اخبار دریافتی از غزه حاکی از آن است که نیروهای اسرائیل بامداد دوشنبه بار دیگر عملیات خود را در شمال غزه علیه شبهنظامیان حماس «گسترش» دادند.
این عملیات در حالی ادامه دارد که همزمان مذاکرات برای آزادی گروگانهای در دست این جنبش اسلامگرا در ازای برقراری آتشبس نیز در جریان است.
روز یکشنبه تبادل آتش میان دو طرف جبهه در مرکز شهر غزه، با شلیک تانکهای اسرائیلی به سمت راکتاندازهای شبهنظامیان فلسطینی و سپس با حملات هوایی در شامگاه تشدید شد.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که به «گسترش عملیات خود در مناطق جدیدی از نوار غزه، به ویژه در بخش جبالیه» ادامه میدهد و افزود که تعداد سربازان اسرائیلی کشته شده از آغاز جنگ تا کنون نیز به ۶۴ نفر رسیده است.
آخرین تحولات جنگ حماس و اسرائیل در روز دوشنبه ۲۹ آبان سال ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۲۰ نوامبر سال ۲۰۲۳ میلادی را در این صفحه دنبال کنید.
برای مشاهده اخبار تحولات جنگ حماس و اسرائیل در روز گذشته اینجا را کلیک کنید.
شما همچنین میتوانید پوشش کامل اخبار بینالمللی یورونیوز در مورد جنگ حماس و اسرائیل را در این صفحه دنبال کنید.
کانال ۱۲ اسرائیل: کابینه جنگ اسرائیل برای آزادی گروگانها آماده توافق با حماس است
به گزارش کانال ۱۲ اسرائیل، کابینه جنگ این کشور روز یکشنبه در خصوص تمایل خود برای پیشبرد مذاکرات بر سر آزادی گروگانهایی که در غزه در اسارت هستند، به گفتگو نشسته است و میخواهد به قطر که بین اسرائیل و حماس میانجیگری کرده، این پیام را ارسال کند که اسرائیل برای دستیابی به یک توافق آماده است.
اسرائیل سفیر خود را از آفریقای جنوبی فراخواند
اسرائیل روز دوشنبه پس از آن که آفریقای جنوبی تمامی دیپلماتهای خود را از اسرائیل فرا خواند، در اقدامی مشابه و در آستانه اجلاس بریکس درباره جنگ غزه، سفیر خود را از این کشور فراخواند.
لیور حیات، سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) بدون اشاره به جزییات گفت که «به دنبال آخرین اظهارات آفریقای جنوبی، سفیر اسرائیل در پرتوریا برای رایزنی به اورشلیم فراخوانده شد».
این در حالی است که رهبران گروه کشورهای نوظهور بریکس، از جمله ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز سهشنبه به طور مجازی در خصوص وضعیت غزه و خاورمیانه با هم دیدار خواهند کرد.
بریکس، متشکل از کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. این گروه برای شکلگیری جهانی فراگیرتر تلاش میکنند و معتقدند جهان بایستی کمتر تحت تاثیر و نفوذ آمریکا و اتحادیه اروپا باشد.
دفتر ریاست جمهوری آفریقای جنوبی در بیانیهای اعلام کرد که این «جلسه مشترک فوقالعاده» در خصوص غزه به ریاست سیریل رامافوسا، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی که رئیس فعلی بریکس نیز هست، برگزار خواهد شد.
آفریقای جنوبی یکی از کشورهایی است که بیشترین انتقاد را نسبت به بمباران بیوقفه غزه توسط ارتش اسرائیل داشته است، بمبارانی که به تلافی حمله خونین ۷ اکتبر جنبش اسلامگرای فلسطینی حماس به اسرائیل، آغاز شد.
همزمان نالدی پاندور، وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی گفت: «همانطور که میدانید، ما به شدت نگران کشتار مداوم کودکان و غیرنظامیان بیگناه در سرزمینهای فلسطینی هستیم و معتقدیم که پاسخ اسرائیل به مجازات دسته جمعی تبدیل شده است.»
پرتوریا مدافع سرسخت آرمان فلسطین است. کنگره ملی آفریقا، حزب حاکم در آفریقای جنوبی، از زمان ظهور دموکراسی در این کشور، مبارزه فلسطینیها را مشابه با مبارزه تاریخی خود علیه آپارتاید تفسیر کرده است.

نوزادان نارس بیمارستان شفاء غزه وارد مصر شدند
در حالی که ارتش اسرائیل امروز نیز به حمله مرگبار به بیمارستان اندونزی در غزه متهم است، بیست و هشت نوزاد نارس روز دوشنبه از غزه به مصر منتقل شدند. در همین حال، تلاشهای فزاینده دیپلماتیک برای امضای توافقی برای آزادی برخی از ۲۴۰ گروگان اسرائیلی که در دست حماس هستند همچنان در جریان است.
روز دوشنبه سازمان جهانی بهداشت سازمان ملل متحد اعلام کرد که ۲۸ نوزاد نارسی که از بزرگترین مجتمع درمانی غزه، یعنی بیمارستان شفاء تخلیه شده بودند، از طریق گذرگاه رفح به محیطی امن در مصر منتقل شدهاند.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که «همه این نوزادان با عفونتهای جدی دست و پنجه میکنند و همچنان به مراقبتهای بهداشتی نیاز دارند».
پس از اینکه رئیس بیمارستان شفاء روز شنبه اعلام کرد که ارتش اسرائیل دستور تخلیه بیمارستان را صادر کرده است، صدها نفر مجبور به ترک این بیمارستان شدند. نهاد بهداشتی حماس روز شنبه اعلام کرده بود که همچنان تعدادی مجروح بدحال و تعداد نامشخصی از نوزادان نارس در این مرکز درمانی به سر میبرند.

وزارت بهداشت حماس از کشته شدن ۱۲ نفر در حمله به بیمارستان اندونزی در غزه خبر داد
اشرف قدره، سخنگوی وزارت بهداشت حماس روز دوشنبه گفت که در حمله اسرائیل به بیمارستان اندونزی در شمال شهر غزه، «دستکم ۱۲ بیمار و بستگان آنها کشته و دهها نفر زخمی» شدند.
دکتر قدره افزود: «ارتش اسرائیل بیمارستان اندونزی را محاصره کرده است و ما می ترسیم که همان اتفاقی که در الشفا روی داد، اینجا هم تکرار شود.»

پکن: جهان باید فورا برای پایان دادن به «فاجعه انسانی» غزه وارد عمل شود
وانگ یی، وزیر خارجه چین روز دوشنبه در جریان دیدار با دیپلماتهای کشورهای عرب و کشورهای دارای جمعیتی با اکثریت مسلمان گفت: «جامعه بینالملل باید فوراً برای پایان دادن به فاجعه انسانی در غزه اقدام کند. بیایید با هم کار کنیم تا سریعا اوضاع غزه را آرام کنیم و صلح را به خاورمیانه برگردانیم.»
او افزود: «وضعیت غزه، همه کشورهای جهان را تحت تأثیر قرار میدهد و مفهوم حق و باطل و اصول اساسی بشریت را زیر سؤال میبرد. جامعه بینالمللی باید فوراً وارد عمل شود و اقدامات مؤثری برای جلوگیری از گسترش این فاجعه انجام دهد.»
وانگ یی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت که پکن «دوست و برادر خوب کشورهای عربی و مسلمان است».
او افزود: «ما همواره قاطعانه از حقوق و منافع مشروع کشورهای عربی و مسلمان و از تلاشهای مردم فلسطین برای احیای حقوق و منافع مشروع ملی خود، دفاع و حمایت کردهایم.»
او همچنین اعلام کرد که از زمان آغاز این جنگ، پکن «با همه طرفها تماس گرفته است تا صلح و گفتگوها را ترویج کند».
جنگ اسرائیل و حماس در حالی در جریان است که بنا بر اعلام مقامات حماس تاکنون ۱۳ هزار نفر در جریان بمبارانهای اسرائیل کشته شدند.

ادعای اسرائیل: تصاویر دوربینهای مداربسته نشان میدهد که گروگانها پس از حمله ۷ اکتبر به بیمارستان بزرگ «الشفا» منتقل شدند
ارتش اسرائیل روز یکشنبه فیلمی را منتشر و بر اساس آن اعلام کرد که گروگانهای اسرائیلی، پس از حملات مرگبار ۷ اکتبر به بزرگترین بیمارستان غزه منتقل شده بودند.
سخنگوی ارتش اسرائیل همچنین از کشته شدن یکی از گروگانهای زن که یک سرباز ۱۹ ساله بود، در همین بیمارستان خبر داده است.
او گفت که نوآ مارسیانو، ۱۹ ساله، پس از انتقال به بیمارستان «الشفا» و در حالی که جراحات جزئی داشته، به قتل رسیده است.
اسرائیل همچنین اعلام کرد که تونلی در این مکان یافته و مدعی شد که مرکز فرماندهی حماس بوده است؛ ادعایی که از سوی حماس رد شده است.
دانیل هاگاری، سخنگوی ارشد ارتش اسرائیل به خبرنگاران گفت: «در جریان حملات هوایی ارتش اسرائیل در منطقه، تروریستی که نوآ را در اختیار داشت کشته شد و نوآ نیز در این حمله هوایی زخمی شد، اما آسیب جدی ندید. نوآ به بیمارستان الشفا منتقل شد و در آنجا توسط یک تروریست دیگر حماس به قتل رسید.»
حماس پیش از این مدعی شده بود که خانم نوآ مارسیانو در یک حمله هوایی اسرائیل کشته شده است.
به گفته دانیل هاگاری، فیلم منتشر شده مربوط به تصاویر دوربینهای مداربسته بیمارستان در صبح روز ۷ اکتبر است؛ روزی که حماس حمله غافلگیرانه خود را به جنوب اسرائیل را آغاز کرد و در جریان آن ۱۲۰۰ اسرائیلی را کشت و بیش از ۲۴۰ نفر را گروگان گرفت.
این ویدئو دو گروگان را نشان میداد که به بیمارستان الشفا در غزه آورده میشوند.
ارتش اسرائیل همچنین ویدئویی را از تونلی در عمق ۱۰ متری زیر زمین بیمارستان و به طول ۵۵ متر منتشر کرد و افزود که این ویدئو نیز یکی از شواهدی است که به وضوح ثابت میکند ساختمانهای متعددی در مجموعه بیمارستانی الشفا، در اختیار حماس و در خدمت فعالیتهای تروریستی این سازمان بوده است.
نشست پکن؛ وزرای کشورهای عرب و مسلمان خواستار پایان جنگ غزه شدند
وزرای کشورهای عرب و مسلمان حاضر در نشست پکن، روز دوشنبه خواستار آتشبس فوری در غزه شدند.
این نشست با هدف پایان دادن به خصومتها و فراهم آوردن امکان فرستادن کمکهای بشردوستانۀ بیشتر به غزه برگزار شده است و شرکت کنندگان اعلام کردند که قصد دارند با مقامات هر یک از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل ملاقات کند و بر غرب فشار بیاورند تا توجیهات اسرائیل که اقداماتش علیه فلسطینیان را «دفاع از خود» مینامد، رد کند.
روز دوشنبه مقاماتی از عربستان سعودی، اردن، مصر، اندونزی، فلسطین و سازمان همکاری اسلامی با وانگ یی، وزیر خارجه چین دیدار کردند.
شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر خارجه عربستان اعلام کرد: «ما اینجا هستیم تا یک پیام روشن بفرستیم؛ این که جنگ و کشتار باید فوراً متوقف و تجهیزات بشردوستانه فوراً به غزه فرستاده شود.»
