افغانها با ۱۰۹۴ نفر و ایرانیها با ۷۲۲ نفر در رتبه اول و دوم پناهجویانی قرار دارند که در سه ماهه نخست سال جاری میلادی با قایقهای کوچک وارد بریتانیا شدهاند.
گاردین بر پایه اسنادی که وزارت کشور بریتانیا برای نخستین دسته از پناهجویانی که پس از رد درخواست پناهندگیشان در آستانه اعزام به رواندا قرار دارند، خبر داد که بریتانیا همچنین پیشنهاد داده که در صورت تمایل میتواند آنها را به کشوری که از آن گریختهاند، بفرستد.
تمامی کسانی که در آستانه اعزام به رواندا واقع در شرق آفریقا قرار دارند، پناهجویانی هستند که درخواست پناهندگی آنها از سوی وزارت کشور «غیرقابل قبول» تشخیص داده شده است، چرا که روش آنها برای رسیدن به بریتانیا عبور غیرقانونی از کانال مانش با استفاده از قایقهای کوچک بوده است.
این رسانه بریتانیایی همچنین تایید کرده که در نامه ارسالی به این دسته از پناهجویان تاکید شده که از حق تجدیدنظرخواهی در مقابل رای صادر شده از سوی وزارت کشور بریتانیا را برخوردار نیستند و ملزم به ترک خاک این کشور هستند.
گاردین ملیت اکثر پناهجویان مشمول رویه تازه وزارت کشور بریتانیا را سوری، سودانی، افغان، اریترهای، ایرانی و عراقی اعلام کرد.
بر پایه گزارش این رسانه بریتانیایی، تعداد قابل توجهی از پناهجویانی که در گروه ۱۰۰ نفری نخست قرار گرفتهاند، سودانی هستند. اما سودانیها بزرگترین گروهی نیستند که در سه ماهه نخست سال جاری با قایقهای کوچک وارد بریتانیا شدهاند، بلکه افغانها با ۱۰۹۴ نفر و ایرانیها با ۷۲۲ نفر در رتبه اول و دوم قرار دارند.
به فیسبوک یورونیوز فارسی بپیوندید
تعدادی از پناهجویانی که با صدور حکم اخراج از بریتانیا مواجه شدهاند، دست به اعتصاب غذا زده و دهها تن از آنها نیز روز جمعه در محوطه بازداشتگاه بروک هاوس تظاهرات کردند.
در مقابل وزارت کشور بریتانیا اعلام کرد که همکاری این کشور و رواندا بخش مهمی از استراتژی جدید بریتانیا اصلاح نظام مشکلدار پناهندگی و از میان بردن کسب و کار افراد شرور و قاچاقچی است.