حسن کرمی، فرمانده یگانهای ویژه فراجا در گفتگو با روزنامه همشهری گفته است که «عملکرد یگان ویژه تا به حال نشان داده که در مرام آنها نیست که با مردم رفتار غیرحرفهای داشته باشند.»
بسیاری از سخنان مقامهای امنیتی و انتظامی ایران همچنان تحتالشعاع اعتراضهای ۴ ماه اخیر در این کشور قرار دارد.
آنها در تلاش هستند با دفاع از عملکرد نیروهای امنیتی و انتظامی ایران، شهروندان را متقاعد کنند که این نیروها در مهار اعتراضهای سراسری اخیر «مماشات» کردهاند.
حسن کرمی، فرماندهی یگانهای ویژه فراجا در گفتگو با روزنامه همشهری گفته است که «عملکرد یگان ویژه تا به حال نشان داده که در مرام آنها نیست که با مردم رفتار غیرحرفهای داشته باشند.»
دفاع فرماندهان پلیس ایران از عملکرد نیروهای تحت امرشان در حالی است که تصاویر و ویدئوهایی از اقدامهای خشونتبار نیروهای ویژه فراجا علیه معترضان به ویژه زنان و کودکان منتشر شده است.
با وجود این، آقای کرمی با انکار شلیک ماموران به چشم معترضان در جریان اعتراضهای اخیر، گفت: «اگر کسی ثابت کند فردی بر اثر خطای کارکنان ما کشته شده، به او جایزه خواهم داد.»
آخرین اخبار و گزارشها از رویدادهای ایران در روز سهشنبه ۱۱ بهمن (۳۱ ژانویه) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
جمهوری آذربایجان: ۷ عضو یک «شبکه جاسوسی ایران» را بازداشت کردیم
جمهوری آذربایجان در ادامه تنش میان تهران و باکو اعلام کرد که ۷ عضو یک «شبکه جاسوسی ایران» را بازداشت کرده است.
خبرگزاری آناتولی به نقل وزارت کشور جمهوری آذربایجان نوشت که نیروهای امنیتی جمهوری آذربایجان از صبح سهشنبه «عملیات گستردهای» را علیه «شبکه جاسوسی ایران» در باکو و دیگر شهرهای این کشور آغاز کردند.
پلیس جمهوری آذربایجان در چارچوب این عملیات، شبکه تلویزیونی «اینترآذ» و خبرگزاری «سلامنیوز» را نیز بازرسی کرده است. از این دو رسانه به عنوان رسانههای «مرتبط» با ایران نام بردهاند.
تاکنون هویت افرادی که در عملیات روز سهشنبه پلیس جمهوری آذربایجان بازداشتشدهاند، اعلام نشده است.
همزمان جمهوری آذربایجان به اتباع خود توصیه کرد که از سفر غیرضروری به ایران خودداری کنند. پس از حمله جمعه پیش یک مهاجم مسلح به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، باکو اعلام کرد که فعالیتهای سفارت این کشور در ایران را به صورت موقت متوقف کرده است.

آمریکا ۷ شرکت و نهاد ایرانی را بهدلیل ارسال پهپاد به روسیه تحریم کرد
آمریکا ۷ شرکت و نهاد ایرانی را بهدلیل کمک نظامی و ارسال پهپاد به روسیه تحریم کرد. شرکت طراحی و ساخت موتورهای هوایی، نیروی هوافضای سپاه پاسداران، سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی سپاه پاسداران، شرکت «اوج پرواز ما دو نفر»، شرکت پرآور پارس، صنایع هوایی قدس و مرکز تحقیقات صنایع هوایی شاهد سپاه پاسداران در فهرست تحریمهای جدید آمریکا قرار گرفتهاند.
وزارت بازرگانی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که این شرکتها در ساخت پهپادهایی فعال هستند که توسط روسیه در جنگ اوکراین به کار گرفته شدهاند.
وزیر خارجه روسیه: ایران به روند عادیسازی روابط ترکیه و سوریه میپیوندد
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه از توافق اولیه برای پیوستن ایران به چارچوب سهجانبه روسیه، ترکیه و سوریه خبر داد.
پیش از این، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه گفته بود که مشارکت ایران در نشست سه جانبه روسیه، ترکیه و سوریه «ممکن» است.
به گزارش خبرگزاری تاس، آقای لاوروف در نشست خبری مشترک با سامح شکری، وزیر خارجه مصر گفت که روسیه از تمایل ترکیه برای «عادیسازی» روابط با سوریه حمایت میکند و آماده است تا تلاشها در این زمینه را افزایش دهد.
وزیر خارجه روسیه در ادامه گفت: «کاملاً منطقی است که هرگونه تماس بیشتر برای از سرگیری روابط ترکیه و سوریه به حالت عادی با میانجیگری روسیه و ایران انجام شود.»

کیوان صمیمی سه روز پس از آزادی از زندان به دادگاه فراخوانده شد
کیوان صمیمی، روزنامهنگار و فعال سیاسی که به تازگی پس از سالها حبس و تبعید از زندان سمنان آزاد شده است، بار دیگر در ارتباط با یک پرونده جدید به دادگاه فراخوانده شد.
وکیل این فعال ملی-مذهبی به پایگاه خبری امتداد گفت که موکلش در سومین روز آزادی به شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب فراخوانده شده اما آقای صمیمی «بنا بر ضوابط و ملاحظات قانونی که در مورد این احضار رعایت نشده بود»، در دادگاه حاضر نشده است.
این وکیل دادگستری گفت که «ظاهرا ضابطان پرونده در پی صدور حکم جدیدی» برای آقای صمیمی هستند. وکیل آقای صمیمی در ادامه گفت: «در روزهای پایانی حبس موکلم نیز اقداماتی برای برگزاری سریع دادگاه انجام شده بود اما با توجه به ضوابط و موانع حقوقی این امر محقق نشده بود.»

دادستانی: در پرونده مدرسه فوتبال مشهد یک مسئول زندانی و سه خبرنگار و فعال فضای مجازی تفهیم اتهام شدند
دادستانی خراسان رضوی اعلام کرد که در پرونده مدرسه فوتبال مشهد یکی از مسوولان اداره ورزش این شهر زندانی و سه خبرنگار و فعال فضای مجازی تفهیم اتهام شدند.
محمدحسین درودی، دادستان عمومی و انقلاب اسلامی مرکز خراسان رضوی گفت: «افرادی که بدون مستندات قانونی و قبل از اثبات جرم توسط مرجع صالح قضایی اقدام به انتشار مطالبی کرده و موجبات تشویش اذهان عمومی را فراهم آورده بودند، احضار و تفهیم اتهام شدند.»
دادستان خراسان رضوی همچنین گفت که بر اساس تأکیدات رهبر ایران و دستور رئیس قوه قضائیه «از این پس با اینگونه رفتارها به ویژه در فضای مجازی با جدیت و قاطعیت بیش از پیش برخورد خواهد شد.»
سخنگوی قوه قضائیه ایران هم صبح روز سهشنبه در نشست خبری هفتگی خود نسبت به اتفاقات رخ داده در یکی از مدرسههای فوتبال مشهد واکنش نشان داد. او گفت که «انگیزه و علت درج خبر در حال بررسی است که چگونه این خبر نشر داده شده است.»
جمهوری آذربایجان به اتباع خود توصیه کرد به ایران سفر نکنند
جمهوری آذربایجان به اتباع خود توصیه کرد که از سفر غیرضروری به ایران خودداری کنند. به گزارش خبرگزاری آناتولی ترکیه، وزارت خارجه جمهوری آذربایجان در اطلاعیهای اعلام کرد: «با توجه به بیثباتی در جمهوری اسلامی ایران و حمله تروریستی علیه نمایندگی دیپلماتیک کشورمان از شهروندان جمهوری آذربایجان خواسته میشود از انجام سفرهای غیر ضروری به ایران خودداری کنند.»
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان همچنین به شهروندان این کشور که در ایران حضور دارند توصیه کرده است که موارد امنیتی را در «سطوح بالا» رعایت کنند.
پس از حمله جمعه پیش یک مهاجم مسلح به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، باکو اعلام کرد که فعالیتهای سفارت این کشور در ایران را به صورت موقت متوقف کرده است.
با خروج دیپلماتهای جمهوری آذربایجان و خانوادههایشان از ایران، باکو اعلام کرد که این اقدام به معنای قطع رابطه دیپلماتیک دو کشور نیست.
بنا به اعلام وزارت خارجه جمهوری آذربایجان، سرکنسولگری این کشور در تبریز آماده ارائه خدمات کنسولی و حمایتی به شهروندان آذربایجانی است که در حال حاضر در ایران به سر میبرند.

ایران از صدور ویزای چندبار ورود برای تجار افغان خبر داد
حسن کاظمی قمی، سرپرست سفارت ایران در کابل از تسریع روند صدور و دریافت ویزای چندبار ورود تجاری در کنسولگریهای ایران در افغانستان برای تجار افغان خبر داد.
ایران یکی از معدود کشورهایی است که پس از به قدرت رسیدن دوباره طالبان در افغانستان، فعالیت سفارت خود را در کابل متوقف نکرد.
نماینده ویژه رئیسجمهوری ایران در امور افغانستان و سرپرست سفارت ایران در کابل در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «با تدابیر صورت گرفته و با هدف توسعه همکاریهای تجاری- اقتصادی میان ایران- افغانستان، تسهیل روند صدور و دریافت روادید چند بار ورود تجاری (۶ ماهه و یک ساله) در نمایندگیهای پنجگانه جمهوری اسلامی ایران در افغانستان برای تجار افغانستان تسریع میگردد.»
بنا بر اعلام سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، در مدت یک سال و سه ماه، روسیه، امارات عربی متحده، ترکیه، چین و افغانستان، به ترتیب بیشترین سرمایهگذاری را در ایران کردهاند.
شکایت مربی فوتبال در مشهد از دو خبرنگار؛ قوه قضائیه ایران: موضوع تجاوز و تعرض جنسی به نوجوانان مطرح نیست
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه ایران در پاسخ به سؤالی درباره «آزار و اذیت ۱۵ نوجوان» در یک باشگاه فوتبال در مشهد، گفت: «پروندهای در این زمینه در دادسرای عمومی و انقلاب مشهد تشکیل شده و پرونده در مرحله تحقیقات قرار دارد.»
پیشتر خبرهایی در مورد مراجعه شماری از خانوادههای مشهدی به حراست اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی به دلیل «آزار جنسی دستکم ۱۵ نوجوان» در یک مدرسه فوتبال در شهر مشهد، منتشر شده بود.
سخنگوی قوه قضائیه ایران در نشست خبری خود گفت که در شکایت مطرح شده «به هیچ وجه نسبت به تجاوز و تعرض جنسی اشارهای نشده است.»
آقای ستایشی در ادامه گفت: «انگیزه و علت درج خبر در حال بررسی است که چگونه این خبر نشر داده شده است.» بر اساس اعلام سخنگوی قوه قضائیه ایران، مربی این باشگاه فوتبال هم «شکایتی با عنوان نشر اکاذیب به قصد تشویق اذهان عمومی و افترا علیه ۲ تن از خبرنگاران مطرح کرده است.»
او همچنین گفت: «تحقیقات تا این مرحله طبق مدارک و مستندات حاکی از آن است که اختلافی میان افراد مجموعه باشگاه فوتبال وجود داشته و تعدادی از والدین توسط هدایتی که صورت گرفته با ۶ امضاء شکایتی را طرح کردهاند.»
آقای ستایشی همچنین در بخش دیگری از این نشست خبری درباره اقدام عملی قوه قضائیه ایران در مقابل اقدام پارلمان اروپا در قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا گفت: «همه تمهیدات لازم و مقتضی برای پیگیری قانونی از طریق ستاد حقوق بشر و وزارت امور خارجه را در دستورکار دارد.»
گاردین: پلیس لندن در حال بررسی شکایت از عطاالله مهاجرانی بر مبنای قانون «مبارزه با تروریسم» است
روزنامه گاردین در گزارشی نوشت که پلیس متروپولیتن لندن بررسی شکايت علیه عطاالله مهاجرانی، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد ایران را به اتهام حمایت از فتوای قتل سلمان رشدی آغاز کرده است.
بنا به این گزارش، شکایت علیه آقای مهاجرانی بر مبنای قانون مبارزه با ترویسم مصوب سال ۲۰۰۶ در بریتانیا مطرح شده است. آقای مهاجرانی این ادعاها را رد میکند.
پلیس متروپولیتن لندن پس از ۴ ماه از ارائه شکایت، به شاکیان اعلام کرده است که این موضوع بسیار پیچیده است و تحقیقات در مورد آن نیازمند منابع قابل اعتماد و زمانبر خواهد بود.
سلمان رشدی، نویسنده کتاب «آيات شيطانی» که در سال ۱۹۸۹ آیتالله خمینی با صدور فتوايی حکم ارتداد او را صادر کرده است در ماه اوت گذشته در جریان یک رویداد فرهنگی در نیویورک توسط فردی با چاقو مورد حمله قرار گرفت.
به گزارش گاردین، کاوه موسوی، وکیل ایرانی و ربکا مونی، وکیل بریتانیایی در ماه اوت به نمایندگی از یک مؤسسه خیریه حقوق بشری به نام «پایان مصونیت» از آقای مهاجرانی شکایت کردند.
آنها در این شکایت مدعی هستند که آقای مهاجرانی در سال ۱۹۸۸ معاون نخستوزیر وقت ایران و از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۷ معاون پارلمانی و حقوقی رئیس جمهور وقت بوده و در این دوره صدها مورد ترور مخالفان در اروپا به دستور حکومت ایران انجام شده است.
شاکیان ادعا کردهاند که آقای مهاجرانی در این دوره هیچ تلاشی برای متوقف کردن این قتلها انجام نداده است و از زمانیکه در لندن زندگی میکند، بارها از قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس ایران که در عملیات آمریکا کشته شد، به عنوان قهرمان ملی ایران و اسلام تمجید کرده است.
آنها به طور خاص در شکایتشان تأکید کردهاند که آقای مهاجرانی در کتاب خود با عنوان «نقد توطئه آیات شیطانی» که در سال ۱۹۸۹ منتشر شده است، فتوای قتل سلمان رشدی را توجیه و تایید میکند.
عطاالله مهاجرانی، نویسنده ایرانی که به بریتانیا مهاجرت کرده، بر این نظر است که کتابش صرفاً نقدی بر رمان آقای رشدی و به دنبال توضیح ریشههای مذهبی آن است. او همچنین با اشاره به تفکیک قوا در ایران، گفت که او و حتی خود نخست وزیر نقشی در اعدام زندانیان در سال ۱۳۶۷ شمسی نداشتهاند.

فرمانده یگانهای ویژه پلیس شلیک به چشم معترضان را رد کرد
حسن کرمی، فرمانده یگانهای ویژه فراجا با انکار شلیک ماموران این یگان به چشم معترضان در جریان اعتراضهای اخیر، گفت: «اگر کسی ثابت کند فردی بر اثر خطای کارکنان ما کشته شده، به او جایزه خواهم داد.»
دفاع فرماندهان پلیس ایران از عملکرد نیروهای تحت امرشان در حالی است که تصاویر و ویدئوهایی از اقدامهای خشونتبار نیروهای ویژه فراجا علیه معترضان به ویژه زنان و کودکان منتشر شده است.
با وجود این آقای کرمی در گفتگو با روزنامه همشهری گفت که «عملکرد یگان ویژه تا به حال نشان داده که در مرام آنها نیست که با مردم رفتار غیرحرفهای داشته باشند.»
کرمی در پاسخ به این پرسش که «برخی میگویند که پلیس ایران بهصورت عمدی به نقاط حساس مثل چشم و سر معترضان تیر میزند. آیا واقعا این رفتار از نیروهای یگان ویژه سر زده است»، گفت: «عملیات آرامسازی و مقابلهای یگان در قالب آموزشهای تخصصی و حرفهای که کارکنان و فرماندهان یگانهای ویژه در طول سال تحت تعلیمات سخت قرار میگیرند، به رویکرد جمع کردن اعتراضات بدون هزینه تاکید دارد؛ حتی تجهیزات در اختیار از جمله سلاحهای غیرکشنده در راستای همین سیاست تولید میشوند.»
این فرمانده ارشد پلیس گزارشها درباره شلیک به نقاط حساس معترضان را «تبلیغات و القائات» دانسته است.
آقای کرمی در حالی این سخنان را بیان کرده است که ویدئوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی از تعرض نیروهای یگان ویژه به زنان در خیابانها و کاربرد الفاظ رکیک جنسی توسط آنها حکایت دارند.
او همچنین گفت که «اگر کسی بهرغم اخطارهای یگان ویژه که از سیستمهای صوتی قوی پخش میشود، باز در صحنه بماند ممکن است به او آسیب وارد شود.»
فرمانده یگانهای ویژه فراجا در پایان این گفتگو با رد گزارشها درباره پنهان شدن ماموران این یگان در آمبولانسها و ماشینهای حمل موادغذایی، گفت: «همه عملیاتهای ما آشکار و در معرض دید افکار عمومی در جامعه قرار دارد. اصولا ما میخواهیم دیده شویم.»
