نشست سالانه گروه ۷ روز سهشنبه در باواریای آلمان پایان یافت. رهبران ۷ کشور صنعتی جهان با تاکید دوباره بر ضرورت پایان فوری تجاوز نظامی روسیه به اوکراین، به پرداخت ۴.۵ میلیارد دلار دیگر برای مقابله با بحران جهانی غذا متعهد شدند.
نشست سالانه گروه ۷ روز سهشنبه در بایرن آلمان پایان یافت. رهبران ۷ کشور صنعتی جهان با تاکید دوباره بر ضرورت پایان فوری تجاوز نظامی روسیه به اوکراین، به پرداخت ۴.۵ میلیارد دلار دیگر برای مقابله با بحران جهانی غذا متعهد شدند.
نشست رهبران گروه ۷، مانند دیگر اجلاسهای بینالمللی امسال تحت الشعاع جنگ اوکراین برگزار شد. علاه بر حضور ویدیو-کنفرانسی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در جمع رهبران ۷ کشور صنعتی، روز گذشته و در پی حمله موشکی روسیه به یک مرکز خرید در شهر کرمنچوک روسیه، آن را مصداق جنایت جنگی توصیف کردند.
گروه ۷ در بیانیه پایانی اجلاس سه روزه، خواستار پایان جنگ در اوکراین و پایان فوری و بدون قید و شرط محاصره بنادر این کشور از سوی روسیه شد. در ماههای گذشته و از زمان حمله نظامی روسیه به اوکراین قیمت مواد غذایی در سراسر جهان بهشدت افزایش یافته و خطر قحطی و گرسنگی بسیاری از کشورهای فقیر بهویژه در قاره آفریقا را تهدید میکند. روسیه و اوکراین از دهه ۳۰ قرن بیستم از بزرگترین تولیدکنندگان گندم و غله جهان به شمار میروند. گروه هفت متعهد شد برای مقابله با بحران قریبالوقوع مواد غذایی ۴.۵ میلیارد دلار دیگر کمک کند. به این ترتیب حجم مشارکت کشورهای صنعتی در برنامههای غذایی بینالمللی امسال به ۱۴.۵ میلیارد دلار میرسد.
از سوی دیگر جنگ انرژی و تلاش کشورهای غربی برای کاهش وابستگی به نفت و گاز روسیه باعث جهش شدید قیمت سوختهای فسیلی در بازارهای جهانی شده است. گروه هفت از برنامه کشورها و سازمانهای منطقهای برای قطع واردات نفت و گاز از روسیه استقبال کرده و میگوید پروژههای انرژیهای پاک میتوانند این وابستگی را عملا و برای همیشه خنثی کنند.
مشارکت اورزولا فن در لاین و شارل میشل، روسای کمیسیون و شورای اتحادیه اروپا در اجلاس جی۷ در آلمان چشمگیر بود و میتواند نشانگر افزایش وزن سیاسی اتحادیه اروپا در روابط بینالمللی باشد.
رهبران ۶ کشور گروه ۷ روز پنجشنبه و در اجلاس سران ناتو در مادرید، پایتخت اسپانیا بار دیگر با یکدیگر دیدار خواهند کرد.