آخرین اخبار و گزارشهای مرتبط با اعتراضهای ایران در روز ۱۲ آذر (سوم دسامبر) را میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
در حالی شورای امنیت کشور در نخستین آمار، شمار کشته شدههای ناآرامیهای اخیر ایران را ۲۰۰ نفر عنوان کرده که خبرگزاری حقوق بشری هرانا در آمار روزانه خود تعداد افراد کشته شده در اعتراضات اخیر تا روز ۱۱ آذر را ۴۶۹ نفر ذکر کرده است.
شورای امنیت در بیانیهای مفصل با این حال افراد کشته شده را تقسیم بندی و گفته است: «میتوان آنها را به اقسام: شهدای امنیت، شهدای مردمی در اقدامات تروریستی، افراد بی گناه قربانی پروژه کشته سازی گروهکها، مردم بیگناهی که در شرایط بهم ریختگی امنیتی جان باختهاند، اغتشاشگران و نیز عناصر ضدانقلاب مسلح عضو گروهک های تجزیه طلب، تفکیک نمود.»
از سوی دیگر هفته دوازدهم اعتراضهای ایران با ادامه تجمعها در شماری از دانشگاههای ایران آغاز شده است.
آخرین اخبار و گزارشهای مرتبط با اعتراضهای ایران را در روز ۱۲ آذر (سوم دسامبر) میتوانید در این صفحه دنبال کنید.
تحصن دانشجویان دانشگاه تهران
کانال تلگرامی شوراهای صنفی دانشجویان کشور از تحصن روز شنبه جمعی از دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در اعتراض به امنیتی شدن دانشگاه و سرکوب دانشجویان خبر داد. دانشجویان متحصن اسامی دانشجویانی را که احکام حبس برای آنها صادر شده، در دست داشتند.

اخبار ضد و نقیض از هک شدن سامانه جایگاههای سوخترسانی در ایران
در پی انتشار اخبار غیررسمی در مورد حمله سایبری به سامانه جایگاههای سوخت در ایران، اسدالله قلیزاده، رئیس صنف جایگاهداران کشور، به خبرگزاری ایسنا گفت: «امروز در اکثر جایگاههای سوخت اختلالی در سیستم پرداخت الکترونیکی بهای سوخت مربوط به شرکت پرداخت الکترونیک متعلق به یک بانک به وجود آمد که پس از ساعاتی رفع شد و حمله سایبری در کار نبود و ارتباطی به سامانه هوشمند نداشت.»
رئیس صنف جایگاهداران کشور افزود: «قبلا هم چنین اختلالهایی را شاهد بودیم و اوج مشکلات در حمله سایبری سال قبل پدیدار شد.»

امام جمعه راسک: به عمامهشان محکم بچسبند تا پرانده نشود
عبدالغفار نقشبندی، امام جمعه اهلسنت موقت راسک، در واکنش به انتشار بخشی از بولتن فاش شده خبرگزاری فارس مبنی بر صدور دستور رهبر جمهوری اسلامی برای بدنام کردن مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در پیامی که در صفحه منتسب به او در توییتر منتشر شده است، نوشت: «شیخنا! لایحزنک قولهم، إن العزةللله جمیعا سخنان آنان اندوهگینت نکند، همانا عزت از آن خداوند است! بدخواهان تو به فکر آبروی رفتهی خویش باشند، به عمامهشان محکم بچسبند تا پرانده نشود؛ با هوشیاری مردم پروژه بدنام سازی در نطفه خفه شد.»
مشاور سابق میرحسین موسوی: راه دیگری نیست
علیرضا حسینی بهشتی، مشاور پیشین میرحسین موسوی در گفتگو با سایت خبری-تحلیلی کلمه گفت: «راه این است که یک مجلس مؤسسان فراگیر از همه سلایق و علایق در فضایی که بحث آزاد در آن صورت بگیرد تشکیل شود.نظام چارهای جز این پیش رویش ندارد.»
آقای بهشتی همچنین تاکید کرد: «اگر حکمرانی بر مبنای «همه با من» استوار شود به بنبست میرسد، میخواهد اسلامی باشد یا غیراسلامی، چه دینی باشد چه غیردینی. بار دیگر تکرار میکنم که سیاستمداری که موجودیت سبکهای مختلف را در جامعه به رسمیت نشناسد، الفبای سیاست را بلد نیست و در نتیجه، سعی میکند هویت همه را مطابق با هویت خودش بینگارد و معرفی کند.»
مشاور پیشین میرحسین موسوی تصریح کرد: «نظارت استصوابی سازوکار عقیمی است که جمهوریت و مردمسالاری را، چه به نام دین چه به نام غیردین، مضمحل میکند. با توسل به این سازوکار عملاً از گردش دموکراتیک جلوگیری کردهاید. حالا که وضعیت اینطور است، تنها راه این است که خارج از این سازوکار عمل کنید، یعنی انتخابات آزاد، رقابتی و منصفانه برای تشکیل مجلس مؤسسان قانون اساسی.»
انجمن منتقدان سینمای ایران جشنوارههای داخلی را تحریم کرد
هیات مدیره انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران روز شنبه با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که با توجه به «شرایط حاکم بر جامعه و رفتار با جامعه سینمایی» اعلام کرد اعضای آن «در هیچ رویداد سینمایی پیشرو» مشارکت نخواهند کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «رویدادهای تلخ و ناگوار ماههای اخیر نگاهی کنیم، جز بیعملی، تاخیر، سردرگمی، بلاتکلیفی و بی توجهیها به اوضاع عمومی سینما و اهالی آن چیزی نمیبینیم.»
هیات مدیره انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران سپس خاطرنشان کرده است: «این امور ما را به این نتیجه رسانده که در همان مشارکتهای حداقلی و اندک هم غایب باشیم... تا سیاستسازیهای یکسان شده این مدیران هم چالشی نشود.»
پرواز با شعارِ «از انقلاب ایران حمایت کنید»
شهرداری شهر اپلدورنِ هلند روز یکشنبه در حرکتی نمادین با به پرواز درآوردن یک هواپیمای تفریحی به همراه پارچه نوشتهای با عنوان: «از انقلاب ایران حمایت کنید» از اعتراضات مردمی در ایران حمایت کرد.
شهر اپلدورن با جمعیت ۱۵۰ هزار نفر در استان خلدرلانت و در فاصله یکساعته با شهر آمستردام پایتخت هلند واقع است.
این شهر محل اقامتگاه تابستانی خانواده سلطنتی هلند به حساب میآید.
این هواپیما امروز برای حدود یکساعت در آسمان این شهر در پرواز بود و چندین بار از فضای بالای این شهر گذر کرد.
ایرانیان ساکن هلند بارها با برگزاری تجمعاتی در شهرهای آمستردام و لاهه از حرکت انقلابی مردمی در ایران حمایت کردهاند.
پرواز این هواپیما نیز اقدامی نمادین در حمایت از حرکت انقلابی مردم ایران به حساب میآید.
فارس: میترا حجار با وثیقه آزاد است
در حالی که مهدی کوهیان، عضو کمیته پیگیری دستگیری هنرمندان اعلام کرد که میترا حجار بازیگر و فعال محیط زیست بازداشت شده است اما خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران میگوید که این بازیگر با قرار وثیقه آزاد است.
پیش از این میترا حجار به همراه شمار دیگری از بازیگران به دادسرا احضار شده بود.
پدر کیان پیرفلک برای ادامه درمان به تهران منتقل شد
میثم پیرفلک، پدر کیان پیرفلک کودک ۱۰ ساله کشته شده ایذهای به منظور ادامه روند درمان به یکی از بیمارستانهای استان تهران اعزام شد.
جواد شریعتی، مدیر داخلی مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی گلستان اهواز با اعلام این خبر گفت: «با توجه به وضعیت فعلی میثم پیرفلک و بنابر درخواست خانواده وی، این مجروح جهت ادامه روند درمان به پایتخت انتقال یافت.»
کیان پیرفلک در تاریخ ۲۵ آبان، در حالیکه با مادر، پدر و برادر خردسالش در حال بازگشت به خانه خود در ایذه بودند، هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.
مادر وی میگوید لباسشخصیها خودروی آنها را به رگبار بستند اما مقامات حکومتی میگویند این کودک قربانی یک حمله تروریستی شده است.
ادعای وزیر کشور: بیش از ۹۰ درصد بازداشت شدگان اظهار ندامت کردهاند
احمد وحیدی، وزیر کشور ایران مدعی شد که بیش از ۹۰ درصد از بازداشت شدگان ناآرامیهای اخیر اظهار پشیمانی و ندامت کردهاند.
وی اعتراضات اخیر را کار «دشمنان» توصیف کرد و گفت: «اینها وقتی دیدند که ایران فشار حداکثری را به شکست کشانده است، اصلاحات اساسی اقتصادی انجام می دهد و مشکلات را یکی پس از دیگری حل می کند، بسیار نگران شدند.»
وی افزود: «در برخی روزنامهها، مقالاتی منتشر میشود که درصدد تئوریزه کردن حوادث اخیر برای پیشبرد اهداف خود هستند.»
طبق یک گزارش کارشناسی؛ اختلال اینترنت در هفته گذشته افزایش یافت
سایت خبری آیتی ایران در گزارشی اعلام کرد که «اختلال و قطعی اینترنت در دو هفته گذشته نسبت به دو ماه گذشته که محدودیت جز جدا نشدنی اینترنت در کشور بوده، افزایش یافته است.»
این سایت به نقل از شرکت ابردراک که در زمینه خدمات ابری فعالیت میکند این اختلالها در هفته گذشته را در گزارشی تایید کرده و شایعترین مشکلات شبکه اینترنت در هفته گذشته را گزارش داده است.
طبق این گزارش اختلال ارتباطات بین شهری در ساعاتی از روز دیده شده است. به طور دقیق اختلال ارتباطات بین استانی در هفتههای گذشته به شکل تقریبی از بازه زمانی ۸ صبح تا ۱۱ و در ساعت ۵ تا ۷ بعد از ظهر به صورت مکرر اتفاق افتاده است.