وزیر کشور بریتانیا ضمن انتقاد به حکم آخرین لحظۀ دادگاه حقوق بشر اعلام کرد که دولت منصرف نخواهد شد و فهرست مهاجران را برای پرواز بعدی آماده خواهد کرد.
اولین پرواز برنامهریزی شده برای انتقال پناهجویان «غیرقانونی» بریتانیا به رواندا در روز سهشنبه، با مداخلۀ دادگاه حقوق بشر اروپا لغو شد و به این ترتیب از اخراج اندک مسافران باقی ماندۀ این هواپیما نیز جلوگیری شد.
طرح دولت بریتانیا برای اسکان مهاجران غیرقانونی در شرق آفریقا، انتقاد بسیاری از مخالفان دولت، همچنین گروههای حقوق بشری و رهبران مذهبی را برانگیخته بود که آن را «غیرانسانی» توصیف میکردند.
پیش از صدور حکم دادگاه حقوق بشر اروپا نیز، بسیاری تلاش کرده بودند که با به چالش کشیدن این برنامۀ دولت در دادگاههای لندن مانع از اجرای آن شوند و این تلاشها درنهایت منجر گردید حکم اخراج ۲۳ تن از مسافران این پرواز به دلایل بهداشتی یا حقوقی لغو شود.
پرواز روز سهشنبه در حالی در آخرین لحظه لغو شد که موتورهای هواپیما روشن شده بودند.
واکنش دولت به حکم دادگاه حقوق بشر اروپا
وزیر کشور بریتانیا ضمن انتقاد به حکم آخرین لحظۀ دادگاه حقوق بشر اعلام کرد که دولت منصرف نخواهد شد و فهرست مهاجران را برای پرواز بعدی آماده خواهد کرد.
پریتی پاتل گفت: «من همیشه گفتهام که اجرای این سیاست آسان نخواهد بود. اینکه یک چالش قانونی و طرح ادعاهایی آنهم در آخرین لحظه باعث لغو پرواز امروز شده باعث ناامیدی من است و بسیار تعجب آور است که دادگاه اروپایی حقوق بشر، علیرغم موفقیتهای مکرر قبلی دادگاههای داخلی ما، در این موضوع مداخله کرده است.»
بریتانیا میگوید ممانعت از انتقال پناهجویان غیرقانونی به رواندا، توافق ۱۴۸ میلیون دلاری این کشور با کیگالی را به خطر میاندازد، باعث تقویت سفرهای مرگبار این دست از مهاجران در کانال مانش میشود و تنها به کسب و کار شبکههای قاچاق انسان رونق میدهد.
این احتمال وجود دارد که با ادامه پافشاریهای این دادگاه اروپایی، بریتانیا نیز همچون روسیه و بلاروس از کنوانسیون حقوق بشر اروپا خارج شود.
آمارهای رسمی حاکی از ان است که تنها در سال گذشته بیش از ۲۸ هزار و پانصد مهاجر غیرقانونی با قایقهای کوچک خود را به بریتانیا رساندهاند.