NewsletterخبرنامهEventsمناسبت هاپادکست ها
Loader
ما را پیدا کنید
آگهی

سفر تاریخی رئیس جمهوری کره جنوبی به ژاپن پس از یک دهه سردی روابط

رئیس جمهور کره شمالی (سمت چپ) و نخست‌وزیر ژاپن (سمت راست) در نشست تاریخی شانزدهم مارس ۲۰۲۳.
رئیس جمهور کره شمالی (سمت چپ) و نخست‌وزیر ژاپن (سمت راست) در نشست تاریخی شانزدهم مارس ۲۰۲۳. Copyright آسوشیتدپرس
Copyright آسوشیتدپرس
نگارش از یورونیوز فارسی
تاریخ انتشار
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

نزدیکی توکیو و سئول در حالی صورت می‌گیرد که همزمان فعالیت‌های چین در آب‌های مورد مناقشه افزایش یافته و کره شمالی نیز پی‌درپی در حال انجام آزمایش‌های موشکی خود است.

آگهی

رهبران ژاپن و کره جنوبی روز پنج‌شنبه در جریان دیداری تاریخی وعده دادند که خصومت‌های قدیمی را کنار گذاشته و برای مقابله با چالش‌های امنیتی منطقه با یکدیگر همکاری کنند. نزدیکی توکیو و سئول در حالی صورت می‌گیرد که همزمان فعالیت‌های چین در آب‌های مورد مناقشه افزایش یافته و کره شمالی نیز پی‌درپی در حال انجام آزمایش‌های موشکی است.

دیدار تاریخی فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن و یون‌ سوک ‌یول، رئیس جمهوری کره جنوبی در توکیو انجام شد و این اولین سفر یک رئیس جمهور کره جنوبی به ژاپن در ۱۲ سال گذشته بود.

آغاز فصل جدیدی در روابط بین‌الملل

ساعاتی قبل از نشست رهبران دو کشور، توکیو و سئول به راه حلی برای احیای روابط تجاری فی‌مابین دست یافتند و توافق کردند یکی از اختلافات تجاری طولانی‌مدت خود را حل و فصل کنند. بر این اساس، ژاپن محدودیت‌های صادراتی به کره جنوبی را لغو کرد و سئول نیز اعلام کرد که شکایتش از ژاپن نزد سازمان تجارت جهانی را پس می‌گیرد.

از زمان استعمار شبه‌جزیره کره توسط ژاپن در سال ۱۹۱۰ میلادی و جنایات سربازان ژاپنی در جریان جنگ دوم جهانی از جمله اجبار زنان کره‌ای به تن‌فروشی تحت عنوان «زنان آسایش‌گر» برای سربازان ارتش ژاپن، دو کشور سابقه طولانی و دردناکی از مناقشه با یکدیگر دارند که جدل بر سر حاکمیت بر مجموعه‌ای از جزایر نیز بخشی از این اختلافات است.

روابط دو کشور زمانی به پایین‌ترین حد خود رسید که دیوان عالی کره‌جنوبی در سال ۲۰۱۸ میلادی شرکت‌های ژاپنی را به پرداخت غرامت به بازماندگان کره‌ای محکوم کرد؛ مدت کوتاهی پس از صدور این حکم نیز ژاپن متقابلا تحریم‌هایی تجاری علیه کره جنوبی وضع کرد.

نگرانی مشترک از کره شمالی و چین

از مهمترین مسائلی که در اولین نشست سران دو کشور بر سر ان توافق شد، برگزاری گفتگوهای دفاعی و دیدارهای منظم رهبران دو کشور در آینده بود. ژاپن و کره جنوبی اکنون به دنبال تشکیل یک جبهه متحد با ایالات متحده هستند تا بر نگرانی‌های مشترک خود در مورد فعالیت‌های کره شمالی و چین فائق آیند.

کره شمالی روز دوشنبه اعلام کرده بود که در پاسخ به اقدام واشنگتن و سئول در برگزاری رزمایش مشترک، دو موشک کروز را از یک زیردریایی به صورت آزمایشی شلیک کرده است.

روز چهارشنبه نیز درست یک روز پس از آغاز رزمایش نظامی واشنگتن و سئول، رسانه دولتی کره شمالی اعلام کرد که این کشور رزمایش موشکی جدیدی را ترتیب داده و موشک‌هایی را از شهری ساحلی در جنوب‌غرب این کشور پرتاب کرده است.

AP Photo
رزمایش مشترک سئول و واشنگتن در کره جنوبی به تاریخ ۱۳ مارس ۲۰۲۳AP Photo

اختلافات ارضی بین چین و ژاپن

همزمان با افزایش تنش‌ها با کره شمالی، مناقشه چین با ژاپن بر سر حاکمیت جزایر کوچک در دریای شرق چین نیز روز پنج‌شنبه به اوج رسید و طرفین یکدیگر را به نقض قلمرو دریایی خود متهم کردند.

جدال لفظی روز پنج‌شنبه بین چین و ژاپن پس از آن رخ داد که کشتی‌های گارد ساحلی چین وارد آب‌های اطراف چند جزیره‌ خالی از سکنه شدند. 

ژاپن این مجموعه جزایر مورد مناقشه را «سِنکاکوس» می‌نامد و آن را متعلق به خود می‌داند، حال آنکه پکن هم به نوبه خود اسم «دیائیو» را بر آن‌ها گذاشته است؛ ناگفته نماند که تایوان هم با توجه به اینکه موقعیت این جزایر در شمال آن قرار دارد، ادعای حاکمیت بر آنها را دارد.

نقش واشنگتن در راهبری اتحاد جدید

گفته می‌شود که واشنگتن برای برگزاری دیدار امروز رهبران ژاپن و کره جنوبی تلاش بسیاری کرده؛ چراکه ایالات متحده سعی دارد تا اتحادهای منطقه‌ای بین متحدانش را تقویت کند. 

آمریکا روز پنج‌شنبه رزمایش مشترکی در قالب رزم ضد-زیردریایی را با مشارکت کره جنوبی و ژاپن همچنین کانادا و هند آغاز کرد.

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

اشتراک برنامه‌ هسته‌ای واشنگتن و سئول با هدف پیشگیری از تهدیدات کره شمالی

رئيس جمهوری کره جنوبی از بازگشت ژاپن به «فهرست سفید» تجارت با سئول خبر داد

شرط عربستان برای آغاز سرمایه‌گذاری‌ها در ایران: «تداوم پایبندی به توافق دو جانبه»