کارگردان تونسی که فیلمش با پیش‌زمینه بهار عربی در جشنواره کن به نمایش درآمد

کائوتر بن هانیا، کارگردان فیلم «چهار دختر» در هفتاد و ششمین جشنواره بین المللی فیلم کن
کائوتر بن هانیا، کارگردان فیلم «چهار دختر» در هفتاد و ششمین جشنواره بین المللی فیلم کن   -  Copyright  AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی

یورونیوز با «كوثر بن هنيه» که فیلمش نامزد نخل طلای جشنواره بین‌المللی فیلم کن شده گفتگو کرده است. نام فیلم او «چهار دختر» است.

او در گفتگو با یورونیوز توضیح داد که چگونه با برخی از بزرگترین نام‌های صنعت سینما رو به رو شده است. 

كوثر بن هنيه می‌گوید: «زمانی که برای شرکت در این رقابت رسمی معرفی شدم هیجان زده نبودم، اما خوشحال بودم. زمانی که نام کارگردانان دیگر مانند کن لوچ، وس اندرسون و ویم وندرس را شنیدم...واقعا دیوانه کننده است که این اتفاق برای من می‌افتد. من خیلی خوشحالم که اینجا هستم.»

فیلم «چهار دختر» در دوره «انقلاب یاس تونس» که زین‌العابدین بن علی، رییس جمهوری تونس را در سال ۲۰۱۱ سرنگون کرد، اتفاق می‌افتد و داستان و واقعیت را در هم می‌آمیزد تا داستان «الفه»، مادری را روایت کند که شاهد پیوستن دو دخترش به داعش خواهد بود. 

كوثر بن هنيه می‌گوید: «برای من جالب بود که چگونه داستان الفه و دخترانش، با داستان بزرگ تونس پیوند خورده است. چگونه انقلاب ۲۰۱۱ بر زندگی آنها تاثیر گذاشته است. در واقع الفه به یک نکته اشاره می‌کند. وقتی انقلاب شد، من هم می‌خواستم انقلاب کنم، از شوهرم طلاق بگیرم و بروم...آزادی همین است.»

این فیلم مدارک واقعی و صحنه‌های بازسازی شده مربوط به الفه و دو دختر کوچکش را به کمک بازیگران زن حرفه‌ای روایت می‌کند. نتیجه، بیان حساس یک داستان منحصر به فرد است که توسط سینماگرانی که اغلب آنها زن هستند امکان‌پذیر شده است. 

به کانال تلگرام یورونیوز فارسی بپیوندید

كوثر بن هنيه می‌گوید: «زمانی که فیلمبرداری را شروع کردیم، می‌خواستیم یک تیم بیشتر زنانه را انتخاب کنیم. حتی می‌خواستم مردانی که سر صحنه فیلم‌برداری بودند هم زن‌پسند باشند. بسیار مهم است که فضای امنی داشته باشیم که در آن همه همدل باشند و کسی قضاوت نکند.»

۲۱ فیلم برای کسب نخل طلای جشنواره امسال کن که روز شنبه ۲۷ مه اعطا خواهد شد با هم رقابت می‌کنند.

مطالب مرتبط