تحولات ایران؛ صدها شخصیت بین‌المللی خواستار حمایت از معترضان در ایران شدند

تجمعات اعتراض‌آمیز ایرانیان خارج از کشور (عکس از آرشیو)
تجمعات اعتراض‌آمیز ایرانیان خارج از کشور (عکس از آرشیو) Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

آخرین اخبار و گزارش‌ها از رویدادهای ایران در روز چهارشنبه ۱۲ بهمن (اول فوریه ۲۰۲۳) را می‌توانید در این صفحه دنبال کنید.

استرالیا روز چهارشنبه تحریم‌هایی را علیه ۲۵ فرد و نهاد مسئول در ایران وضع کرد. این در حالیست که روز گذشته نیز ایالات متحده چند شرکت و نهاد ایرانی را به‌دلیل کمک نظامی و ارسال پهپاد به روسیه تحریم کرده بود. 

آگهی

همزمان بنیامین نتانیاهو نیز ضمن تاکید بر لزوم ادامه سیاست‌های تحریمی علیه ایران، بر وجود «اقدام نظامی معتبر» علیه ایران صحه گذاشت ولی ارتباط داشتن کشورش در حمله اخیر به کارخانه مهمات‌سازی اصفهان را تایید نکرد. در همین راستا، صبح چهارشنبه وب‌سایت نورنیوز وابسته به شورای عالی امنیت ملی ایران، آنچه «گروه‌های ضد انقلاب کردی» عنوان شده را عامل این حمله پهپادی در اصفهان دانست. 

هنوز مقامات رسمی در این خصوص توضیحی ارائه نداده‌اند.

آخرین اخبار و گزارش‌ها از رویدادهای ایران در روز چهارشنبه ۱۲ بهمن (اول فوریه ۲۰۲۳) را می‌توانید در این صفحه دنبال کنید.

01.02.2023
21:48

صدها شخصیت بین‌المللی خواستار حمایت از معترضان در ایران شدند

صدها شخصیت بین‌المللی در فراخوانی خواستار حمایت از معترضان در ایران شدند. 

این فراخوان را سازمان غیردولتی «خانه آزادی» در آمریکا منتشر کرده است و نام ۴۸۰ شخصیت بین‌المللی از جمله سوتلانا الکسیویچ، برنده جایزه نوبل ادبیات، هیلاری کلینتون، وزیر خارجه اسبق آمریکا و ریچارد گر، بازیگر هالیوودی در میان امضاکنندگان آن دیده می‌شود. 

این شخصیت‌ها در این فراخوان خواستار تحریم مقام‌های ایران از جمله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی شده‌اند. آنها همچنین بر لزوم در نظر گرفته شدن سپاه پاسداران به عنوان «سازمانی تروریستی» تاکید کرده‌اند. 

حکومت ایران تاکنون چهار نفر از افرادی را که در جریان اعتراض‌های اخیر بازداشت شدند اعدام کرده است. این در حالی است که ده‌ها نفر نیز در معرض خطر اعدام هستند. 

01.02.2023
16:32

ایران سرویس امنیت بیگانه و گروه های کرد در عراق را مسئول حمله پهپادی به اصفهان می‌داند

نورنیوز، رسانه نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران صبح امروز اعلام کرد که بنا بر اخبار رسیده به آن‌ها، در حملات پهپادی چند روز پیش در مجتمع کارگاهی مهمات‌سازی وزارت دفاع در اصفهان، «گروه‌های ضدانقلاب کُردی مستقر در اقلیم کردستان عراق» دست داشته‌اند.  

این وب‌سایت خبری بدون نام بردن از منابع مطلع خود نوشته است که این گروه‌ها «به سفارش سرویس امنیتی بیگانه» عمل کرده و پس از دریافت قطعات پهپادی و مواد انفجاری، آن‌ها را از یکی از مسیرهای صعب‌العبور در شمال غرب وارد کشور کرده و به «رابط سرویس در یکی از شهرهای مرزی» تحویل داده‌اند.

این گزارش همچنین ذکر می‌کند که قطعات و مواد فوق در یک کارگاه مجهز و با استفاده از «نیروهای آموزش دیده» سر هم  شده است.

در ماه نوامبر گذشته، سپاه پاسداران پایگاه‌های چند گروه مخالف ایران در شمال عراق را با موشک و پهپادهای انتحاری مورد هدف قرار داد. تهران بارها این گروه‌ها را به انجام اقدامات خرابکارانه از داخل خاک عراق متهم کرده است و معتقد است که حزب آزادی کردستان در حمایت و پشتیبانی از اعتراض‌ها در شمال غربی ایران نقش داشته است.

01.02.2023
15:52

زلزله خوی؛ افزایش رنج مردم به دلیل عدم مدیریت در امدادرسانی

در حالیکه در شهرستان زلزله‌زده خوی در استان آذربایجان غربی، هوا به شدت سرد و برفی است، اما با گذشت چند روز از وقوع زلزله و علیرغم توزیع چادر و بسته‌های معیشتی ولی مسئولین ذی‌ربط همچنان نتوانسته‌اند اوضاع را به درستی مدیریت کنند.

خبرگزاری تسنیم با انتشار ویدئویی نوشت: «حال و روز زلزله‌زدگان خوی خوش نیست و ضعف خدمات‌رسانی و مدیریت در این منطقه، روزگار سختی را بر مردم تحمیل کرده است. از جمله اینکه غذای گرم به میزان کافی در بین زلزله‌زدگان توزیع نمی‌شود.‌»

«مردم از عدم مدیریت مناسب در توزیع اقلام امدادی از چادر تا غذا، کمبود نیروهای متخصص و مردمی در رأس کار و ‌پایین بودن سطح امدادرسانی‌ها گلایه دارند.»

مردم این منطقه به این خبرگزاری گفتند که «هلال احمر فقط بین مردم چادر توزیع کرد که آن هم عادلانه نبود و ‌مدیریت توزیع نداشتند.» وخامت اوضاع به حدی است که در برخی روستاها چندین خانوار با هم در یک چادر بسر می‌برند.

برخی می‌گویند هیچ‌گونه بسته معیشتی در اختیارمان نیست و ‌خیرین برای‌مان غذا و سایر مایحتاج می‌آورند.

01.02.2023
15:08

شوک روحی و اقتصادی همزمان با رشد ۸ برابری داروی سرطان در یک ماه

قفسه‌های یک داروخانه در تهران (آسوشیتدپرس - نوامبر ۲۰۱۸)

به گزارش  پایگاه خبری و اطلاع رسانی رکنا و به نقل از یکی از شهروندان ایرانی، یک قلم داروی سرطان ریه در عرض یک ماه بالغ بر هشت برابر افزایش قیمت را ثبت کرده است.

به گفته این منبع، داروی «آپ‌دی‌وُو- ۲۴۰» که در درمان سرطان ریه به کار می‌رود تا همین ماه گذشته کمتر از ۵ میلیون تومان قیمت داشته است، حال آنکه دیروز با مراجعه به داروخانه متوجه می‌شوند که بابت آن باید رقمی نزدیک به ۴۱ میلیون تومان هزینه پرداخت شود.

این شهروند، افزایش قیمت در داروخانه‌های رسمی را یک «شوک روحی و اقتصادی» برای خودش و خانواده‌اش توصیف کرد و گفت «در بازار آزاد این دارو را بدون نسخه و با ارقام بسیار فضایی به فروش می‌رسانند.»

وی با اشاره به اینکه اغلب بیماران سرطانی با این شرایط و افزایش نجومی قیمت‌ها روبه رو هستند، گفت: «در ابتدا داروها شامل بیمه می‌شدند اما اکنون این مشمولیت کاملا برداشته شده است و ما مجبور هستیم هر ماه ۱۳۰ میلیون تومان هزینه برای نسخه‌های پدرم کنار بگذاریم.»

01.02.2023
14:21

رابرت مالی: تمام اعضای دولت بایدن برای مقابله با نقض حقوق بشر در ایران تلاش می‌کنند

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران (دسامبر ۲۰۲۲ - آسوشیتدپرس)

رابرت مالی نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران امروز ضمن تاکید بیشتر بر مواضع اخیرش در مورد ایران، با انتشار توئیتی نوشت «برای بسیج جامعه بین‌المللی و مقابله با نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران، گوشه به گوشه دولت بایدن سریع و با قدرت تلاش خود را به کار بستند.»

او در مصاحبه روز دوشنبه خود گفته بود که «یادم نمی‌اید که در یک بحران حقوق بشری، رئیس جمهوری، معاون اول، وزیر امور خارجه و رئیس سازمان سیا اینقدر صریح و به دفعات در مورد ایران صحبت کرده باشند.

وی همچنین گفت به خاطر ندارم که سابقه داشته باشد که اینقدر سریع تحریم‌های خود علیه ایران را با شرایط مطابقت داده باشیم. او گفت این کار را کردیم تا «به ایرانیان اجازه دهیم تا دیوار خفقانی را که رژیم ایران سعی بر برافراشتنش داشت را دور بزنند.»

اشاره نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران به فراهم آوردن امکانات دسترسی مردم ایران به اینترنت است. او همچنین خاطر نشان کرد که اقدام سریع امریکا در هماهنگی با شرکای خود باعث شد تا ایران از عضویت کمیسیون جایگاه زن کنار گذاشته شود.

01.02.2023
13:52

یکی از پزشکان بازداشتی در ایران: «قطعا اگر احتمال بازداشت مجدد نمی‌دادم الان در خوی بودم»

یکی از پزشکانی که چند روز پیش پس از به گفته خودش «۴۶ روز بی‌خبری مطلق» با قرار وثیقه از بازداشت آزاد شد از اینکه نمی‌تواند به هموطنان خود در زلزله خوی کمک کند ابراز ناراحتی کرد.

دکتر یاسر رحمانی‌راد در توضیح این موضوع در یک رشته توئیت گفته است که «در مهاباد به اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی کشور» متهم شده بود و به همین دلیل امکان سفر به خوی را ندارد چرا که بیم «بازداشت مجدد» او وجود دارد.

او در یکی از این توئیت‌ها نوشته است که «هرگز گمان نمی کردم روزی به جرم مداوای مجروحان، زندانی و بازداشت شوم. این قصه در تاریخ ماندگار خواهد شد.»

آقای یاسر رحمانی‌راد همراه با دو پزشک دیگر که در اوج اعتراضات برای «کمک به مجروحان» رفته بودند دستگیر شده بودند. هم اکنون این افراد با قرار وثیقه آزاد هستند.

رحمانی‌راد که قبلا نیز در مناطق سیل‌زده لرستان و مناطق زلزله‌زده کرمانشاه امداد‌رسانی کرده است نوشت «قطعا اگر احتمال بازداشت مجدد نمی‌دادم و با وثیقه بیرون نبودم الان در خوی حاضر بودم.»

01.02.2023
13:28

«حذف و تصفیه‌» اساتید دانشگاه فردوسی مشهد به دلیل همراهی با دانشجویان

عکس تزئینی از کوهسنگی مشهد (نوامبر ۲۰۰۸ - آسوشیتدپرس)

کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان ایران شب گذشته اعلام کرد که در ادامه روند پی‌گرفته شده توسط مقامات ایران مبنی بر «حذف و قطع همکاری با اساتید مدعو و هیات علمی برخی دانشگاه‌ها اعم از دانشگاه تهران، دانشگاه بهشتی، دانشگاه حکیم سبزواری و دانشگاه علامه»؛ این‌بار نوبت به «حذف و قطع همکاری با تعداد زیادی از اساتید مدعو در دانشگاه فردوسی» رسیده است.

بنا بر اخبار واصله به شوراهای صنفی دانشجویان ایران، حداقل یازده نفر از اساتید مدعو «به دلیل همراهی، حمایت و دفاع از حقوق دانشجویان» قطع همکاری شده‌اند.

بر همین اساس، «شش نفر از دانشکده‌ی ادبیات، سه نفر از دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی، یک نفر از دانشکده‌ی ریاضی و یک نفر از دانشکده‌ی علوم اداری و اقتصادی این دانشگاه هستند.»

01.02.2023
12:56

استرالیا ۲۰ فرد و پنج نهاد ایرانی را به دلیل سرکوب اعتراضات و تامین پهپاد برای روسیه تحریم کرد

تجمع ایرانیان مقیم اوکراین به تاریخ ۲۲ اکتبر ۲۰۲۲ در اعتراض به نقش ایران در سرکوب اعتراضات و همچنین نقش احتمالی ایران در جنگ روسیه

استرالیا ۲۰ فرد و پنج نهاد ایرانی را تحریم کرد. بخشی از این تحریم‌های بدلیل سرکوب‌ها در ایران و بخشی دیگر به دلیل کمک‌های تسلیحاتی ایران به روسیه اعمال خواهند شد.

بر این اساس، دولت استرالیا تحریم‌هایی را به سبک تحریم‌های آمریکا موسوم به «قانون ماگنیتسکی» را علیه ۱۶ فرد و یک نهاد ایرانی اعمال کرد. در بیانیه وزارت خارجه استرالیا آمده است که «از جمله افرادی که مشمول تحریم‌های حقوق بشری به سبک ماگنیتسکی هستند، می‌توان به بنیاد تعاون بسیج، و شخصیت‌های ارشد انتظامی، سیاسی و نظامی که در سرکوب خشونت‌آمیز اعتراضات» دست داشته‌اند اشاره کرد.

علاوه بر این، استرالیا تحریم‌های مالی هدفمندی را علیه چهار فرد و چهار نهاد فعال در تولید و عرضه پهپاد به روسیه اعمال کرد.

در پایان بیانیه آمده است که «استرالیا در کنار مردم ایران و در کنار مردم اوکراین می‌ایستد.» 

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

تحولات ایران؛ اعتراض به سخنرانی امیرعبداللهیان در شورای حقوق بشر سازمان ملل

فرهاد میثمی با وجود کاهش وزن شدید بر اثر اعتصاب غذا: همچنان بر سر خواسته‌هایم ایستاده‌ام

سالگرد درگذشت مهسا امینی؛ اعتراضات پراکنده و تدابیر شدید امنیتی در ایران