ناتو روز دوشنبه بزرگترین رزمایش هوایی تاریخ خود را به میزبانی آلمان و با مشارکت کشورهای عضو و شرکای پیمان آتلانتیک شمالی آغاز کرد.
ناتو روز دوشنبه مهمترین و بزرگترین رزمایش هوایی تاریخ خود را با مشارکت کشورهای عضو و شرکا به میزبانی آلمان آغاز کرد.
به گزارش خبرگزاری فرنسه، هدف از برپایی این تمرین نظامی بی سابقه نشان دادن اتحاد و همبستگی میان اعضای ناتو در مواجهه با تهدیدات احتمالی، به ویژه در برابر روسیه عنوان شده است.
این رزمایش ده روزه که «دفاع هوایی ۲۳» نام گرفته قرار است تا روز بیست و سوم ماه جاری میلادی به طول انجامد.
بر پایه آخرین خبرها، حدود ۲۵۰ هواپیمای نظامی از ۲۵ کشور عضو و شریک ناتو از جمله ژاپن و سوئد که به تازگی نامزد عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی شده در این تمرین بزرگ نظامی مشارکت دارند.
شمار نیروهای شرکت کننده در این رزمایش حدود ۱۰ هزار نفر و هدف از برپایی آن تقویت ظرفیتهای همکاری و قابلیتهای دفاعی برای حفاظت در برابر تهدیدهای ناشی از حملات احتمالی پهپادها و موشکهای کروز به شهرها، فرودگاهها یا بنادر واقع در قلمرو ناتو اعلام شده است.
به گفته ژنرال اینگو گرهارتز، فرمانده نیروی هوایی آلمان، این رزمایش سال ۲۰۱۸ طراحی شده و درآن زمان واکنش به الحاق کریمه بخشی از اهداف آن در نظر گرفته شده بود؛ اگر چه که به طور ویژه و خاص «هیچ کس» را هدف قرار نمی دهد.
پیام ویژه به پوتین
وی در عین حال تاکید کرد که ناتو مصمم است از «هر سانتی متر» قلمرو خود دفاع کند، اما «هیچ هواپیمایی را به عنوان مثال، به سمت کالینینگراد»، منطقه برون بوم تحت حاکمیت روسیه که با لهستان و لیتوانی، دو کشور عضو پیمان آتنانتیک شمالی مرز مشترک دارد، به پرواز در نخواهد آورد.
فرمانده نیروی هوایی آلمان در ادامه سخنان خود در جریان تشریح مانور بزرگ هوایی ناتو تاکید کرد: «ما یک پیمان دفاعی هستیم و این رزمایش با همین دیدگاه طراحی شده است.»
از سوی دیگر، امی گاتمن، سفیر ایالات متحده در آلمان به خبرنگاران گفته است که این رزمایش با هدف ارسال پیامی به ویژه به روسیه انجام میشود.
خانم گاتمن در این خصوص تصریح کرد: «بسیار شگفتزده میشوم اگر یک رهبر جهانی از جمله آقای پوتین به آنچه نشان دهنده روح حاکم بر این پیمان (ناتو) و قدرت آن است، توجه نکند.»
سفیر ایالات متحده آمریکا در آلمان سپس با اشاره به برپایی رزمایش هوایی بزرگ ناتو تاکید کرد: «با تلاش در جهت همگامسازی، قدرت خود را چند برابر می کنیم.»
تقویت همکاریهای نظامی و تکمیل حضور دائم آمریکا در اروپا
تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، مهمترین پیمان نظامی غرب را که حدود ۷۵ سال پیش برای مقابله با تهدیدهای اتحاد جماهیر شوروی سابق ایجاد شده بود، تقویت کرده است.
فنلاند و سوئد، دو کشوری که از مدتها پیش برای جلوگیری از هرگونه تنش و درگیری احتمالی با مسکو اعلام بیطرفی کرده بودند پس از حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه سال گذشته میلادی، متقاضی پیوستن به ناتو شدند.
رزمایش «دفاع هوایی ۲۳» که شامل تمرینها و آموزشهای عملیاتی و تاکتیکی است عمدتاً در آلمان و بخشهایی از آن در جمهوری چک، استونی و لتونی برگزار میشود.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز جمعه قرار است با حضور در پایگاه هوایی شلسویگ-یاگل واقع در شمال این کشور با خلبانان شرکت کننده در مانور دیدار کند.
به اعتقاد ژنرال مایکل لو، مدیر گارد ملی هوایی ایالات متحده، ماموریتهای ناتو در «نقطه عطفی» واقع شدهاند. به گفته وی: «خیلی چیزها در چشم انداز استراتژیک جهانی، به ویژه اینجا در اروپا، تغییر کرده است.»
این نظامی بلند پایه آمریکایی هدف از برپایی رزمایش «دفاع هوایی ۲۳» را «تقویت و تکمیل حضور دائمی ایالات متحده در اروپا» و تداوم آموزشها «در مقیاسی بزرگتر از آنچه معمولاً در این قاره انجام می شود» عنوان کرده است.
احتمال اختلالات در برنامه پروازهای غیرنظامی
ژنرال اینگو گرهارتز، فرمانده نیروی هوایی آلمان در پاسخ به سوالی درباره اختلالات احتمالی در برنامه پروازهای غیرنظامی در طول برپایی رزمایش تاکید کرد که با توجه به تعطیلی مدارس در بخشهایی از کشورش، طراحان بیشترین تلاش ممکن را انجام دادهاند تا تاخیر و لغو این پروازها را تا حد ممکن محدود کنند.
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو که در آغاز دوران جنگ سرد تاسیس شد با عضویت ۳۱ کشور اروپایی و آمریکای شمالی به مهمترین سازمان دفاع نظامی مشترک درجهان تبدیل شده است.