبر بین نیروهای اسرائیلی و شبه‌نظامیان حماس، تعداد کشته‌شدگان در این ناحیه از سرزمین‌های فلسطینی به عدد ۱۴ هزار و ۱۲۸ نفر رسیده است.

این نهاد همچنین اعلام کرد که ۵۸۴۰ کودک و ۳۹۲۰ زن در میان کشته شدگان هستند و ۳۳ هزار نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند.

این نهاد بهداشتی نوار غزه پیش‌تر گفته بود که دیگر نمی‌تواند آمار دقیقی از تلفات ارائه دهد، چرا که شدت درگیری مانع از بیرون آوردن اجساد از زیر آوارها شده است.

دفع اجساد فلسطینیان در نوار غزه به تاریخ ۲۳ اکتبر - عکس از آسوشیتدپرس
21.11.2023
19:52

آلمان از مسلمانان کشورش خواست حملات حماس را محکوم کنند

وزیر کشور آلمان روز سه‌شنبه از سازمان‌ها و تشکل‌های اسلامی فعال در این کشور خواست حملات هفت مارس حماس علیه اسرائیل را به صراحت محکوم کنند.

نانسی فِزِر، وزیر کشور آلمان که در جریان کنفرانسی تخصصی با موضوع اسلام در برلین سخن می‌گفت همچنین نسبت به هرگونه اقدام نژادپرستانه علیه مسلمانان در کشورش هشدار داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار آن شد که سازمان‌ها و تشکل‌های اسلامی در آلمان موضعی شفاف و صریح (در خصوص حمله حماس به اسرائيل) بگیرند و از این لحاظ به مسئولیتی که در حامعه بر عهده آنها است عمل کنند.

نانسی فِزِر سپس خطاب به مسئولان سازمان‌های اسلامی و نمایندگان جامعه مسلمانان آلمان گفت:  «این باید واضح و روشن باشد، ما در کنار اسرائیل هستیم.»

وزیر کشور آلمان در عین حال هرگونه برخورد نژادپرستانه با جامعه مسلمان ساکن آلمان به بهانه یهودی‌ستیزی را محکوم کرد و گفت: «کسانی که مسلمانان را عامل همه بدی‌ها می کنند، در میان ما جایی ندارند.»

نانسی فِزِردر همین راستا تاکید کرد: «کسانی که امروز به بهانه مبارزه با یهودی‌ستیزی فضای خصمانه با مسلمانان ایجاد می کنند، می‌خواهند ما را از هم جدا کنند.»

کنفرانس دو روزه‌ای که وزیر کشور آلمان در نشست افتتاحیه آن سخنرانی کرد با حضور نمایندگان دولت آلمان، سازمان های مسلمان این کشور، نمایندگان جامعه یهودی و کلیساها برگزار شد.

21.11.2023
19:45

جنگ اسرائیل و حماس مرگبارترین درگیری ثبت شده برای خبرنگاران است
 

«کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران» اعلام کرد که حمله نظامی اسرائیل به غزه، مرگبارترین ماه را برای خبرنگاران در سه دهه قبل رقم زده است.

بر اساس آماری که این کمیته در روز سه شنبه منتشر کرده است، پنجاه و سه روزنامه‌نگار و کارمند بخش رسانه‌ای در جنگ کنونی بین اسرائیل و حماس کشته شده‌اند.

این سازمان که مقر آن در نیویورک است آورده است که این تلفات شامل ۴۶ فلسطینی، چهار اسرائیلی و سه لبنانی است که از زمان آغاز جنگ در روز هفتم اکتبر کشته شده‌اند.

آخرین تلفات نیز مربوط به دو روزنامه‌نگار از شبکه لبنانی طرفدار ایران به نام «المیادین» بودند که بر اساس گزارش این رسانه‌ دولتی، در حملات روز سه‌شنبه اسرائیل در جنوب لبنان کشته شدند.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران گفت که ۱۱ روزنامه‌نگار نیز تاکنون مجروح شده‌اند و سه خبرنگار نیز مفقود شده‌اند و ۱۸ نفر دستگیر شده‌اند.

مراسم خاکسپاری یک خبرنگار فلسطینی در خان یونس به تاریخ سوم نوامبر - عکس از خبرگزاری فرانسه
21.11.2023
19:16

بار مالی جنگ با حماس برای اسرائیل به روایت آمار

بر اساس گزارشی که اواخر روز دوشنبه توسط آژانس رتبه‌بندی جهانی «مودیز» منتشر شد، جنگ اسرائیل با حماس روزانه دست‌کم یک میلیاردشیکِل اسرائیلی(معادل ۲۶۹ میلیون دلار آمریکا) برای اسرائیل هزینه دارد. آژانس مودیز به استناد برآورد اولیه وزارت دارایی اسرائیل، هزینه کل جنگ را بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیاردشیکل اسرائیلیتخمین زده است.

چنین بار مالی به طور قابل توجهی بسیار بیشتر از عملیات‌ قبلی همچون نبرد اسرائیل و غزه در سال ۲۰۱۴ یا جنگ ۳۴ روزه با لبنان در سال ۲۰۰۶ است که هزینه مستقیم آن حدود ۹.۵ میلیارد شیکِل اسرائیلییا معادل ۱.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی اسرائیل بود.

ارتش اسرائیل حدود ۳۵۰ هزار نیروی ذخیره (مردان زیر ۴۰ سال) را از سراسر اسرائیل برای جنگ در غزه فراخوانده است که همین موضوع باعث اختلال در فعالیت هزاران شرکت تجاری در سراسر قلمروی آن شده است.

غیبت ۱۸ درصد از نیروی کار اسرائیلی - شامل کسانی که به ارتش فراخوانده شده‌اند، کسانی که از خانه‌های خود در نزدیکی مرزها تخلیه شده‌اند، و والدینی که از کودکان خود در زمان تعطیلی مدارس مراقبت می‌کنند - در حال حاضر بر صنایع تولیدی داخلی فشار وارد کرده است.

دیواری در تل‌آویو با تصاویر گروگان‌های اسرائیلی در تاریخ ۳۰ اکتبر - عکس از آسوشیتدپرس
21.11.2023
18:20

آمار سازمان ملل متحد از درد و آوارگی فلسطینی‌های غزه
 

اصلی‌ترین نهاد زیرمجموعه سازمان ملل متحد در نوار غزه در آخرین به روز رسانی آمار خود از وضعیت بشردوستانه در این ناحیه اعلام کرد که از هفتم اکتبر تاکنون تنزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر آواره شده‌اند.

«آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک» (به اختصار: اونروا) اعلام کرد که تا تاریخ ۱۹ نوامبر، تعداد ۹۳۰ هزار نفر آواره را در ساختمان‌های تحت نظارت خود در سراسر نوار غزه پناه داده است. این پناهگاه‌ها در حال حاضر به شدت پر ازدحام هستند و دیگر جایی برای مهاجران جدید وجود ندارد.

اونروا روز سه‌شنبه در گزارش خود آورد که که جابجایی این تعداد زیاد از مردم منجر به شیوع قابل توجه بیماری‌ها از جمله بیماری حاد تنفسی و اسهال شده است که رشد ۴۰ درصدی را در دو هفته گذشته تجربه می‌کند.

بر اساس گزارش اونروا ، به طور متوسط برای هر ۷۰۰ نفر یک عدد دوش حمام وجود دارد و به طور متوسط هر ۱۶۰  نفر یک توالت مشترک دارند.

بر اساس این آمار تازه، از هفتم اکتبر تا ۱۹ نوامبر:

  • در مجموع ۱۲۶۸ کامیون کمک‌رسانی از طریق گذرگاه رفح وارد غزه شده است. از این تعداد، ۲۰۰ کامیون متعلق به آژانس اونروا بودند که حامل مواد غذایی، آب، لوازم پزشکی و سایر اقلام ضروری غیرخوراکی بودند.
  • دست‌کم ۷۷۸ فلسطینی آواره‌شده که به ساختمان‌های اونروا پناه آورده‌اند نیز هم اکنون زخمی هستند و دست‌کم ۱۷۶ نفر نیز در این مکان‌ها کشته شده‌اند. این عدد تخمینی است و انتظار می رود بیشتر باشد.
  • برآورد می‌شود که ۵۰ هزار زن باردار در غزه وجود داشته باشد که روزانه بیش از ۱۸۰ نفر از آن‌ها زایمان می‌کنند.
  • چاه‌های آب همچنان کار می‌کنند و عملیات انتقال آب به پناهگاه‌های واقع در رفح و خان‌یونس ادامه دارد. با این حال، به دلیل کاهش سوخت، تولید چاه‌های آب از میانگین ۱۰ هزار مترمکعب به ۷ هزار کاهش یافته است.
یک ساختمان متعلق به اونروا در رفح به تاریخ ۱۴ نوامبر - عکس از خبرگزاری فرانسه
21.11.2023
17:22

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: تشکیل یک کشور فلسطینی تضمینی برای امنیت اسرائیل است
 

جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در دیدار ویدئو کنفرانسی با وزرای خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا گفت «بهترین تضمین برای امنیت اسرائیل، ایجاد یک کشور فلسطینی است.»

آقای بورل تاکید کرد که اسرائیل نباید بعد از پایان درگیری نوار غزه را اشغال کند و کنترل این سرزمین باید به تشکیلات خودگردان فلسطین واگذار شود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه‌ دیگری با خبرگزاری رویترز نیز هشدار داد که اتحادیه اروپا به دلیل اتهامات مربوط به جانبداری از اسرائیل و اتخاذ استانداردهای دوگانه در مورد جنگ غزه، با خصومت فزاینده‌ای از سوی جهان اسلام و فراتر از آن مواجه است.

جوزپ بورل گفت که بیم آن دارد که چنین خصومت‌هایی به کاهش حمایت‌های دیپلماتیک کشورهای «جنوب جهانی» از اوکراین منجر شود و همچنین مزیت اتحادیه اروپا در توافق‌های بین‌المللی برای اتکا به بندهای حقوق بشری را تضعیف کند.

جوزپ بورل در دفتر نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی در کرانه باختری به تاریخ ۱۷ نوامبر - عکس از آسوشیتدپرس
21.11.2023
16:44

دولت اسرائیل برای بررسی تصویب توافق آزادی گروگان‌ها تشکیل جلسه داد
 

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل روز سه شنبه از «پیشرفت» در مذاکرات در مورد آزادی گروگان‌های اسیر شده در غزه خبر داد.

در حالی که مذاکرات برای آزادی گروگان‌ها با میانجیگری قطر، مصر و ایالات متحده کماکان در جریان است، بنیامین نتانیاهو از یک پایگاه نظامی در شمال اسرائیل خبر داد که «در حال پیشرفت هستیم. فکر نمی‌کنم توضیح بیشتر از این مفید باشد... اما امیدوارم به زودی خبرهای خوبی داشته باشیم.»

اندکی بعد، دفتر نخست وزیری اسرائیل خبر داد که «با توجه به تحولات مربوط به آزادی گروگان‌ها»، دولت جنگ تشکیل جلسه داده است.

قطر تاکید کرد که در ازای برقراری آتش‌بس در غزه، توافق برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی بسیار نزدیک است.

با این حال، نتانیاهو روز سه‌شنبه هیچ اشاره‌ای به موضوع آتش‌بس نکرد. وی با بیان اینکه «برای بازگشت امنیت به جنوب و شمال اسرائیل اقدام خواهیم کرد» گفت: «تا پیروزی ادامه می دهیم.»

نتانیاهو (چپ)، یوآو گالانت وزیر دفاع (وسط) و بنی گانتس وزیر کابینه در یک کنفرانس خبری در تل‌آویو، ۲۸ اکتبر - آسوشیتدپرس
21.11.2023
16:12

رئیس‌جمهوری چین در نشست بریکس: بدون راه‌حل عادلانه برای مساله فلسطین هیچ صلح و امنیت پایداری در خاورمیانه شکل نخواهد گرفت
 

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهوری چین روز سه‌شنبه در حالی که در نشست مجازی سران کشورهای بریکس سخنرانی می‌کرد، خواستار برگزاری «کنفرانس بین‌المللی صلح» برای حل مناقشه بین اسرائیل و حماس شد.

آقای شی که از طریق یک مترجم صحبت می‌کرد، گفت: «بدون راه‌حل عادلانه برای مساله فلسطین هیچ صلح و امنیت پایداری در خاورمیانه بوجود نخواهد آمد

رئیس‌جمهوری چین خاطرنشان ساخت که «چین خواستار برگزاری هرچه سریع‌تر یک کنفرانس بین‌المللی صلح است، چرا که [چنین کنفرانسی] می‌تواند برای ایجاد اجماع بین‌المللی برای صلح معتبرتر باشد

وی افزود، چنین کنفرانسی «برای رسیدن به راه حلی اولیه برای مساله فلسطین کار خواهد کرد که جامع، عادلانه و پایدار باشد». وی گفت: «از زمان وقوع درگیری اخیر فلسطینی-اسرائیلی، چین فعالانه برای پیشبرد گفتگوهای صلح و آتش‌بس تلاش کرده است

شی جین‌پینگ گفت که پکن «برای کمک به کاهش وضعیت بد انسانی در غزه کمک‌های بشردوستانه ارائه کرده است» و به این کار ادامه خواهد داد.

پرتوریا، پایتخت آفریقای جنوبی میزبان نشست مجازی گروه «بریکس» با هدف ارائه پاسخی مشترک به درگیری اسرائیل و حماس است.

چین به طور سنتی با فلسطینی‌ها همدردی مرده است و از راه‌حل دو کشوری برای مناقشه اسرائیل و فلسطین حمایت می‌کند. پکن از آغاز جنگ در ماه گذشته خواستار آتش بس فوری بوده است.

حضور چین در خاور نزدیک و در خاور میانه در سال‌های اخیر افزایش یافته است و پکن اغلب به دنبال ارائه مساعی جمیله خود در مناقشات منطقه‌ای است.

شی جین‌پینگ،‌ رئیس جمهوری چین - عکس از آسوشیتدپرس

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

پوتین: بریکس می‌تواند به راه حل سیاسی مناقشه غزه کمک کند

پهپادهای ایرانی چگونه مسیر انتقال نفت به اروپا را تهدید می‌کنند؟

جنگ غزه و شتاب حملات گروه‌های‌ تحت حمایت ایران به پایگاه‌های آمریکا؛ پاسخ پنتاگون متناسب بوده است؟