بحران انسانی در افغانستان؛ نمایندگانِ طالبان برای تسهیل کمک‌رسانی به نروژ می‌روند

عکس آرشیوی از امیر خان متقی، وزیر امور خارجه طالبان
عکس آرشیوی از امیر خان متقی، وزیر امور خارجه طالبان Copyright AP Photo
نگارش از یورونیوز فارسی
هم‌رسانی این مطلبنظرها
هم‌رسانی این مطلبClose Button

به گفته سازمان ملل متحد برای رفع کمبودهای موجود جهت مقابله با بحران انسانی در افغانستان طی سال جاری میلادی دست کم به ۴ میلیارد و ۴۰۰ هزار دلار کمک فوری نیاز است.

آگهی

وزارت خارجه نروژ روز جمعه از سفر قریب‌الوقوع هیئتی از نمایندگان طالبان به اسلو برای گفتگو بر سر بحران انسانی در افغانستان خبر داد.

بر اساس این گزارش انتظار می‌رود که این سفر طی روزهای ۲۳ تا ۲۵ ژانویه صورت گیرد و در جریان آن علاوه بر وضعیت بحرانی انسانی در افغانستان، مسائل حقوق بشری در این کشور نیز مورد گفتگو قرار گیرد.

وزارت امور خارجه نروژ ضمن تایید این خبر در بیانیه‌ای اعلام کرد که نمایندگان طالبان در این سفر علاوه بر دیدار با مقامات دولتی در اسلو «با فرستادگان دیگر کشورهای متحد و نیز نمایندگان جامعه مدنی افغانستان» نیز ملاقات و گفتگو خواهند کرد.

در این بیانیه به نقل از خانم آنکنن هاوتفلدت، وزیر امور خارجه نروژ آمده است: «ما به شدت نگران وضعیت بحرانی انسانی در افغانستان هستیم؛ کشوری که میلیون‌ها نفر در آن با یک فاجعه بزرگ انسانی روبرو هستند.»

وزیر خارجه نروژ در بخشی دیگر از بیانیه تصریح می‌کند: «برای کمک به غیرنظامیان در افغانستان ضروری است که راه گفتگو با طالبان هموار شود و علاوه بر جامعه جهانی، نمایندگان طیف‌های مختلف جامعه افغانستان نیز در این امر مشارکت داشته باشند.»

خانم هاوتفلدت با تاکید بر اینکه نروژ مطالبات خود را به ویژه در خصوص تحصیل آزادانه دختران و وضعیت حقوق بشر در افغانستان به صورت صراحتا بیان خواهد کرد، یادآور شد که در این دور از گفتگوها مسئله «مشروعیت بخشی یا به رسمیت شناختن طالبان» جایی نخواهد داشت.

وزیر خارجه نروژ سپس افزود: «ما باید با مقاماتی صحبت کنیم که بالفعل کشور را اداره می کنند. ما نمی‌توانیم اجازه دهیم که وضعیت کنونی سیاسی به یک فاجعه انسانی بزرگتر (در افغانستان) منجر شود.»

طالبان کشورهای اسلامی را به پیش‌دستی در به رسمیت شناختن امارت اسلامی فرا خواند

این موضع دولت نروژ در حالی بیان شده که طالبان به تازگی خواستار آن شده تا جامعه جهانی مشروعیت امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد.

محمد حسن آخوند، رئیس کابینه وزرای طالبان روز چهارشنبه درنخستین کنفرانس اقتصادی در کابل پس از روی کار آمدن طالبان ضمن طرح این درخواست تصریح کرد که امارت اسلامی برای مشروعیت یافتن و به رسمیت شناخته شده از سوی جامعه جهانی کلیه شرایط لازم را فراهم کرده است.

وی در ادمه خواستار آن شد که کشورهای اسلامی در این راه پیش قدم شوند و طرف‌های خارجی نیز شروع به سرمایه‌گذاری در افغانستان کنند.

در پایان این کنفرانس که گفته می‌شود نمایندگان کشورهای پاکستان، ترکیه، روسیه و چین به صورت حضوری در آن شرکت کرده بودند و با مشارکت غیر حضوری هشت سازمان جهانی و نمایندگان شصت کشور جهان بر پا شد، از توافق امارت اسلامی با کمک‌کنندگان در چهار محور عمده از جمله سرمایه گذاری در بخش‌های معادن و کشاورزی و نیز ادامه انتقال پول نقل خبر داده‌اند.

از سوی دیگر همزمان با انتشار بیانیه وزارت خارجه نروژ در خصوص سفر روز یکشنبه هیئتی از طالبان به این کشور، برخی رسانه‌های افغان به نقل از وزارت خارجه امارت اسلامی از گشایش و آغاز به کار دفتر نمایندگی دیپلماتیک اتحادیه اروپا در کابل خبر دادند.

بحران اقتصادی در این کشور پس از به قدرت رسیدن دوباره شبه‌نظامیان اسلام‌گرا به واسطه قطع کمک‌های خارجی به شکل قابل توجهی تشدید شده است.

قحطی بیش از نصف جمعیت افغانستان را تهدید می‌کند

کمک‌های مالی بین‌المللی که پیش‌تر حدود ۸۰ درصد بودجه افغانستان را تشکیل می‌داد پس از بازگشت دوباره طالبان به کابل قطع شده است.

این مسئله به اضافه مسدود شدن دارایی‌های افغانستان در کشورهای خارجی وضعیت بغرنجی را برای ساکنان این کشور جنگ‌زده رقم زده است.

بر اساس گزارش نهاد‌های امداد رسان بین‌المللی شمار زیادی از شهروندان افغانستان به خصوص در فصل سرما نیازمند کمک‌های فوری بین‌المللی هستند.

خبرگزاری فرانسه در گزارشی اعلام کرده است که قحطی و گرسنگی در حال حاضر ۲۳ میلیون شهروند افغانستان یا به عبارتی ۵۵ درصد جمعیت این کشور را تهدید می‌کند.

به‌گفته سازمان ملل متحد برای رفع کمبودهای موجود جهت مقابله با بحران انسانی در افغانستان طی سال جاری میلادی دست کم به ۴ میلیارد و ۴۰۰ هزار دلار کمک فوری نیاز است.

آگهی

توییتر یورونیوز فارسی را دنبال کنید

هم‌رسانی این مطلبنظرها

مطالب مرتبط

«غرب کمک‌های مالی به طالبان را به مناطقی محدود می‌کند که دختران در آن‌ها اجازه تحصیل دارند»

«استفاده از گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی در غزه»؛ آیا هشدار اروپا کارساز می‌شود؟

چهار کشتی آمریکایی برای ساخت بندر و یک کشتی اسپانیایی حامل اقلام ضروری راهی غزه شدند