پارلمان غنا با رای به لغو مجازات اعدام، به فهرست بلند کشورهای آفریقایی از جمله بنین، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، گینه استوایی، سیرالئون و زامبیا پیوست که از سالها قبل به چنین قانونی رای داده بودند.
در حال حاضر در این کشور ۱۷۰ مرد و ۶ زن در صف اعدامیها قرار دارند که بدین ترتیب مجازات آنها به حبس ابد تبدیل خواهد شد. آخرین اعدام در این کشور مربوط به سال ۱۹۹۳ است.
حکم اعدام در غنا به صورت اجباری برای محکومین به قتل به اجرا درمیآمد. خیانت نیز تاکنون در این کشور مجازات اعدام داشت.
اما نظرسنجیها حاکی از آن است که بیشتر مردم غنا موافق لغو مجازات اعدام بودند.
به اینستاگرام یورونیوز فارسی بپیوندید
سال گذشته نیز ۷ نفر در غنا به اعدام محکوم شدند؛ اما حکم هیچ یک از آنها اجرا نشد.
لایحه اصلاح قانون جرایم جنایی توسط فرانسیس خاویر سوسو، نماینده پارلمان ارائه شد و از حمایت کمیته قانون اساسی، حقوقی و امور پارلمانی مجلس برخوردار بود.
یک سازمان مستقر در لندن در رابطه با پروژه مجازات اعدام (DPP) با این نماینده پارلمان در جهت تغییر قانون همکاری کرده بود.
اصلاح قانون اعدام در کشورهای آفریقایی
در بیانیه سازمان DPP آمده است که غنا به عنوان بیست و نهمین کشور آفریقایی و صد و بیست و چهارمین کشور جهان مجازات اعدام را لغو کرد.
در سالهای اخیر بسیاری از کشورهای آفریقایی از جمله بنین، جمهوری آفریقای مرکزی، چاد، گینه استوایی، سیرالئون و زامبیا به جمع لغوکنندگان مجازات اعدام پیوستند.
این نماینده آفریقایی در مورد اجرای این قانون گفت: «زندانیانی که در صف اعدام قرار دارند، هر صبح فکر میکنند که روز آخر زندگیشان را سپری میکنند. آنها مثل مردگان زندهای هستند که از نظر روانی دیگر انسان نیستند.»
او در ادامه تاکید کرد: «لغو مجازات اعدام نشان داد که ما به عنوان یک جامعه مصمم هستیم تا غیرانسانی، نا متمدن، بسته، واپسگرا و تاریک نباشیم.»