آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران در روز پنجشنبه ۱۳ بهمن (۲ فوریه) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید
با وجود گذشت چند ماه از زمان جان باختن مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد و شکلگیری اعتراضات سراسری در ایران، واکنشهای بینالمللی به سرکوب معترضان همچنان ادامه دارد.
دستگاههای امنیتی جمهوری اسلامی در حالی بر دستگیری، بازداشت و احضار فعالین سیاسی، مدنی و دانشجویی اصرار دارند که فشارهای بینالمللی برای پایان دادن به این رویه همچنین توقف اجرای احکام اعدام نیز رو به افزایش است و کشورهای مختلف از رهبران جمهوری اسلامی بارها خواستهاند به روند سرکوب معترضان خاتمه دهند.
در یکی از آخرین اقدامها در حمایت از اعتراضات ایران، وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه اول فوریه با انتشار بیانیهای از اعطای جایزه سالانه و جهانی «مدافعان حقوق بشر» به نسرین ستوده خبر داد. در این بیانیه، نام خانم ستوده در کنار ۹ تن دیگر از فعالان حقوق بشری قرار گرفت که «شجاعانه در سراسر جهان» در راه ترویج و دفاع از حقوق بشر و آزادیهای اساسی، مقابله و افشای نقض حقوق بشر توسط دولتها، اقدام برای حفاظت از محیط زیست، بهبود عملکرد حکومتها و مسئولیت پذیر کردن حاکمان و پایان دادن به معافیت از مجازات آنها مبارزه کردهاند.
محمد نورخان از بنگلادش، چیم سیتار از کامبوج و دینگ جیاکسی از چین از دیگر برندگان جایزه امسال هستند.
گزارشها از سیستان و بلوچستان همچنان از افزایش تعداد افراد بازداشتی در هفتههای اخیر حکایت دارد و نشان میدهد مقامهای جمهوری اسلامی تلاش دارند با تشدید تدابیر امنیتی، فضا را برای پایان دادن به اعتراضات و ناآرامیها در این منطقه فراهم کنند.
وضعیت اینترنت همچنان بحرانی گزارش میشود و کاربران در داخل ایران برای دسترسی به شبکههای اجتماعی و پیامرسانها با دشواریهای بسیاری رو به رو هستند.
روند افزایش قیمتها هم در بازارهای ایران ادامه دارد و تغییرات دولت برای کنترل قیمت ارز به نظر بینتیجه بوده است.
آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران در روز پنجشنبه ۱۳ بهمن (۲ فوریه) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
یک عضو مجلس ایران: طرح «مجازات اظهارنظرهای غیرکارشناسی» برای امثال علی کریمی است
یکی از امضا کنندگان طرح جنجالی «مجازات اظهارنظرهای غیرکارشناسی» در تازهترین سخنانش گفته است این طرح برای افرادی مثل علی کریمی است تا بدانند «اظهار نظرهای نابهجا تبعات دارد».
به گزارش انتخاب، حسینعلی حاجی دلیگانی، عضو هیات رئیسه مجلس در رابطه با طرح اخیر مجلس درمورد مجازات حبس برای اظهارنظر سلبریتیها گفته است «در جنگ ترکیبی اخیر دیدیم که فردی میآید و جعل و دروغ و همه چیز را به هم میبافد و با همین دروغ خود موجب می شود جامعه دچار التهاب، ناامنی شود»
او در بخش دیگری از سخنانش گفته است مثلا آقای علی کریمی که در خارج از کشور است باید بداند «اظهار نظر نابه جا تبعات دارد» و هر کسی که باعث میشود به آزادی دیگران اسیب برسد باید پاسخگو باشد.
پرواز هلیکوپتر بر فراز زاهدان در آستانه روز جمعه
ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که نشان میدهد هلیکوپترهایی در آسمان زاهدان در حال پرواز هستند.
در آستانه روز جمعه و در حالی که فضای امنیتی در زاهدان پس از بازداشت مشاور امام جمعه اهل سنت ملتهب به نظر میرسد، ویدیوهایی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که نشان میدهد روز پنجشنبه ۲ ژانویه هلیکوپترها بر فراز «مسجد مکی» و سایر نقاط این شهر در حال پرواز هستند.
مولوی عبدالمجید مرادزهی روحانی سرشناس اهل سنت زاهدان و مشاور مولوی عبدالحمید، یک روز پس از بازداشت در زاهدان توسط نیروهای امنیتی به زندانی در مشهد منتقل شده است.
عباس توانگر، متهم به «جعل اخبار» در میان تماشاگران جشنواره فیلم فجر
تصاویری در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان میدهد عباس توانگر که در پی افشای بولتنهای محرمانه خبرگزاری فارس بازداشت شده بود در جشنواره فیلم فجر حضور دارد.
عباس توانگر، از مدیران خبرگزاری فارس دو ماه پیش به اتهام «بولتنسازی» و«جعل اخبار» بازداشت شد و پس از آن هیچ خبری از روند دادگاهی و آزادی او منتشر نشد تا اینکه ۲ ژانویه عکسهایی از او در شبکههای اجتماعی منتشر شد که نشان میدهد او در میان تماشاگران جشنواره فجر حضور یافته است.
برخی از کاربران شبکههای اجتماعی با دست به دست شدن این تصاویر، پرسیدهاند «پس چرا خبری از دادگاه او نشد؟»
معاون دادستان قم: گذاشتن «لایک و کامنت» در شبکههای اجتماعی مسئولیت قانونی دارد
معاون دادستان قم در امور فضای مجازی گفته است افراد نسبت به تولید محتوا، انتشار و به اشتراک گذاردن مطلب در صفحه خود، محتوای کامنتهای دیگران در این صفحه و لایک مطالب دیگران مسئولیت قانونی دارند.
به گزارش روابط عمومی دادسرای عمومی و انقلاب قم، ابوالفضل تحریری در شرح اقدامات مجرمانه در فضای مجازی گفته است توهین به مقدسات، شخصیتها، باورها، اعتقادات و اقوام، تبلیغ نژادپرستی، تهدید، انتشار اکاذیب، انتشار شایعات، تولید و انتشار اخبار و اطلاعات و تحلیلهای غیرواقعی از شرایط، پدیدهها و حوادث را در شبکههای مجازی دارای عناوین مجرمانه هستند که قانونگذار برای آن مجازات در نظر گرفته است.
تحریری به دارندگان صفحات در فضای مجازی نسبت به مسئولیت قانونی تحرکات و اقداماتشان هشدار داد و گفت: «تمامی اقدامات مجرمانه صورت گرفته در فضای مجازی و بستر شبکههای اجتماعی در رصد کامل دادستانی و دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی استان است و با متخلفان طبق ضوابط قانونی برخورد خواهد شد.»
فرهاد میثمی با وجود کاهش وزن شدید بر اثر اعتصاب غذا میگوید:«همچنان بر سر خواستههایم ایستادهام»
فرهاد میثمی، فعال سیاسی در شرایطی که به شدت بر اثر اعتصاب غذا وزن کم کرده است، در نامهای از زندان همچنان بر خواستههای خود پافشاری کرد.
تصاویری از آقای میثمی در روز ۲ فوریه همراه با نامه او از زندان رجاییشهر کرج در شبکههای اجتماعی منتشر شده که نشان میدهد او به شدت وزن کم کرده است.
این فعال سیاسی با این حال در نامه خود نوشته است: «همچنان بر سر خواستههای سهگانهام (توقف اعدام معترضان، آزادی شش زندانی سیاسی - مدنی و توقف آزارهای اجبار حجاب) بر سر همان مأموریت غیرممکن خواهم ایستاد.».
عنوان نامه این فعال سیاسی، «برای روزهای زجرِ اندر زجرِ اندر زجر» است.
جعفر پناهی اعتصاب غذای خشک کرد
جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی اعلام کرد: «در اعتراض به رفتارهای فراقانونی و غیر انسانی دستگاه قضایی و امنیتی و این گروگان گیری محرز از بامداد روز دوازدهم بهمن دست به اعتصاب غذای خشک زده و تا زمان آزادی، از خوردن و آشامیدن هرگونه غذا و مصرف دارو امتناع میکنم.»
پناهی، در این یادداشت که در صفحه اینستاگرام همسرش، طاهره سعیدی منتشر شده است با ناکارآمد خواندن دستگاه قضایی و نهادهای امنیتی برای اجرای قانون گفته است « مانند بسیاری از مردم گرفتار ایران چارهای ندارم جز با عزیزترین داراییام، یعنی جانم، به این رفتارهای غیر انسانی اعتراض کنم.»
این کارگردان ایرانی از شش ماه پیش در زندان به سر می برد.
ههنگاو: دست کم ۱۸۲ شهروند کُرد طی یک ماه گذشته بازداشت شدند
به گفته سازمان حقوقبشری ههنگاو دست کم ۱۸۲ شهروند کُرد طی ماه ژانویه گذشته بە اتهام فعالیت سیاسی، مدنی و صنفی بازداشت شدند.
براساس این آمار «دستکم ۱۲ فعال زن، ۱۴ کودک و نوجوان زیر ۱۸ سال، همچنین ۹ دانشجو و ۶ معلم و استاد دانشگاه در کُردستان توسط نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی ایران ربوده شدند.»
به گفته این سازمان، «١٦٩ شهروند بە اتهام فعالیت سیاسی و همکاری با احزاب کُردستانی و ۱۰ شهروند به اتهام فعالیت مذهبی و حمایت از مقاومت و خیزش مردمی اخیر و ۳ فعال مدنی نیز توسط نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی ایران بازداشت شدند.»
یورونیوز نمیتواند این آمار را تایید یا تکذیب کند.
دو فیلمساز مشهور بلژیکی خواستار خروج فیلمشان از جشنواره فیلم فجر شدند
لوک و ژان پییر داردن، برادران سینماگر بلژیکی، با انتشار بیانیهای خواستار عدم نمایش فیلم خود در جشنوار فیلم فجر شدند. این دو برادر سینماگر در بیانیهای اعلام کردند که نمیخواهند در «رویدادی که جلوهگاه دیکتاتوری و خونریزی است» حاضر باشند.
این دو کارگردان شناخته شده در حساب اینستاگرام خود با بیان این مطلب تاکید کردند که اطلاعی از نمایش فیلم خود در جشنواره فیلم فجر نداشتند و به تازگی ازاین موضوع مطلع شدند.
این دو برادر که پیشتر جایزه نخل طلای جشنواره کن را بردهاند در ادامه این پست خود جمهوری اسلامی را یک حکومت «مذهبی دیکتاتور و قاتل» توصیف کردند.
بازداشت ۱۰ نفر در جریان پایین کشیدن مجسمه بسیج در استان ایلام
عبدالوهاب بخشنده، دادستان ایلام میگوید ۱۰ نفر در جریان اعتراضات روز گذشته در شهر آبدانان این استان دستگیر و ۵ نفر هم مجروح شدهاند.
۱۲ بهمن و همزمان با نخستین روز «دهه فجر» گروهی از مردم در این شهرستان کوچک به میدان بسیج رفتند و مجسمه این میدان را که با همین نام قرار داده شده به پایین کشیدند. مردم معترض همچنین شعارهایی چون «مرگ بر دیکتاتور» سر میدادند.
دادستان ایلام همچنین افزوده که در این تجمع حدود صد نفر حضور داشتند و شعارهای «ناهنجار» سر دادهاند.