آلمان میگوید قصد دارد تا سال ۲۰۲۵ قویترین و مجهزترین لشگر ارتش خود را در میان متحدان اروپایی پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو تشکیل دهد.
آلفونس مایس، رئیس ستاد کل ارتش آلمان به رویترز گفت که کشورش بنا دارد مجهزترین لشکر را در میان متحدان اروپایی ناتو در سال ۲۰۲۵ داشته باشد.
این در حالیست که اغلب کشورهای عضو ناتو در پی تهاجم روسیه به اوکراین در تلاش برای تجهیز نیروهای خود هستند.
در حال حاضر، برلین یک لشکر کامل آماده به رزم، واحدی با بیش از ۲۰ هزار سرباز مجهز و آموزش دیده را در اختیار ندارد.
هدف این کشور آمادهسازی نخستین لشگر مجهز و آماده به رزم از سه لشگر کامل در نظر گرفته شده برای مشارکت در عملیات ناتو تا سال ۲۰۲۵ است؛ دومین لشگر از این مجموعه نیز به گفته مقامات آلمانی تا سال ۲۰۲۷ آماده و تجهیز خواهد شد.
آلفونس مایس در گفتگو با رویترز که روز دوشنبه منتشر شد ابراز خوشبینی کرد که نخستین واحد نظامی مجهز و آماده رزم کشورش برای مشارکت در عملیات ناتو تا سال ۲۰۲۵ تکمیل شود.
وی افزود: این واحد در ابتدا ۸۰ تا ۹۰ درصد پرسنل مورد نیاز را در اختیار خواهد داشت و آلمان در خصوص جزئیات کاملآمادهسازی سه واحد نظامی مجهز و قوی با ناتو به توافق رسیده است.
فرمانده ستاد کل ارتش آلمان یادآور شد که کشورش ابتدا دو تیپ مکانیزه و سپس یک تیپ متوسط مجهز به سلاحهای سبک را آماده می کند که با یک تیپ هلندی تقویت خواهد شد؛ یک تیپ واحدی نظامی است که حدود ۵ هزار نیرو را در خود جای میدهد.
وی افزود: این پروژه هدفی مشترک با شرکای هلند است و به اندازه کافی برای تشکیل بهترین و مجهزترین ارتش اروپایی ناتو در سال ۲۰۲۵ کافی خواهد بود.
اغلب کشورهای غربی عضو ناتو پس از دههها مشارکت در جنگهای عراق یا افغانستان در پی بازسازی نیروهای نظامی خود هستند که از نظر تجهیز به سلاح و مهمات تضعیف شدهاند.
رئیس ستاد کل ارتش آلمان تامین مهمات کافی برای نخستین لشکر مجهز کشورش تا سال ۲۰۲۵ را در حالیکه کشورهای غربی مقادیر زیادی خمپاره و مهمات به اوکراین میفرستند هدفی بلندپروازانه خواند.
آلفونس مایس در این خصوص تصریح کرد «وقتی مهمات به اوکراین میرسانیم، تا زمانی که دستور جدید صادر نشود نمیتوانیم این مهمات را در اختیار داشته باشیم؛ شما نمی توانید مهمات را در از فروشگاه ابزارآلات خریداری کنید؛ ظرفیتهای تولید (مهمات) در طول ۳۰ سال گذشته کاهش یافته است.»
فرمانده ارتش آلمان سپس یادآور شد: این مشکلی است که همه شرکای ناتو با آن روبرو هستند. اما همانطور که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو تاکید دارد، حمایت از اوکراین در حال حاضر مهمتر از ایجاد یک لشکر مجهز است.