دادستانی سوئد پس از قرائت دفاعیه آخر خود در دادگاه حمید نوری، دادیار اسبق قوه قضاییه ایران برای او تقاضای حبس ابد کرد.
دادستانی سوئد پس از قرائت دفاعیه آخر خود در دادگاه حمید نوری، دادیار اسبق قوه قضاییه ایران برای او تقاضای حبس ابد کرد.
حمید نوری به دست داشتن در کشتار و اعدام زندانیان سیاسی در سال ۱۳۶۷ متهم است.
دادستانی سوئد پس از توضیح کیفرخواست تاکید کرد که حمید نوری حتی پس از تمام شدن جلسات دادگاه باید در زندان بماند چراکه آزادی او خطرناک است.
دادستانی سوئد اتهامهای این مقام اسبق قضایی ایران را «جنایت علیه بشریت» و «قتل عمد» توصیف کرد.
پس از برپایی ۸۸ جلسه دادگاه که در استکهلم سوئد برگزار شد، دادستانی در جلسه امروز بهعنوان جلسه هشتاد و نهم، گزارشی درباره روند پرونده ارائه کرد. در این جلسه برای ارائه کیفرخواست نهایی حمید نوری، دادستان سوئد گفت که تصویر واضحی از آنچه در محدوده زمانی مورد نظر در زندان گوهردشت اتفاق افتاد، به دست آوردهاند. وی زندان گوهردشت کرج در آن زمان را «کارخانه کشتار» توصیف کرد.
حمید نوری، معروف به حمید عباسی در نوامبر(آبان) سال ۲۰۱۹ در زمانی که به دلایل شخصی به سوئد سفر کرده بود، با برنامهریزی و شکایت دو شهروند ایرانی و به ظن مشارکت در کشتار زندانیان مجاهدین خلق و سازمانها و احزاب کمونیست و چپگرا در تابستان ۱۳۶۷، بازداشت شد.
هزاران زندانی سیاسی در دهه ۶۰ خورشیدی بهخصوص در تابستان سال ۱۳۶۷ در زندانهای اوين و گوهردشت در تهران و زندانهای مشهد، شيراز، اهواز و برخی دیگر از شهرهای ايران با فتوای آیت الله خمینی، رهبر وقت جمهوری اسلامی، و با تصمیم هیئتهایی که به هیئتهای مرگ معروف شدند، اعدام شدند.
بخش بزرگی از قربانیان را هواداران سازمان مجاهدین خلق و هواداران دیگر گروههای چپ، ازجمله سازمان فدايیان خلق تشکیل میدادند. اغلب این افراد در اوائل دهه ۶۰ بازداشت شده بودند. آمار دقیقی از این اعدامها وجود ندارد، اما بر اساس گزارش سازمان عفو بینالملل، دستکم ۴۴۸۲ مرد و زن در فاصله دو ماه در تابستان سال ۱۳۶۷ ناپدید شدهاند.
دادگاه حکم نهایی حمید نوری را صادر نکرده است و او در روزهای آینده دفاعیات نهایی خود را ارائه میکند. جلسه امروز دادگاه به دفاعیه آخر دادستانی اختصاص داشت.