NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

ریچارد بنت: آپارتاید جنسیتی طالبان باید به عنوان یک جنایت بین‌المللی به رسمیت شناخته شود

Afghanistan Women
Afghanistan Women Copyright AP Photo
Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

ریچارد بنت، کارشناس ارشد سازمان ملل در امور افغانستان روز دوشنبه از کشورهای جهان خواست تا «آپارتاید جنسیتی» در حال وقوع در این کشور را به عنوان یک جنایت بین‌المللی در نظر بگیرند واز مقامات طالبان دربارۀ آزارهای شدید و سیستماتیک زنان، پاسخ بخواهند.

آگهی

طالبان از زمان تصرف کابل، قوانین شرعی سختگیرانه‌ای را به اجرا گذاشته و در چهارچوب آن دختران را از تحصیل در دبیرستان و زنان را کار در مشاغل دولتی منع کرده‌ است. زنان همچنین در این کشور از سفر بدون همراه مرد منع شده‌اند.

ریچارد بنت در جریان ارائه گزارش جدید خود از وضعیت افغانستان به شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت که اقدامات طالبان می‌تواند در موضوع «آزار و اذیت جنسی» جنایت علیه بشریت توصیف شود.

او افزود: «تبعیض شدید، سیستماتیک و نهادینه شده علیه زنان و دختران، در قلب ایدئولوژی و حکومت طالبان جای دارد... اگرچه چنین نقض‌های جدی حقوق بشری هنوز به عنوان یک جنایت صریح بین‌المللی شناخته نشده، اما لازم است که در این باره مطالعات بیشتری انجام شود.»

شهرزاد اکبر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و رئیس گروه حقوق بشری تازه تاسیس «رواداری» نیز گفت: «زنان اغلب از مرگ تدریجی در آن کشور سخن می‌گویند؛ با این وجود نمی‌توانند کاری انجام دهند زیرا با محدودیت و مجازات روبرو خواهند شد.»

او که در این جلسه شورا حاضر بود، افزود: «طالبان، کشور افغانستان را به گورستان بزرگ رویاها و توانمندی‌های زنان و دختران افغان تبدیل کرده است.»

سازمان ملل پیش از این نیز وضعیت افغانستان تحت حکومت طالبان را «آپارتاید مبتنی بر جنسیت» توصیف کرده بود؛ با این وجود این اصطلاح هنوز در اساسنامه رم در زمره بدترین جنایات بین‌المللی جای نگرفته است.

بنت و دیگران روز دوشنبه خواستار آن شدند که کشورها برای اصلاح این وضعیت، تدبیری بیندیشند و «آپارتاید جنسی» را به عنوان یک سیستم نهادینه شدۀ تبعیض، جداسازی، تحقیر و طرد زنان و دختران به رسمیت بشناسند.

شهرزاد اکبر نیز ضمن حمایت از این پیشنهاد، از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست تا از گنجاندن عنوان «آپارتاید جنسیتی» در پیش‌نویس کنوانسیون جنایات علیه بشریت حمایت کنند.

روز دوشنبه  نمایندگان برخی کشورها حمایت خود را از این پیشنهاد اعلام کردند؛ از جمله نماینده آفریقای جنوبی که از جامعه بین‌الملل خواست «درست مانند حمایت از مبارزات آفریقای جنوبی علیه آپارتاید نژادی» از زنان و دختران افغانستان نیز در مقابل خشونت‌های طالبان حمایت کنند و اقدامی انجام دهند.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

جاوید رحمان: سرکوب زنان ایران توسط جمهوری اسلامی «آپارتاید جنسیتی» است

اتهام «آپارتاید» علیه ایران و اسرائيل؛ دو حکومت متخاصم منطقه با سرزنشی مشابه روبرو هستند

کمک یک خیریه به قربانیان قاچاق جنسی در آمریکا برای پنهان کردن علائم دوران بردگی